Autor Subiect: suzuki si rulota...  (Citit de 50543 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Leutz

Re: suzuki si rulota...
« Răspuns #30 : 01.Iun.2014, 12:44:11 p.m. »
Stateam sa ma gandesc ca o afacere d'asta cu o mica fabricutza de camping trailers sau teardrop trailers ar fi chiar interesanta...

Daca gandurile devin serioase si ai nevie de parteneri ... count me in  >:).

N-am accesat toate link-urile din posturile de mai sus, insa p-aici (din amintiri) parca preturile nu-s asa mari. Sunt clar cele de la diverse firme cunoscute, cu preturi corespunzatoare, dar sunt si o sumedenie de mici afaceri exact cum zici tu, ale caror produse sunt prezente in micile magazine de outdoor locale (care-s mai dese ca alea de paine). Chiar o sa arunc o privire serioasa sa vad ce si cum.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #31 : 01.Iun.2014, 12:55:07 p.m. »
Pun si eu o intrebare de om supraponderal. Oare ce greutate poate suporta SX4 de exemplu pe plafon, in conditii statice si pe teren plan orizontal?

Sent using Tapatalk 2

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline coby

« Răspuns #32 : 01.Iun.2014, 01:49:31 p.m. »
barele masinii suporta incarcatura maxima de 80 kg
auto si moto

Offline NicNic

« Răspuns #33 : 01.Iun.2014, 02:44:53 p.m. »
In conditii statice e greu de apreciat. Sau, zic eu, nu cred ca a stat cineva sa calculeze. In conditii dinamice, am gasit ca ar suporta numai 50 kg..

A nu se face confuzia intre barele transversale (ce pot suporta si peste 120 kg, la unele modele) si barele longitudinale (ale masinii, ce pot suporta pana la 50 kg).
Asa este si cu carligul. Sx4 suporta o sarcina verticala de max. 30kg pe carlig. Un carlig obisnuit poate suporta mult mai mult, doar ca o incarcatura mare nu va rupe masina, ci o va face mai nesigura in exploatare.
Din aceasta cauza, am ales un suport de carlig pentru 2 biciclete. As fi luat pentru 3 bucati, dar greutatea lor ar fi fost prea mare, deci bani aruncati ...
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #34 : 01.Iun.2014, 03:49:05 p.m. »
In conditii statice e greu de apreciat. Sau, zic eu, nu cred ca a stat cineva sa calculeze.

Atunci am o problema. Eu am sub 100 kg. Si nevasta are o masa (forta femeii in societate =masa x acceleratia). Cum dracu' (scuzati !) ne-am sui noi pe SX, intr-un cort care cantareste si el vreo 10 kg, plus inca vreo 5 kg accesorii?

Sent using Tapatalk 2

• SX4 by Giugiaro

Offline hugbear

« Răspuns #35 : 01.Iun.2014, 04:51:48 p.m. »
Sistemul respectiv se foloseste de punctele de prindere ale barelor originale, dar cadrul e custom-made:

http://www.autohome-official.com/en/products/hard-shell-roof-top-tent/maggiolina-carbon-fiber/maggiolina-carbon-fiber-roof-tent
« Ultima Modificare: 01.Iun.2014, 04:58:35 p.m. de hugbear »
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline NicNic

« Răspuns #36 : 01.Iun.2014, 06:50:09 p.m. »
[...]. Cum dracu' (scuzati !) ne-am sui noi pe SX, intr-un cort care cantareste si el vreo 10 kg, plus inca vreo 5 kg accesorii?

Sent using Tapatalk 2

Unii posesori de Sx, pe la frumoasa varsta a inocentei tinerete, nu cred si-ar pune asemenea intrebare vreodata.

Plus ca, depinde foarte mult cum vor solicita sistemul astfel creat: static, dinamic, ... ?
Desteapta-te romane!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #37 : 01.Iun.2014, 06:57:26 p.m. »
@NicNic, la solicitarile dinamice nu m-a dus capul....
Nasii mei au dormit odata in Oltcitul parcat intr-o poiana, din lipsa de locuri la pensiuni sau hoteluri. S-au trezit noaptea intr-un ... cutremur. Un cal se scarpina ca ursul Baloo folosind caroseria in loc de pom...

Sent using Tapatalk 2

• SX4 by Giugiaro

Offline NicNic

« Răspuns #38 : 01.Iun.2014, 07:01:12 p.m. »
Solicitari dinamice pot fi si atunci cand unul din locatari se gandeste ca trebuie sa mearga la o toaleta... Sa vezi ce cutremur simte celalalt!

Dar nu la asta m-am gandit, caci oricum, ar rezista masina. Hiba e la miscari la care ar putea intra in rezonanta suspensia masini ...
Desteapta-te romane!

Offline coby

« Răspuns #39 : 01.Iun.2014, 07:51:49 p.m. »
Corturile / loc de dormit pe masina mie personal nu mi plac , daca totusi as alege varianta de campare langa masina cred ca o rulota ar fi ideala , ai totusi un wc "omenesc " si spatiu sa te dezmortesti daca afara ploua de rupe ( sa zicem ) . In cel mai rau caz daca tot e vorba de bani si nu ai sa cumperi o rulota , prefer sa dorm in masina mai degraba decat pe masina .. ai caldura si muzica si un minim de siguranta fata de cort .
auto si moto