Autor Subiect: Consum ulei exagerat  (Citit de 2083 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Myhay

Re: Consum ulei exagerat
« Răspuns #10 : 23.Mar.2023, 07:03:03 p.m. »
In oras vede 3.000 rpm cam pe acolo schimb. 4.000 rpm in depasiri care necesita zvac sa ma bag repede la drum lung. Oricum de la 4000 rpm in sus deja cuplul scade treptat deci n are rost. Pe autostrada in jur de maxim 3.000 rpm. La turatia asta cred ca e undeva pe la 130km/h.

In conditiile astea nu a ciupit uleiul pana acum. Am citit nivelul pe joja odata cand oprisem de o tigara dar uitasem ca eram incarcat cu portbagajul plin si era lipsa pe joja cam un sfert. Ma speriasem  :-))
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline ntire2000

« Răspuns #11 : 23.Mar.2023, 09:42:28 p.m. »
Conduc turat, 3-4k de obicei, dar până la roșu nu o duc. În condițiile astea nu a consumat niciodată ulei.

Da' spune sincer, nivel mai mare pe joja decât cel imediat de dupa revizie ai vazut?
Ca eu am vazut 3-4 mm în plus pe joja, semn ca aia era benzina....
In momentul în care se consuma acea benzina o data cu ea se mai duce si din ulei.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #12 : 23.Mar.2023, 11:30:58 p.m. »
  Voi stiti cat e 3-4mm?!  Nu vad cum sa verific azi nivelul de ulei si peste o saptamana sa vad ca am 3-4mm mai mult.... daca e sa fim sinceri !!! #:-S
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #13 : 24.Mar.2023, 12:03:26 a.m. »
Da, cred ca pot sa aproximez 3-4 mm, mai ales ca latimea jojei e undeva la 5 mm.
Intotdeauna când ies de la revizie, primul lucru verificat este nivelul uleiului pentru ca m-am fript de câteva ori si nu am 100% încredere în meseriasii nostri.

Folosind masina preponderent în regim urban am constatat ca nivelul uleiului urca pe joja si asta datorita fenomenului ala de aruncat benzina în ulei.
Benzina care mai apoi dispare la un regim de utilizare extraurban, la drumuri lungi si cu viteze mai mari (uneori peste limita legala  :fluier:).
Asta e motivul pentru care consider ca uleiul se subtiaza si devine mediocru - de aceea prefer sa-l schimb în mod particular între reviziile oficiale.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #14 : 24.Mar.2023, 12:22:35 a.m. »
1.Da, cred ca pot sa aproximez 3-4 mm, mai ales ca latimea jojei e undeva la 5 mm.
2.Intotdeauna când ies de la revizie, primul lucru verificat este nivelul uleiului pentru ca m-am fript de câteva ori si nu am 100% încredere în meseriasii nostri.
1. Toti putem sa aproximam 3-4mm, problema e sa retii unde a fost nivelul acum o luna, pt. ca banuiesc ca nu fluctueaza 3-4mm/saptamana. Putin probabil, poate sa faci un semn pe joja....
2. Sa verific uleiul cand ies de la revizie? Unde in curtea service-ului? Pai n-are cum sa iasa un nivel real. A doua zi dimineata? Atunci ma bag dracu sub masina si nu mai merg la service, poate o iau cu capul !
Mama, dar dai niste bombe !!!!!!! :-))
   Iar nivelul la ulei il verific la 4-5 luni, alta treaba n-am, decat sa ma uit zilnic la ulei?  :-O
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #15 : 24.Mar.2023, 12:33:07 a.m. »
Sa verific uleiul cand ies de la revizie?  Pai n-are cum sa iasa un nivel real.
Aici ai dreptate, e la fel de ireal ca logica ta si postarile din ultimele zile.
Nu ma mai obosesc cu tine, cred ca te-a lovit primavara la coprocesorul care deserveste partea de logica.

PS: gurile rele sustin ca în noaptea de dupa revizie vine un spiridus si modifica cantitatea de ulei din motor, da' sa nu mai spui la nimeni....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: Myhay

Offline Myhay

« Răspuns #16 : 24.Mar.2023, 01:02:41 a.m. »
Enicky a devenit aparent nepasator fata de cum era inainte. Varsta…il inteleg..asa am patit si eu cu multe nu mai am rabdare si chef ma obosesc efectiv. Acum 6-7 ani mai aveam putin si imi dadeam doctoratul in ale uleiului motor si in ale functionarii motorului cu ardere interna. Pasionat nene! Acum….abia ma tarai la revizii si la spalatorie cu masina.

