Autor Subiect: Suzuki si programul Rabla  (Citit de 36305 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline duculetu

Re: Suzuki si programul Rabla
« Răspuns #150 : 29.Sep.2017, 03:53:04 p.m. »
Buna ziua!
  Acum ca este si oficial http://www.mmediu.gov.ro/articol/comunicat-de-presa-noutati-privind-programele-rabla-si-rabla-plus/2379, am cateva intrebari referitoare la programul rabla dar cel mai interesat sunt de raspunsurile celor care au apelat la dealeri din Bucuresti:
  Pentru programul rabla am fost informat ca or sa se ocupe ei de casat asa ca le-am dus:
- un certificat de atestare fiscala de la DITL din care reseie ca nu am datorii:
- inca un certificat de atestare fiscala de la Primarie (provincie) din care reiese ca proprietarul actual al masinii nu are datorii;
- copii de pe cartea masinii si de pe talon;
iar odata ce se bugeteaza efectiv programul o sa fiu contactat de un partener Suzuki Bucuresti (generalizez pentru ca am observat ca toti dealerii mi-au oferit asta) sa ridice gratuit masina de pe teritoriul orasului B.
Intrebari:
a) Nu cumva trebuie sa cumpar masina sau sa fac un act de succesiune/mostenire de pe numele actual al posesorului pe numele meu (chiar daca este ruda)? Dealerul mi-a zis clar ca nu.
b) Nu am completat nici un act de luare in evidenta sau nota de inscriere la dealer si nici nu am semnat nimic, chiar se ocupa el, inca nu a venit nimeni sa ridice masina, oare nu aveau nevoie de o dovada ca a fost casata masina pentru dosar? Spre exemplu celor care cumpara tichet direct de la dealer au virat banii de mult pentru acest tichet.
c) Am vazut intr-un post anterior ca masina poate fi dusa pe platforma si ca trebuie sa fie intr-o stare decenta dar sa aiba numerele pe ea. Daca o sa se ocupe dealerul pot da numerele jos de pe ea in momentul cand vine cu platforma? Daca o ia cu tot cu numere eu cum fac rost de ele sa i le dau proprietarului sa si-o radieze?
d) Ce acte trebuie sa le dau celor care vin si ridica masina. Din ce mi-a spus delaerul este ca baietii ma suna si eu le zic de unde sa ridice masina, atat, nu ca ma intalnesc cu ei, ca le dau cheile etc - imi pare dubios. Am facut totusi inca o copie legalizata de pe talon si cartea masinii pe care i le pot da.
e) Ce acte trebuie sa imi dea ei in momentul cand o ridica din fata casei mele?
f) Unde trebuie sa ma duc cu actele? (in afara de ce trebuie sa ii duc dealerului sau ce primeste el direct de la echipa cu platforma)
g) Cat timp credeti ca dureaza procesul de ieri de cand au anuntat, pana cand vor bugeta si pana voi putea pleca cu masina de la dealer? (avem t1, t2, t3)

Intreb asta pentru ca procesul este diferit fata de varianta clasica prin care ni le casam noi si ne duceam (cred) cu tichetul/dovada la dealer. Desi masina este functionala si face fata unui drum in Bucuresti, trebuie sa imi iau zile de concediu asa ca prefer sa se ocupe dealerul.

Multumesc
« Ultima Modificare: 29.Sep.2017, 04:07:04 p.m. de duculetu »

Offline f.cristi

« Răspuns #151 : 08.Oct.2017, 07:19:28 p.m. »
Cati bani ati primit pe fier la dezmembrari ?
Se poate radia (din circulatie) in Bucuresti o masina inmatriculata in alt judet ?

Offline duculetu

« Răspuns #152 : 13.Oct.2017, 11:10:24 p.m. »
Multumita colegului f.cristi pentru atentionare, oficial e dezlegare la rabla. Sursa: https://m.facebook.com/?_rdr#!/1788391488113243/photos/a.1788397351445990.1073741828.1788391488113243/2009184582700598/?type=3&source=48

Luni 16.10.3017 ora 10:00

Offline duculetu

« Răspuns #153 : 16.Oct.2017, 01:04:06 p.m. »
Daca este careva curios am sa postez aici:

Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național – RABLA CLASIC a fost suplimentat cu 25 de milioane de lei, însemnând aproximativ 3.800 de prime de casare. Acestea au putut fi accesate de români, începând de astăzi, 16 octombrie 2017, ora 10.00.
Anul acesta, Programul Rabla Clasic a atins un succes istoric în cei 13 ani de când funcţionează, cele 3.800 de prime de casare rezervându-se în aproximativ jumătate de oră. Cumulând bugetul iniţial al Programului şi suplimentarea care a avut loc, ne aşteptăm să depăşim 25.000 de beneficiari, până la sfârşitul anului. Interesul faţă de Programul Rabla continuă să fie foarte ridicat, românii fiind interesaţi de înlocuirea maşinilor vechi cu autovehicule noi, mai puţin poluante.
Informarea de presă: http://www.afm.ro/…/psi…/2017/informare_presa-2017_10_16.pdf

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #154 : 16.Oct.2017, 01:06:55 p.m. »
@duculetu ti-ai luat pana la urma vreun suzuki?
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline duculetu

« Răspuns #155 : 16.Oct.2017, 01:09:20 p.m. »
Da, am platit avansul din iulie. Astept sa vad daca am prins sau nu rabla. Inca nu am vesti de la dealer.

Offline f.cristi

« Răspuns #156 : 16.Oct.2017, 01:10:26 p.m. »
vreun suzuki?
Eu cred ca intrebarea e tendențioasă (daca gresesc imi cer scuze, dar am eu un feeling, un al 6-lea simt).
Pai tu de ce crezi ca a postat despre programul Rabla aici ? Pt. ca urmărește informațiile in propriul interes si pt. altii interesați.

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #157 : 16.Oct.2017, 01:34:53 p.m. »
Nu sari, ca n-a fost cu tendinta, eram curios ce si-a ales.😂
Iar despre reluarea programului am scris si eu ... pe 28 septembrie.
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline f.cristi

« Răspuns #158 : 16.Oct.2017, 01:39:57 p.m. »
Ok, sorry

Offline duculetu

« Răspuns #159 : 16.Oct.2017, 01:48:52 p.m. »
Am ales o masinuta modesta dar care se muleaza perfect pe nevoile mele - Suzuki Ignis.
Dinc e inteleg eu au fost cam 3 stadii: prima data au zis ca or sa redeschida (28 sept), dupaia au zis ca s-a aprobat urmeaza sa se bugeteze iar vineri au anuntat efectiv cand (astazi s-a facut bugetarea). Nu am postat dublu, au fost pasi diferiti :)