Autor Subiect: Sitemul Bonus Malus la RCA  (Citit de 33820 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline f.cristi

Re: Sitemul Bonus Malus la RCA
« Răspuns #70 : 25.Sep.2017, 04:32:27 p.m. »
Practic tu faci o de reînmatriculare, ai avut cu ce sa mergi la Adm. Financiară. Eu cu ce sa merg, cu factura ? Ce sa faca ăia cu ea ? Bine, astea sunt aberațiile unor brokeri (eM...ro). Probabil s-au obișnuit să facă asigurari doar la SH-uri.

Offline f.cristi

« Răspuns #71 : 26.Sep.2017, 08:29:53 a.m. »
Eu sunt curios daca am o masina cu B8 si scap de ea in vreun fel inchizand si polita si peste x luni imi iau alta masina daca se mai poate transfera clasa de bonus la noua asigurare si daca da cat poate fi acest "x" ?

Offline Ash

« Răspuns #72 : 26.Sep.2017, 09:09:55 a.m. »
Din cate stiam se poate transfera oricand...trebuie doar sa nu ai 2 masini in acelasi timp...de genul ai una cu B8...mai cumperi una cu B0...o vinzi pe aia cu B8 si apoi sa vrei sa recuperezi pe aia cu B0...in aceasta situatie BM se anuleaza si nu mai poate fi recuperat.

Ash greșești amarnic dacă noul proprietar nu trece mașina pe numele sau,toate amenzile vin la tine
Dar suntem off-topic și nu vreau sa creez polemici,dar știu 2 cazuri care au pățit pe pielea lor,unuia ia venit direct executare silită după 3 ani! Tu va trebui sa îl dai pe el in judecată sa îți recuperezi banii.
Așa ca l-am vânzare dai numerel jos și ii iei asigurarea,astea dacă nu vinzi mașina in weekend
Am verificat la DRPCIV si fostul meu numar este disponibil, deci masina a fost inmatriculata si am verificat si pe Ghiseul.ro, deocamdata nici o amenda.
  • -
Vitara 1.6 Spirit AllGrip Diesel TCSS

Offline f.cristi

« Răspuns #73 : 26.Sep.2017, 10:46:37 a.m. »
Ba da, daca ai simultan doua (sau mai multe) masini cu bonusuri diferite se poate cere "Uniformizarea clasei de B/M".
Problema se pune cand vinzi una si ulterior achiziționezi alta: cat poti beneficia de vechiul B pana faci asigurarea noua ?

LE: "La momentul actual aveti dreptul sa beneficiati de clasa B/M cea mai favorabila la orice alt vehicul. Vehiculul instrainat ramane instrainat insa clasa B/M va apartine iar sistemul ar trebui ca in mod automat sa va o atribuie la noul vehicul - daca nu se intampla acest lucru aplicati pe site pentru uniformizarea manuala a clasei B/M. Tot la momentul actual precizam ca nu exista nici o restrictie cu privire la perioada de timp pentru care o clasa B/M va apartine si va puteti folosi de ea."
« Ultima Modificare: 26.Sep.2017, 11:07:24 a.m. de f.cristi »

Offline Ajax26

« Răspuns #74 : 26.Sep.2017, 12:40:56 p.m. »
Este cum zice @f.cristi - indiferent de cate masini ai vei avea cea mai buna clasa de B/M , am primit si eu astazi ceva :

Aplicarea sistemului B/M in cazul persoanelor fizice se va face dupa cum urmeaza:

•   Istoricul de daunalitate se va calcula doar pe baza de CNP;
•   Numarul de evenimente se calculeaza de catre CEDAM prin insumarea tuturor daunelor platite in anul de referinta aferente politelor al caror asigurat/utilizator este detinatorul CNP-ului pentru care se face interogarea bazei CEDAM;
•   Clasa B/M curenta se va stabili ca fiind cea mai favorabila asiguratului dintre politele cu data intrarii in valabilitate mai mare decat data de inceput a anului de referinta (anterior celui in care se efectueaza interogarea).
            Incepand cu data de 21.09.2017, odata cu modificarile prezentate mai sus, „incadrarea in cea mai favorabila clasa de B/M corespunzatoare istoricului de daunalitate al asiguratului” se va face automat prin intermediul consultarii bazei de date CEDAM. Cu aceasta ocazie dispare notiunea de transfer de B/M aceasta devenind parte din „incadrarea in cea mai favorabila clasa B/M corespunzatoare istoricului de daunalitate al asiguratului” in conformitate cu conditiile definite mai sus
  • SX4 S-CROSS 1.4 LUXUS AT ALLGRIP

The following users thanked this post: toma

Offline hugbear

Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline f.cristi

« Răspuns #76 : 30.Oct.2017, 09:04:11 p.m. »
Din pacate, nu toate informatiile de pe site-ul respectiv sunt in litera si spiritul legii.

Offline hugbear

« Răspuns #77 : 30.Oct.2017, 09:51:39 p.m. »
Se poate. Corecții...?
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #78 : 27.Ian.2018, 11:19:27 a.m. »
Puteti verifica pe site-ul ASF valabilitatea poliției RCA a autovehicului si clasa Bonus-Malus.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline ...

« Răspuns #79 : 27.Ian.2018, 11:26:48 a.m. »
Acum funcționează, când s-a lansat,  nu a făcut față.