Suzuki-Club.ro - My own "Way of Life"!
Bine ai venit,
Vizitator
. Te rugăm să
te autentifici
sau să
te înregistrezi
.
O Oră
O Zi
O Săptămână
O Lună
Pentru totdeauna
Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Pagina de Start
Forum
Ajutor
Căutare
Autentificare
Înregistrare
Suzuki Club ROMANIA
»
Suzuki - discutii TEHNICE
»
Suzuki NEW VITARA
»
Probleme tehnice NEW VITARA
(Moderatori:
toma
,
yeti
) »
Uzură roată spate - probleme punte spate?
« precedentul
următorul »
Tipărire
Pagini: [
1
]
2
3
4
Mergi Jos
Autor
Subiect: Uzură roată spate - probleme punte spate? (Citit de 2303 ori)
0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Rîcu Liviu
Newbie
Mesaje postate: 9
Gen:
București
«
:
01.Apr.2023, 04:28:35 p.m. »
Bună ziua! Vă rog să mă ajutați cu o părere. Dețin un Vitara 1.6 AllGrip 2017. Mașina a fost cumpărată second hand, în 2019, la 43.000 km. Până acum toate reviziile au fost făcute în service Suzuki. Nu am avut alte probleme majore până în prezent. Am remarcat acum că a tocit excesiv roata dreapta spate. În service au spus că nu au găsit nimic în neregulă. Puntea pe spate fiind fixă, soluția ar fi înlocuirea acesteia cu totul, dar prețul este undeva la 8000 Ron și aș vrea să fiu sigur dacă nu există altă variantă. Am citit pe internet că au fost într-adevăr modele cu probleme la puntea spate prin anii aceia. Mă întreb, dacă așa ar fi venit mașina, nu s-ar fi observat asta de la început? Eu am schimbat acum 2 ani anvelopele de vară, cele vechi, originale, erau uzate uniform. Cele de iarnă in in continuare sunt cele originale, iar uzura am observat-o doar după iarna asta. În service au testat și amortizoarele, cel de pe dreapta spate este chiar putin mai bun decat cel contralateral. Ce ar fi diferit, poate, e că de vreun an merg în modul Sport. Ar putea asta să creeze diferenta? Mulțumesc!
memorat
Suzuki Vitara 1.6
bisti
Hero Member
Mesaje postate: 1716
Gen:
Swift 1.2 GS 94cp 2011
Re: Uzură roată spate - probleme punte spate?
«
Răspuns #1 :
01.Apr.2023, 06:35:43 p.m. »
Du-te la o statie care are geometrie computerizata. Vezi unghiurile de cadere a rotilor.
Vizual e posibil sa nu isi dea seama, dar pe computer, orice abatere de 1 grad conteaza.
memorat
Rîcu Liviu
Newbie
Gen:
București
«
Răspuns #2 :
01.Apr.2023, 06:56:13 p.m. »
Au facut asta, s-a facut geometria pe fata. Pe spate, fiind punte fixa, nu se face geometrie. Multumesc!
memorat
Suzuki Vitara 1.6
bisti
Hero Member
Mesaje postate: 1716
Gen:
Swift 1.2 GS 94cp 2011
«
Răspuns #3 :
01.Apr.2023, 09:22:58 p.m. »
Nu am zis sa ITI FACA geometrie. Sa verifice unghiul de cadere a rotii. Poate e ceva slabit la vreun surub (cele care prind discul pe punte), poate nu ai avut prezoanele stranse in mod egal, etc etc. Nu stiu ce imi mai poate trece prin cap acum ca sa iti justific uzura inegala. Mi se pare absurd ca uzura sa intervina dupa ce ai schimbat rotile de vara cu cele de iarna.
memorat
wolfin
Hero Member
Mesaje postate: 2224
Gen:
N'am gasit cu dacia
B
«
Răspuns #4 :
01.Apr.2023, 10:25:39 p.m. »
Pe langa verificare unghi de cadere....ai alte jante pe masina?
