Autor Subiect: Diagnoza Suzuki Ignis  (Citit de 709 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline discovery

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 269
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
Diagnoza Suzuki Ignis
« : 04.Ian.2023, 09:30:26 a.m. »
Salut. Deschid topicul asta dupa ce am citit pe forum ca au existat mai multe situatii in care, desi s-au aprins martori in bordul masinii sau au fost probleme evidente de functionare a motorului, cand s-a mers cu masina la diagnoza, nu s-a gasit niciun cod de eroare stocat in calculator.
In aceste conditii, ma intreb daca softurile astea universale, folosite mai peste tot, nu cumva fac doar o diagnosticare superficiala, nereusind sa citeasca tot "ce are de spus" calculatorul masinii...
Din experientele voastre, imi puteti confirma sau infirma presupunerea?
A doua rugaminte ar fi daca mi-ar putea recomanda cineva un service in care diagnosticarile computerizate pentru Suzuki se fac "asa cum scrie la carte", eventual cu un tester sau soft specializat. In paranteza fie spus, am citit referinte destul de nasoale despre service-urile autorizate Suzuki, asa ca as aprecia, in primul rand, recomandarile bazate pe propriile experiente.
Multumesc.
  • Ignis 2 din 2003, 1328 cm3, 2W
Ignis, 1328 cm3, 2WD - GLX+ din 06 2003, fara ABS.

Offline enicky

Re: Diagnoza Suzuki Ignis
« Răspuns #1 : 04.Ian.2023, 06:09:03 p.m. »
Salut. Deschid topicul asta dupa ce am citit pe forum ca au existat mai multe situatii in care, desi s-au aprins martori in bordul masinii sau au fost probleme evidente de functionare a motorului, cand s-a mers cu masina la diagnoza, nu s-a gasit niciun cod de eroare stocat in calculator.
Multumesc.
Din experienta personala, ce-i drept cu alta marca, iti pot spune ca :
1. Erorile pot apare si apoi sa dispara, dar nu raman in CB-ul masinii, deci nu poate fi identificata ca istoric
2. Deci daca eroarea dispare(cum a fost la mine, chiar in service), nu se mai poate citi.
3. La revizii mi-au facut verificarea si cu soft-ul, cu un laptop, n-au gasit nimic(dar nici n-aveam ceva afisat) si mi-au spus ca este un soft ptr. Suzuki.
  Pe de alta parte nici cei care scriu aici, de multe ori nu spun "povestea" exact, arunca vina pe service, nici macar nu spun ca au fost la un dealer Suzuki, detalii pe care le dau doar dupa mai multe insistente.
  Eu as contacta(tel.,mail) reparatorii autorizati de Suzuki si i-as intreba in prealabil daca pot face o diagnoza computerizata la modelul tau si ce soft folosesc.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline discovery

• Sr. Member
    • Bucuresti
« Răspuns #2 : 09.Ian.2023, 07:55:11 p.m. »
Am sunat... Aroganta si preturi pana la cer... Din cate am inteles, aceste service-uri "autorizate Suzuki" sunt full de masini care se repara pe asigurare, cu "decontare directa", unde factura poate fi umflata fara sa comenteze cineva. Daca vii sa platesti din buzunar, ori esti de acord sa te incadrezi in grila lor de preturi, ori PA!

Speram, in naivitatea mea, ca prin Bucurestiul asta, s-o mai gasi un service unde atat masina cat si clientul sa fie tratati cu respect (masina) si, in plus, cu preturi de bun simt (clientul) :))

Eu am gasit un astfel de service (multi-marca, ce-i drept), unde interventiile au fost de cea mai buna calitate, la preturi decente, dar de fiecare data au fost probleme care tineau de partea mecanica (ii zice MOTOR SERVICE SCM). Acum, insa, am nevoie de o diagnoza la motor. Prima incercare a fost, evident, la ei, dar, (jos palaria pentru asta!) mi-au spus ca nu are sens sa imi ia banii degeaba, pentru ca softul (sau softurile) lor de diagnoza "nu prea sunt compatibile cu masinile japoneze".

Pana la urma, probabil ca o sa merg si eu "la noroc", dar inca mai sper sa aud de la vreun forumist ca "acel service" dedicat, care sa aiba in portofoliu si marca Suzuki, chiar exista :)

Offline ntire2000

« Răspuns #3 : 09.Ian.2023, 08:29:46 p.m. »
Exista, dar te afli la sute de km de el si difera si indicativul de tara.
La noi nu ai sanse decât daca dai de unul pasionat peste masura de motoare care a facut din asta un hobby, nu neaparat o metoda de îmbogatire.
Incearca si pe la aia care fac tunning si resoftari, poate dai de unul priceput.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #4 : 10.Ian.2023, 12:06:38 a.m. »
Am sunat... Aroganta si preturi pana la cer... Din cate am inteles, aceste service-uri "autorizate Suzuki" sunt full de masini care se repara pe asigurare, cu "decontare directa", unde factura poate fi umflata fara sa comenteze cineva.
  Nu stiu la care ai sunat, dar eu pe 3(trei) Ianuarie am sunat la un "autorizat" si in aceeasi zi am schimbat flansele. Si n-am dat de aroganta, iar preturi pana la cer..., daca te mai astepti la 50-100lei, stai pe dreapta.
Daca ai drum spre Pitesti, intreaba si la Royal Motors.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline discovery

• Sr. Member
    • Bucuresti
« Răspuns #5 : 10.Ian.2023, 01:44:26 a.m. »
Multumesc pentru info. Nu la Royal Motors am sunat (evident).
Nu inteleg, insa, de unde ai dedus la cat ma astept eu sa coste... Daca ai fi citit cu atentie postarea precedenta, ai fi observat ca am dat si eu exemplu un service la care am apelat pentru aproape toate interventiile pe partea mecanica si unde totul a fost OK, din toate punctele de vedere, inclusiv pret.
Pe de alta parte, despre experientele urate pe care le-au avut altii in reprezentante, gasesti informatii chiar pe acest forum.

In fine, dar poate ca nu am formulat eu foarte clar ceea ce as fi vrut sa aflu. Ma interesa, pur si simplu, daca a avut cineva o experienta buna in vreun service din Bucuresti, strict pe partea de diagnoza.