Autor Subiect: Probleme scaun sofer  (Citit de 332 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ASZ

Probleme scaun sofer
« : 22.Apr.2023, 12:10:14 p.m. »
Problema:
Am gasit pe presul din partea soferului, piesa din imaginile atasate.

Cum a aparut:
Am dus dimineata masina la spalat si ca sa scot presurile de cauciuc, am culisat scaunul soferului catre bancheta din spate.
Dupa ce am repus presul spalat, scaunul de la sofer a culisat in fata doar pana la jumatate .. si parea ca se blocheaza, drept urmare l-am culisat inapoi catre bancheta din spate si apoi am putut culisa scaunul catre pozitia in care conduc.
Cand a ajuns scaunul in pozitie, a cazut pe pres, piesa din imagine ...

Dileme:

1. Desi am verificat cu mare atentie angrenajele de sub scaun, nu m-am prins de unde ar putea proveni aceasta piesa

2. Aveti cumva idee cat e de complicat ar fi sa dau jos scaunul sa verific angrenajul si sa remontez piesa buclucasa ?
(ca banuiesc ca service in Cluj, care sa faca asa ceva ...si si la un pret decent ... mici sanse sa gasesc)

3. Mi-e teama ca daca merg asa cu masina, ma pot trezi pe spate la o franare bursca/curba mai adanca ...

Online ntire2000

Re: Probleme scaun sofer
« Răspuns #1 : 22.Apr.2023, 11:41:57 p.m. »
Daca ai vazut sinele alea care se monteaza la sertarele de la mobila de bucatarie (si nu numai), în interiorul lor sunt niste bile de rulment care asigura culisarea.
Piesa asta care o vezi tu are fix rolul bilei aleia de rulment, asigura culisarea scaunului pe sina care e prinsa în podeaua masinii.
E posibil sa fie vreo 4 din astea amplasate în forma de patrat - pe fiecare punct de culisare al scaunului pe sina respectiva.
Eu zic ca trebuie musai demontat scaunul cu tot cu sina din podeaua autoturismului si vazut ce anume s-o fi rupt pe acolo.
Ca piesa aia n-a cazut de capul ei, undeva în mod sigur e rupt ceva.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού