Suzuki-Club.ro - My own "Way of Life"!
Bine ai venit,
Vizitator
. Te rugăm să
te autentifici
sau să
te înregistrezi
.
O Oră
O Zi
O Săptămână
O Lună
Pentru totdeauna
Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Pagina de Start
Forum
Ajutor
Căutare
Autentificare
Înregistrare
Suzuki Club ROMANIA
»
Suzuki - discutii TEHNICE
»
Suzuki NEW VITARA
»
Probleme tehnice NEW VITARA
(Moderatori:
toma
,
yeti
) »
Uzură roată spate - probleme punte spate?
« precedentul
următorul »
Tipărire
Pagini:
1
[
2
]
3
4
Mergi Jos
Autor
Subiect: Uzură roată spate - probleme punte spate? (Citit de 2305 ori)
0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Muttley
Hero Member
Mesaje postate: 928
BV
Re: Uzură roată spate - probleme punte spate?
«
Răspuns #10 :
02.Apr.2023, 01:51:01 p.m. »
PS: daca masina a avut vreun incident, gen bordura lovita cu lateralul, as miza mai degraba pe punte, care e tabla. Fuzeta cred ca e ceva mai zdravana (bloc de otel frezat si strunjit).
Puntea insasi se poate indrepta fie pe utilaje dedicate (stiu ca existau pe vremuri niste prese speciale), fie improvizat ceva intr-un atelier de tinichigerie dotat. Cu un ceas comparator nu vad de ce nu s-ar putea indrepta cu succes.
Sa fiu in locul posesorului, atentie, dupa verificarile care sa confirme defectul, as schimba puntea cu alta, din comoditate.
memorat
Dacia 1310, Impreza WRX, Ignis Sport
The following users thanked this post:
manesz
,
Rîcu Liviu
Rîcu Liviu
Newbie
Mesaje postate: 9
Gen:
București
«
Răspuns #11 :
02.Apr.2023, 03:56:14 p.m. »
Uzura neuniformă este și pe anvelopa de vară de anul trecut, am văzut acum, când le-am schimbat pe cele de iarnă. Aș spune, deci, problema este de vreun an. Înainte nu am observat nimic. Mulțumesc pentru ajutor! O să încerc să fac un drum până la Brașov.
memorat
Suzuki Vitara 1.6
Rîcu Liviu
Newbie
Gen:
București
«
Răspuns #12 :
04.Apr.2023, 06:34:41 p.m. »
În cele din urmă am mai cerut o a doua opinie. Mașina precedentă pe care am avut-o a fost servisată de cei de la Revizie Auto Service, de care am fost mereu foarte mulțumit. Le-am spus despre ce e vorba și mi-au recomandat întâi o nouă geometrie la Auto Soft Fundeni. Ca și domnii de la Suzuki, nici ei nu au găsit nimic în neregulă, inclusiv cu roțile din spate. Doar am schimbat pozitiile anvelopelor. Cu acest rezultat am fost la Revizie Auto Service. Cei de acolo au spus că din punctul lor de vedere singura posibilitate ar fi ca, deși pe stand amortizoarele spate sunt ok, totuși în mers există unele dezechilibre a.î. cel de pe dreapta să tocească anvelopa pe exterior neuniform. Soluția ar fi schimbarea acestora. Având în vedere că, în primă instanță, cei de la Suzuki au spus și ei că nu au găsit nimic în neregulă, și doar la urmă au zis de puntea spate (de schimbat în cel mai rău caz), cred că singura explicație este că de un an merg în modul Sport și, probabil existând unele mici dezechilibre la amortizoarele spate, apare uzura neuniformă. In primii 4 ani de viata ai masinii totul a fost bine. Am schimbat pentru moment poziția anvelopelor, o să le rotesc în X pe viitor, ceea ce până acum nu am făcut, și cu primii bani o să schimb probabil amortizoarele. Mi se pare cea mai cost-eficientă abordare. Cam asta e concluzia după cele 2 service-uri în care, totuși, toți oamenii au fost de bună credință. Recunosc că poate, in prima instanta, m-a speriat pretul pt puntea spate 😀 va multumesc pt pareri si pt ajutor!