Revenind la discutie , ntire2000 are dreptate. Am patit o si eu cand a nimerit Baleno o data pe mana altui mecanic tot din imprudenta mea ( ce vb mai sus varsta etc). Mi a bagat ulei 2 degete peste maxim pe joja. Iar bidonul de ulei pe care l am adus mai avea vreo 1.8 L de ulei ramas dar n a catadicsit sa mi l puna in masina. L-a oprit. Binenteles ca le am spus la receptie si a aparut intr-un final ciumpalacul cu bidonul posomorat. Cum o fi facut schimbul dracu stie , o fi scurs tot uleiul vechi sau nu…aia e…ca nu mi au dat voie sa asist corona domne’.

Intreb: daca o tine asa 1-2-3 revizii cu ulei vizibil peste maxim sau sub nu mai conteaza , ce se intampla? Ps : stiu raspunsul sunt ironic. Asa ca , dupa revizie a doua zi cel tarziu dupa ce am facut cativa km cu masina si a stationat o noapte citesc joja. Daca este in parametri , ura. Daca sunt diferente considerabile iau masuri. Cu toate ca doar un singur mecanic se ocupa de masinile mele. Am vazut multi babalici dar si tineri care vin la revizie lasa cheia si pleaca hai-hui la plimbare. Cand e gata iau masina si pleaca. Au impresia ca au lasat o pe maini bune nu? Nu verifica nimic imediat dupa si se mira cand revin cu problema x , y. Ma refer la verificat sumar , vizual macar , poate n-a strans prostul ala ceva pe acolo , a uitat sau a lasat aiurea sau mizerie etc. Si cand vezi tu dupa 4-5 luni motorul plin de ulei sau lichid te panichezi ca musteste si de unde o fi. Pac vizita la service. Dar de fapt prostul n a curatat motorul dupa ce a turnat uleiul si a varsat pe langa buson ca se scarpina la oua si uite asa… au portita baietii sa zica : garnitura capac de schimbat sau mai stiu eu ce…cam asta e ideea in mare.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

The following users thanked this post: ntire2000, teutzue

Offline teutzue

« Răspuns #17 : 24.Mar.2023, 10:21:51 a.m. »
Pentru M16A cu 150k la bord, la mers exclusiv extraurban + autostrada, in interval de 15.000 km schimb pe joja lipsesc ~100 ml.
« Ultima Modificare: 24.Mar.2023, 10:41:22 a.m. de teutzue »
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline NicNic

« Răspuns #18 : 24.Mar.2023, 11:47:59 a.m. »
Pentru M16A cu 150k la bord, la mers exclusiv extraurban + autostrada, in interval de 15.000 km schimb pe joja lipsesc ~100 ml.
Cam mult. Poate nu s-a facut citirea nivelului in conditii similare.

Spun asta pentru ca acelasi M16A, aproape 180.000 km rulaj, nu consuma ulei deloc.
Nici nu se "umfla" uleiul pe joja, cum se intampla la altii...

Sincer, mi-a iesit din obicei sa mai verific nivelul de ulei, in mod constant. Fac asta foarte rar, poate 1, maxim 2 ori intr-un interval de schimb (actualul interval e la 10.000 km, inainte a fost la 15.000).
Uleiul folosit intotdeauna, la acest motor, a fost 0W20. Nu am avut probleme nici vara, nici forjat pe autostrada, nici "tras" de motor in off-road.

Multi ar spune ca am fost norocos ...
Dar acest noroc, privind consumul de ulei, mi s-a intamplat la toate masinile ce le-am avut.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: teutzue, Myhay

Offline enicky

« Răspuns #19 : 24.Mar.2023, 02:59:56 p.m. »

Nici nu se "umfla" uleiul pe joja, cum se intampla la altii...
....Sincer, mi-a iesit din obicei sa mai verific nivelul de ulei, in mod constant. Fac asta foarte rar, poate 1, maxim 2 ori intr-un interval de schimb (actualul interval e la 10.000 km, inainte a fost la 15.000).
Multi ar spune ca am fost norocos ...
  Aici trebuie sa-l citez pe colegu', pt. ca(tocmai am spus-o mai inainte) asa fac si eu. Daca aveti curiozitatea sa faceti revizia la Radacini-Pipera, acolo contra unei veste reflectorizante, se poate casca gura la mecanic. La Royal Motors la fel, ba mai vine si cu vechiturile si resturile sa ma intrebe ce fac cu ele, asa ca de ce m-as mai stresa eu sa verific uleiul la mm si sa caut spiridusi de sub capota? N-o sa se strice motorul ptr. +-5mm de ulei, zic si eu. Dar, aveti grija, de ce ti-e frica, d-aia nu scapi.