Autor Subiect: Sitemul Bonus Malus la RCA  (Citit de 33812 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline SGD

• Hero Member
  • Mesaje postate: 549
  • Gen: Bărbat
Re: Sitemul Bonus Malus la RCA
« Răspuns #10 : 22.Oct.2009, 09:55:57 a.m. »
Intrebare: dar daca proprietarul auto este X, care nu detine permis auto, iar conducatorul este: anul trecut W, anul asta Y, anul viitor Z etc., fiecare dintre acestia fiind vinovat de accident(e) in anul in care conduce autoturismul? Va fi "penalizat" proprietarul la prima RCA?

Offline Geo (SX4Owner)

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 443
  • Happy that i'm not anymore SX4Dreamer
« Răspuns #11 : 22.Oct.2009, 01:50:39 p.m. »
Da, daca vei avea 5 auto pe numele tau conduse de persoane diferite( sotia, copilul, etc), tu vei suporta consecintele pentru ca esti proprietarul acestora. Sunt curiso cum va fi la persoane juridice???? Deocamdata se va aplica doar pentru persoanele fizice :dknw:
SAYURI, o gheisa plina de talente

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #12 : 22.Oct.2009, 01:53:11 p.m. »
In momentul in care esti implicat intr-un incident rutier, din cate stiu eu se cer info atat despre propietarul auto cat si despre presoana care a condus auto in momentul evenimentului rutier.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline tribalro

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 324
« Răspuns #13 : 22.Oct.2009, 07:28:46 p.m. »
ola

sistemu bonus malus nu e inca prezent decat la unele case de asig. si poti fugi la alta dupa ce ai rata daunei mare ...
din 1 07 2009 de cand a fost introdusa constatarea ameabila , se formeaza o baza de date la care o sa aiba acces toate casele de asig,
daca faci dauna la casa de asig x , la reinnoire ti se majoreaza prima , si pleci la alte casa de asig duci dupa tine malus-ul, practic se urmareste
micsorarea ratei daunei pe segmentul rca, pana cand se va forma fizic serverele cu baza de date a clientilor va trece multa apa pe somes , dunare etc.

Offline LeonardSZK

« Răspuns #14 : 22.Oct.2009, 08:34:51 p.m. »
Intr-un articol din EvZ se specifica data de inceput a bazei de date sfarsitul lui 2008, parca, sau ianuarie 2009. Nu are legatura cu constatarea amiabila, ci cu sumele foarte mari acordate ca despagubiri. Vor sa-si micsoreze pagubele.
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline tribalro

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 324
« Răspuns #15 : 29.Oct.2009, 12:19:37 a.m. »
ok , s a mai accentuat discutia de cand s a introdus constatul amiabil , brusc s au putut musamaliza dif accidente , fara amenzi etc
vb cu cativa prieteni din centrala , noah  ma retrag din discutie :P

Offline bogdanb

« Răspuns #16 : 11.Nov.2009, 03:06:59 p.m. »
Fiindca luna viitoare trebuie sa-mi reinnoiesc RCA-ul, m-am interesat de preturi: 240RON/6luni, cel mai ieftin !!! X-( :-O
Apoi, vad la televizor ca vine unul si zice,"pai da, de cand cu constatul amiabil" si bla-bla-bla. Ca "da, e normal ca cine are incidente sa plateasca mai mult"...
Si ma gandesc asa: cine are incidente trebuie sa plateasca MULT mai mult, iar cine nu are va plati NESEMNIFICATIV mai putin. Si atunci, unde mama dracu' mai e conceptul de "asigurare"? Cine ma asigura, si impotriva a ce, daca oricum eu sunt cel care in final trebuie sa suport toata cheltuiala? In cazul asta, ii dau dracu' si nu-mi mai fac asigurare (deja am renuntat la CASCO) DELOC!
Nu cred ca ii place cuiva sa faca reparatii degeaba, doar ca sa cheltuie banii asiguratorilor. Insa imi face impresia ca noile reglementari sunt facute EXCLUSIV ca sa umfle buzunarele acestora, astfel incat ei sa primeasca cat mai mult si sa dea inapoi cat mai putin.
Eu nu am apelat niciodata, nici la CASCO nici la RCA, deci am acceptat sa le dau niste bani degeaba, iar lor le-a convenit. In schimb, nu le convine sa plateasca despagubiri altuia, care poate a avut o dauna mai mare decat a platit!

In acest fel, dispare insusi conceptul de "asigurare" - adica eu platesc o suma mica un anumit timp, cu conditia ca daca se intampla un eveniment nedorit sa primesc o anumita suma INDIFERENT daca e mai mica sau mai mare cu banii dati pana in acel moment.
Ce ramane? doar ca lunar sa depun niste bani intr-un cont! Macar raman pe numele meu in loc sa mearga in buzunarul unor imbuibati... X-(
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #17 : 11.Nov.2009, 03:11:19 p.m. »
Ce ramane? doar ca lunar sa depun niste bani intr-un cont! Macar raman pe numele meu in loc sa mearga in buzunarul unor imbuibati... X-(

Asta sa stii ca e o idee foarte buna!
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline Geo (SX4Owner)

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 443
  • Happy that i'm not anymore SX4Dreamer
« Răspuns #18 : 11.Nov.2009, 03:37:22 p.m. »
Ai dreptate cu partea despre pretul RCA-ului ca ar trebui sa existe diferente, dar te contrazic cand spui ca nu ai nevoie de RCA.
Daca lovesti vreun neamt, francez sau mai stiu eu ce natiune avansata si iti vine factura de vreo 500.000 eur daune morale, sa te vad atunci ce faci???
Discutia este foarte laborioasa asa ca mai bine fa-ti unde este cel mai ieftin. Trust me:D
SAYURI, o gheisa plina de talente

Offline edy70

"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   
SX4 1.6i GS 107 CP 4x4 gri-metal
Raspunde la numele de ZAMBI.