Autor Subiect: Buzzer avertizare faruri aprinse  (Citit de 431 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline lucipigui

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
  • Gen: Bărbat
    • Gorj
Buzzer avertizare faruri aprinse
« : 09.Ian.2023, 11:55:03 a.m. »
Va salut! Stie cineva unde este pozitionat buzzer-ul de avertizare? Al meu se aude foarte incet si mi s-a intamplat sa uit farurile aprinse. Este vreo varianta sa se stinga farurile odata cu oprirea motorului? Masina este un fiat sedici 1,9 jtd, fabricatie 2008. Multumesc

Stiind de la alte masini ca este in ceasurile de bord, am verificat si am constatat ca nu este acolo...
« Ultima Modificare: 09.Ian.2023, 01:07:29 p.m. de gabineg »
  • sx4

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Buzzer avertizare faruri aprinse
« Răspuns #1 : 09.Ian.2023, 01:16:08 p.m. »
Salut si bine-ai venit!
Ti-am comasat postarile intr-una singura.

Raspuns la intrebare: nu stiu unde este "buzzerul". Ar trebui sa fie in spatele unor orificii prin care sa strabata sunetul, ca la orice difuzor.

De obicei problemele de acest fel au drept cauza ori emitatorul, ori receptorul, ori amadoua. Le-ai verificat pe ambele?

Ti-o spune unul care a epuizat o baterie uitand o noapte pozitiile aprinse. Dar era batrana si oricum murea...

Piuitorul meu face zgomot mare. Dar uneori sunt grabit sau anxios si nu-l aud. Si mi-am format un obicei sa nu cobor rapid din masina.

Update:

Am cautat intre timp in manualul de service si iata ce am gasit:

"BCM General Description
S5RW0CA201001
The Body electrical Control Module (BCM) is incorporated in the junction block assembly. Do not attempt removal of BCM from junction block assembly as it may cause contact failure.
The BCM incorporates relays and controllers which are used for the following systems and controls them.
• Power door lock (if equipped)
• Keyless entry (if equipped)
• Door lock function of keyless start system (if
equipped)
• Rear wiper
• Combination meter
• Interior light
Warning buzzer
• Rear end door window defogger and door mirror
heater (if equipped)
• Rear end door opener (if equipped)
• Theft deterrent light
Also, the BCM has a function to cause the interior light and open door warning lamp in the combination meter to turn off when any door is left open for longer than 15 minutes to reduce wasteful battery consumption.
In addition, it is possible to check operation of actuator which is controlled by BCM by using the output test function of SUZUKI scan tool to operate actuator
simulatively.

When driver’s seat belt is unfastened (under the following conditions), seat belt reminder light and warning buzzer inform that the driver’s seat belt is unfastened. Seat belt reminder light located in combination meter and warning buzzer located inside BCM operates as follows:"

Deci, buzzerul este in BCM, iar BCM-ul este sub volan, dar nu-i bine sa umbli la el.
« Ultima Modificare: 09.Ian.2023, 05:35:37 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Laurentiu

Re: Buzzer avertizare faruri aprinse
« Răspuns #2 : 10.Ian.2023, 11:26:48 a.m. »
Stie cineva unde este pozitionat buzzer-ul de avertizare?
Pe linga (sau sub) cheia de contact, sint niste fante practicate in masca. In spatele fantelor, se afla si buzzerul.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!