Autor Subiect: Sitemul Bonus Malus la RCA  (Citit de 33811 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cristidav

Re: Sitemul Bonus Malus la RCA
« Răspuns #40 : 07.Ian.2014, 01:45:11 p.m. »
Daca acea reducere de 10 lei se datoreaza clasei B7 (10 lei pe 2 clase), daca faci accident si scade la B3, nu stiu de ce n/o sa platesti doar cu 20 de lei mai mult peste un an :D (scade 4 clase odata, din cate stiu). Sa vezi atunci fericire :D
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline BXXENL

« Răspuns #41 : 07.Ian.2014, 03:33:40 p.m. »
  • SX4 1.5
Alex

Online NicNic

« Răspuns #42 : 07.Ian.2014, 04:28:48 p.m. »
de ce?  :-/
Pentru ca nu platesc in mod corect. Trag de timp si se folosesc de tot felul de chichite ca sa reduca valoarea despagubirii.
Si o spun din experienta proprie. Am fost lovit de cineva cu RCA la Carpatica. A durat 6 luni pana mi-am reparat masina pe banii lor. Si numai dupa ce am ajuns sa vorbeasc cu un avocat si sesizari la CSA.
Ideeea e ca legea le permite tot felul de tertipuri si la final ei sunt obligati sa plateasca la valoarea reala, de piata. Daca ai Dacie, esti lovit de altul, si te duci la reprezentanta cu ea, te costa probabil mai mult. Asa ca pe RCA primesti valoarea de la un service ieftin, pe care ti-l poate indica asiguratorul.
Service ieftin insemna si calitatea reparatiei pe masura, eventual probleme de garantie daca masina e noua...
Bun, poti sa nu accepti asa ceva, esti liber sa repari unde vrei, platesti cat face, dar la final vei primi numai valoarea de piata de la asigurator, iar pentru diferenta te constitui parte civila fata de cel care te-a lovit. Saracul om, stiind ca are RCA se va trezi ca plateste si el o diferenta, pentru ca a facut o polita la un asigurator prost-platnic.
Pentru asta trebuie avut in vedere unde faceti o polita RCA! Poti ajunge sa dai din buzunar....
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline bogdanb

« Răspuns #43 : 08.Ian.2014, 11:38:20 a.m. »
Eu am avut anul trecut asigurare la Carpatica. Compania este inregistrata la CSA, am vazut lista. Polita mea este inregistrata in CEDAM, am vazut-o. Atunci? Spui ca pana la urma ti-au dat banii, iar 6 luni chiar nu este foarte mult.
Se poate si mai rau: mie mi-a trebuit 2 ani ca sa anulez un proces verbal la CNANDR, si nici macar nu am cerut daune, ca probabil ma judecam si acum cu ei.
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Online NicNic

« Răspuns #44 : 08.Ian.2014, 03:12:36 p.m. »
Poate a fost norocul tau ca nu ai folosit polita RCA de la Carpatica.

Carpatica este inregistrata la CSA. Dar modul de inregistrare si autorizare de la CSA nu il pot comenta. Insa am detaliat doar o mica parte despre cum respecta criteriile de autorizare (reprezentarea la nivel de judet/Bucuresti, contractele de deontare directa cu service-uri, timpul de raspuns la solicitari, apelare la motive absurde sa nu deschida dosarele, etc.). Mai mult decat asta, la deschiderea dosarului nu au intocmit Nota de constatare, pentru ca de la data aceea ar fi decurs termenul de despagubire. Cand i-am sesizat la CSA, m-au sunat pe mobil, nu mi-au mai trimis prin hartii posta, ca dura prea mult sa rezolve o situatie neplacuta pentru ei.
Ce sa mai....,  Carpatica ramane Carpatica in randul asiguratorilor romani.
Nu ii laud pe altii (am avut discutii si cu Allianz), insa Carpatica este mult sub o normalitate, chiar si romaneasca, acceptabila.

Daca noi ne vom multumi cu dictonul "Las' ca se putea si mai rau!" , atunci vom merge din rau, in mai rau.