Cum toceste...int sau ext?
memorat
vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970
Rîcu Liviu
Newbie
Gen:
București
«
Răspuns #5 :
01.Apr.2023, 10:39:03 p.m. »
Mi-au spus că au verificat tot ce au putut. Uzura este pe exterior.
memorat
Suzuki Vitara 1.6
wolfin
Hero Member
Mesaje postate: 2224
Gen:
N'am gasit cu dacia
B
«
Răspuns #6 :
01.Apr.2023, 10:48:15 p.m. »
Deci camber negativ parca ii zice.
Roata e cea originala?
Putin probabil sa fie din pozitia rotii pe inel centrare si prezoane. Dar de verificat si janta plus presiune.
Verifica 3D caderea ° roata
memorat
vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970
Muttley
Hero Member
Mesaje postate: 928
BV
«
Răspuns #7 :
02.Apr.2023, 10:41:59 a.m. »
Cadere negativa sau convergenta inchisa pe roata aia, ori combinatie de cele doua, asta iti uzeaza exteriorul.
Trebuie masurati cei 2 parametri. Daca esti in Brasov, te pot ajuta eu, altfel, cum ti-o fi norocul pe standurile computerizate, ca alea-s un dezastru toate.
Masurile corective dupa masuratoare.
Anticipez... Cel mai probabil e ceva indoit, fie punte, fie fuzeta, care banuiesc ca se fixeaza-n 4 suruburi pe platoul puntii. Cu atentie, matematica, geometrie si trigonometrie se poate regla, cu saibe otelite de grosime potrivita, interpuse intre fuzeta si punte. Ori mai elegant, cu freza CNC. Sau cu flex si sudura, dar e cam badaraneste. Sau, daca doar fuzeta e stramba (cam bataie de cap de diagnosticat, trebuie montata o alta, sau inversate stanga-dreapta si remasurat), se inlocuieste doar aia. Etc.
memorat
Dacia 1310, Impreza WRX, Ignis Sport
The following users thanked this post:
gabineg
,
wolfin
,
GoneFishing
gabineg
Global Moderator
Hero Member
Mesaje postate: 14535
Gen:
Suzuki SX4 GLX 4WD
Bucuresti
«
Răspuns #8 :
02.Apr.2023, 11:51:43 a.m. »
Ce-i mai sus e disertatie de Master. Vai de capul mecanicilor...
memorat
SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice
jupanul1
Hero Member
Mesaje postate: 1776
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #9 :
02.Apr.2023, 12:07:22 p.m. »
Nu prea e neapărat în ton cu subiectul, dar unde ” Am citit pe internet că au fost într-adevăr modele cu probleme la puntea spate prin anii aceia.”? Eu am avut o Vitara din 2016 la care a fost nevoie să schimb puntea spate din cauza unui accident la foarte scurt timp după achiziție - prețul pe care l-a plătit asiguratorul a fost cam pe la 8000 lei într-adevăr. Nu am avut nici un fel de problemă ulterior, chiar cei la care m-a trimis cel care a cumpărat mașina de la mine să verifice starea pre-achiziție au spus că schimbarea elementului în discuție s-a făcut foarte profesionist, din experiența lor operațiunea nu prea reușește mecanicilor neaoși.
Acum, poate fi oare și anvelopa+janta de vină pentru tocire neuniformă? Doar la cele de iarnă s-a observat situația asta? Cele de vară noi s-au tocit și ele neuniform? Eu, dacă aș fi în locul tău, mai ales că s-a oferit cineva deja să te ajute, aș face un city-break la Brașov
.
memorat
Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise
Tipărire
Pagini: [
1
]
2
3
4
Mergi Sus
« precedentul
următorul »
Suzuki Club ROMANIA
»
Suzuki - discutii TEHNICE
»
Suzuki NEW VITARA
»
Probleme tehnice NEW VITARA
(Moderatori:
toma
,
yeti
) »
There was an error while thanking
Thanking...