Autor Subiect: suzuki si rulota...  (Citit de 50539 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Re: suzuki si rulota...
« Răspuns #41 : 02.Iun.2014, 12:20:33 a.m. »
Nu e vorba ca nu rezista masinile noastre la greutatea corturilor de plafon (care sunt studiate si special concepute pentru asta), dar:
1. La ce portbagaje avem, pe plafon ar sta mai bine un 'sarcofag' sau un roof-rack pentru bagaje;
2. Preturile pentru corturile de plafon sunt destul de piperate - eu n-am vazut nimic sub 1,800Euro in varianta de baza.

De asta mi se pare mai fezabila o remorca pregatita pentru camping (prin prisma modularitatii oferite intr-un spatiu mai mic decat o rulota):
- remorca 750kg - 600Euro;
- cort - ~200Euro;
- frigider - 1,000Euro;
- aragaz cu butelie - ~100Euro;
- chiuveta portabila - ~350Euro;
- generator pe benzina - ~600Euro;
- structura metal si placi pfl pentru acomodarea tuturor chestiilor de mai sus si suspendarea cortului - ~1,500Euro.

Daca gandurile devin serioase si ai nevie de parteneri ... count me in  >:).

Cu un copil mic de crescut, e cam greu de pus in practica in viitorul apropiat asemenea ganduri; dar sa visez am voie ;). Imi vine greu sa accept ca in tara asta doar de box-movers si retail suntem buni. Trebuie doar gasita nisa potrivita...

@hugbear: bune link-uri !  :good: Chiar ma uit si eu de ceva vreme dupa tot ce inseamna miscarea asta Tiny House si mi se pare interesanta. Pacat ca in Romania nici macar cadrul legal nu-l avem pentru asa ceva... :(
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline hugbear

« Răspuns #42 : 02.Iun.2014, 01:06:05 a.m. »
Referitor la cadrul legal, poate ca mai multe detalii poti gasi pe forumurile romanesti ale rulotistilor. In principiu, daca:
1. baza e comerciala (adica are omologerea de tip)
2. in mars nu depasesti sarcina maxima omologata
3. in mars nu e folosita pentru transport persoane (pasagerii stau in masina)
atunci nu cred ca ar fi probleme.
Ce diferenta e intre a cara 300kg de materiale puse unul peste altul si  a cara aceleasi materiale "organizate" sub o forma oarecare (fie ea si "spatiu mobil pentru locuit temporar")?
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline shpeedy

« Răspuns #43 : 02.Iun.2014, 06:19:23 a.m. »
@hugbear: scuze, n-am fost prea clar - eu ma refeream la cadrul legal pentru 'tiny houses'...

Sent from my LG-P760 using Tapatalk

Offline hugbear

« Răspuns #44 : 02.Iun.2014, 06:32:59 a.m. »
Stai, ca aici este doo aspecturi:
1. s-o plimbi pe strada (cand probabil se aplica ce-am zis mai sus) pana la o forma organizata de camping
2. sa locuiesti in ea (permanent? semipermanent? temporar? sezonier?) in afara carosabilului, undeva in localitate (sau in afara)

Daca la al doilea punct te referi... mda, sunt mai multe de studiat: adresa de domiciliu/de resedinta (dpdv al evidentei populatiei), impozite, taxe de ecologizare, eventuale reglementari in domeniul camparii si cine mai stie cate...

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline shpeedy

« Răspuns #45 : 02.Iun.2014, 08:21:45 a.m. »
La al doilea aspect ma refeream - instalarea/amplasarea si utilizarea lor...

Sent from my LG-P760 using Tapatalk

Offline hugbear

« Răspuns #46 : 02.Iun.2014, 06:05:41 p.m. »
N-as vrea sa vorbesc cu pacat, dar cred ca pe SCR cel mai avizat in rulote e lpeti (initiatorul topicului), asa ca poate-i scapi un PM. Chiar daca nu stie, e suficient de conectat la lumea asta incat sa aiba pe cine sa intrebe (conform principiului "nu-i necesar sa stii, e suficient sa-l stii pe cel ce stie" :D ).

Offline DHL

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 34
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #47 : 06.Iun.2014, 11:27:21 p.m. »
Suzuki Vitara si rulota KIP 40EK  B-)
Suzuki Vitara 1.6i GPL
Piese si accesorii auto www.autojunior.ro

Offline DHL

• Newbie