Pentru mine 6 luni fara masina ar insemna enorm. Nu discut numai de pieredera materiala directa din accident. Probabil ca din aceasta cauza am acceptat o intelegere cu pierdere minima, decat sa ma "razboiesc".
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline musicall

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 488
  • Gen: Bărbat
  • Dioxidul de carbon e principalul gaz cu efect high
« Răspuns #45 : 10.Apr.2017, 08:00:52 a.m. »
Modificari RCA incepand cu 23 decembrie 2016: noua clasa bonus

Din 23 decembrie 2016 intra in vigoare noua norma rca.
Principale lucruri care trebuie sa le stie soferii romani:

Avem noi clase de bonus/malus din 2016.
Maxim bonus 8 (b8) cu 32 % fata de tariful de baza fata de bonus 14 (b14) pana acum cu 50 % reducere fata de tariful de baza.
Malus ramane maxim m 8, insa majorarea scade la 32 % fata de tariful de baza de la 100 %.
B0 este clasa de inceput pentru o masina care este inmatriculata pentru prima data pe un proprietar.

Nu uitati ca in cazul in care vindeti masina inainte de a cumpara noua masina clasa de bonus malus poate fi transferata la noua masina!
  • SX4 S-CROSS 1.4Boosterjet AllGrip
1. Ma uit dupa Suzuki... 2. Astept un Suzuki... 3. Conduc (si) un Suzuki.

Offline ulise

« Răspuns #46 : 10.Apr.2017, 08:25:13 a.m. »
Modificari RCA incepand cu 23 decembrie 2016: noua clasa bonus

...
B0 este clasa de inceput pentru o masina care este inmatriculata pentru prima data pe un proprietar.

Nu uitati ca in cazul in care vindeti masina inainte de a cumpara noua masina clasa de bonus malus poate fi transferata la noua masina!
Da, dar nu la  inmatriculare, pe numele noului proprietar. Atunci se incheie asigurare cu B0. A doua oara, cand se incheie asigurare, se transfera clasa bonus- malus de la masina detinuta anterior.
  • Dacia Duster- motor K4M cu GPL
Viata este prea scurta pentru a alerga prin ea.

Offline Cosmin09

« Răspuns #47 : 10.Apr.2017, 08:47:10 a.m. »
Se poate face transferul clasei si in timpul perioadei de valabilitate a primei polite. Se adreseaza o cerere asiguratorului impreuna cu documentele pe care acesta le solicita si se returneaza diferenta de bani si se emite din nou aceeasi polita dar pe care apare noua clasa B/M si noua suma rezultata.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

The following users thanked this post: maxwell

Offline maxwell

« Răspuns #48 : 10.Sep.2017, 04:02:03 p.m. »
La cumpărarea mașinii, RCA 501 lei, încadrare B0. După înmatriculare, pe baza unei cereri, facturii, certificatului de distrugere și copiei după ultima asigurare a mașinii vechi casate pentru rabla, am primit 164 lei si transfer B8.
  • Zusammen mit dem Zusuki New Ignis GL+ 2WD

Offline f.cristi

« Răspuns #49 : 21.Sep.2017, 09:07:33 p.m. »
La cumpărarea mașinii, RCA 501 lei, încadrare B0. După înmatriculare, pe baza unei cereri, facturii, certificatului de distrugere și copiei după ultima asigurare a mașinii vechi casate pentru rabla, am primit 164 lei si transfer B8.
Pe ce perioada ai facut (primul) RCA ? De ce  nu ai facut cu B8 din prima ? La ce societate, prin broker sau online ?
Peste cateva zile trebuie sa ridic si eu masina si brokerul de pe eMag mi-a cerut: " fisa de inmatriculare sau contractul de instrainare-dobandire, oricare din aceste doua documente trebuie sa fie vizat de catre administratia fiscala de care apartineti".
Pai cum vine asta ? Pana acum faceam RCA pe VIN-ul masinii (si alte cateva date furnizate de dealer), ridicam masina, venea CIV-ul si abia apoi ma apucam sa umblu pe la administratia locala si la serviciul inmatriculari pt. inmatriculare. Acum in baza la ce sa fac fisa de inmatriculare sau contractul lu' peste prajit (banuiesc ca factura) vizat la administratia locala, cand CIV-ul masinii poate ajunge la mine si dupa o luna (noroc ca acum numerele rosii se dau pe 90 de zile) ?