«
Ultima Modificare: 04.Apr.2023, 06:47:53 p.m. de Rîcu Liviu
»
memorat
Suzuki Vitara 1.6
Muttley
Hero Member
Mesaje postate: 928
BV
«
Răspuns #13 :
04.Apr.2023, 06:47:27 p.m. »
Daca ai facut geometria in 2 locuri, iar de fiecare data a iesit ok, cel mai probabil chiar este.
Dinamica rotii e chestie intr-atat de abstracta, incat n-as exclude amortizorul drept cauza. Desi evolutia e de lunga durata, sa ne tii la curent, chiar as fi foarte curios sa aflu daca aia-i sursa problemei.
Idee, desi nu stiu cat de buna: lasa rotile cum erau si inverseaza amortizoarele spate. Ar ajuta la izolarea precisa a defectului de amortizor. Asa cum esti acum, cu o anvelopa buna pe partea aia, daca se repeta efectul, tot nu vei sti sigur care e cauza.
memorat
Dacia 1310, Impreza WRX, Ignis Sport
Rîcu Liviu
Newbie
Gen:
București
«
Răspuns #14 :
04.Apr.2023, 06:51:10 p.m. »
Din pacate nu detin acum banii ca sa fac acest experiment, mai ales dupa toate constatarile astea, desi poate ar fi interesant. Ii pastrez pt 2 roti si 2 amortizoare in urmatoarele luni
))
memorat
Suzuki Vitara 1.6
BrSx4
Hero Member
Mesaje postate: 1596
Gen:
Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
Braila
«
Răspuns #15 :
04.Apr.2023, 07:06:38 p.m. »
Am ajuns si la mecanici ca la medici, 2/3/4 opinii pina descoperi cauza(boala)..........eventual si tratamentul
memorat
SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite
Rîcu Liviu
Newbie
Gen:
București
«
Răspuns #16 :
04.Apr.2023, 08:48:11 p.m. »
Cred că scopul forumului este să ne ajutăm, nu să căutam vina. În cazul de față, după cum am încercat să sugerez, nimeni nu a greșit cu nimic, ba chiar a fost multă bunăvoință din partea tuturor. Cât despre medicină, dacă nu face subiectul grupului eu zic să o lăsăm deoparte pt forumurile medicale
))
memorat
Suzuki Vitara 1.6
The following users thanked this post:
rexkrokiDAU
ntire2000
Hero Member
Mesaje postate: 7560
47°133'N 24°496'E Absurdistan
«
Răspuns #17 :
04.Apr.2023, 09:08:53 p.m. »
Nu cumva uzura asta neuniforma a aparut dupa schimbul amortizoarelor?
Adica ma gândesc ca daca ai dat jos originalele uzate si ai pus ceva aftermarket e foarte posibil ca asta sa fie o cauza.
Cursa mai lunga, rezistenta diferita la socuri, etc, etc.
memorat
スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού
Rîcu Liviu
Newbie
Gen:
București
«
Răspuns #18 :
04.Apr.2023, 09:11:35 p.m. »
Nu am schimbat niciodată amortizoarele, sunt cele originale
memorat
Suzuki Vitara 1.6
ntire2000
Hero Member
Mesaje postate: 7560
47°133'N 24°496'E Absurdistan
«
Răspuns #19 :
04.Apr.2023, 09:15:46 p.m. »
Si au iesit ok la teste? Ca dupa atâtia ani ma îndoiesc ca mai sunt valabile.
In mod paradoxal - din ce am observat eu la marca Suzuki, din cauza suspensiei rigide, pe spate amortizoarele si arcurile se termina mai repede decât alea de pe fata.
Spatele fiind mai usor au o cursa mai lunga si suporta socuri mai agresive deoarece masina topaie peste denivelari.
La fostul Ignis detinut de mine spatele masinii era praf dupa 4 ani, amortizoarele curse si un arc rupt.
Pe fata nu am avut niciodata probleme din astea în cei 12 ani de exploatare.
memorat
スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού
Tipărire
Pagini:
1
[
2
]
3
4
Mergi Sus
« precedentul
următorul »
Suzuki Club ROMANIA
»
Suzuki - discutii TEHNICE
»
Suzuki NEW VITARA
»
Probleme tehnice NEW VITARA
(Moderatori:
toma
,
yeti
) »
Uzură roată spate - probleme punte spate?
There was an error while thanking
Thanking...