Autor Subiect: Rechemare in service probleme pompa vacum  (Citit de 15635 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cristig

Re: Rechemare in service probleme pompa vacum
« Răspuns #80 : 16.Mai.2023, 04:53:20 p.m. »
Salutare. Azi masina SX4 SCross a ramas fara frane ( deloc, nu reactiona nici la apasare foarte tare cum scrie in anuntul de rechemare..). Am avut prezenta de spirit sa reduc din padele (cutie automata) si sa o opresc cu frana de mana trasa la maxim. Am mers glont la Marshall dealer Suzuki unde am fost informat de aceasta campanie de rechemare in service. Am " multumit" dealerului de unde am luat masina ( Autohaus Huber Sibiu) care n a avut bunavointa de a anunta. Multumesc Marshall ( am plecat in maxim 1 ora cu supapa inlocuita). Atenție! Verificati voi seria de sasiu ca dupa ei mori in trafic.

• Sx4 Cross

The following users thanked this post: GoneFishing

Offline cristidav

« Răspuns #81 : 16.Mai.2023, 05:14:26 p.m. »
Oau, asta e grav de tot si posibil mortal  :(
Felicitari pentru prezenta de spirit !
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline ntire2000

« Răspuns #82 : 16.Mai.2023, 10:41:42 p.m. »
Salutare. Azi masina SX4 SCross a ramas fara frane ( deloc, nu reactiona nici la apasare foarte tare cum scrie in anuntul de rechemare..). Am avut prezenta de spirit sa reduc din padele (cutie automata) si sa o opresc cu frana de mana trasa la maxim. Am mers glont la Marshall dealer Suzuki unde am fost informat de aceasta campanie de rechemare in service. Am " multumit" dealerului de unde am luat masina ( Autohaus Huber Sibiu) care n a avut bunavointa de a anunta. Multumesc Marshall ( am plecat in maxim 1 ora cu supapa inlocuita). Atenție! Verificati voi seria de sasiu ca dupa ei mori in trafic.

Daca erai (mai) activ pe forum stiai de campania de rechemare.
In România e bine pentru sanatatea si chiar viata ta sa fi activ pe forumuri dedicate unor "utilaje" pe care le achizitionezi de-a lungul vietii (ca exemplu - daca pe dincolo aia de la Samsung au suflat si-n iaurt pentru acumulatorii care luau foc, în România unele înlocuiri s-au facut cu ajutorul ANPC - am un coleg al carui smartphone iesit din garantie cica nu mai facea obiectul înlocuirii unui acumulator cu potential de bomba).

Tu ai descris prin experienta ta ceea ce am afirmat eu la una din postarile anterioare.
Uite ca a fost posibil scenariul pe care unii m-au acuzat ca-l raspândesc si creez panica (vad doar drobul de sare).

PS: @cristig, topicul la care am facut referire merita parcurs integral.
« Ultima Modificare: 16.Mai.2023, 11:01:30 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline bisti

« Răspuns #83 : 16.Mai.2023, 11:39:30 p.m. »
La fel sa ii spui si unei femei de 50+ ani (gen Macovei) care nu are de unde sa stie de existența unui astfel de forum.
E vina omului, ca nu cauta defecte, nu e vina serviceului ca nu l-a instiintat, desi are o lista cu toate achizitiile. Nice!

Offline ntire2000

« Răspuns #84 : 16.Mai.2023, 11:42:20 p.m. »
Da, românul e renumit pentru cautat nod în papura defecte, ca altceva n-are de facut....
Mâine studiez daca centrala pe gaz Ariston nu are ceva rechemare în service, ca sa nu ma trezesc ca sar în aer cu ea.

PS: Macovei aia tot timpul pare beata, nu cred ca forumul o ajuta cu ceva.
PS2: colegul vorbea de dealerul care i-a vândut masina si care (cel putin moral are o responsabilitate a informarilor referitoare asupra unui bun vândut), a numarat fericit euro câstigati si s-a orientat repede spre urmatorul fraier client.
Iar service-urile prin care si-a facut reviziile puteau sa verifice VIN-ul masinii ca sa vada daca masina lui face obiectul rechemarii.
Ca de aia se cheama revizie în reprezentanta ..... altfel un schimb de ulei + filtre îl poate face orice Gigel semianalfabet de la autoservice-ul din coltul strazii.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: Myhay

Offline cristig

« Răspuns #85 : 17.Mai.2023, 08:32:43 a.m. »
Pentru a nu mai intampina si altii problema descrisa de mine, am transmis un email atat dealer-ului cat si reprezentatei Suzuki Romania pentru a afla un raspuns oficial. Astep raspunsul si il postez.
Emailul mai jos:
Buna ziua. Va contactez legat de o problema intampinata ieri 16.05.2023. Aflandu-ma in trafic, la o viteza de aproximativ 45-50km/ora, am ramas efectiv fara frana ( pedala de frana a devenit foarte tare, nereactionand nici macar la o apasare foarte puternica). Masina nu a franat absolut deloc, singurul lucru pe care am putut sa il fac a fost sa introduc din padele intr-o treapta inferioara si sa trag frana de mana pana la oprire. Masina a ajuns la dealerul Suzuki din Rm.Valcea ( Marshall), unde am fost instiintat de inginerul de service ca exista o campanie de rechemare pentru seria mea de sasiu, referitoare la aceasta problema ( 97G5 )
Mentionez faptul ca am fost informat despre faptul ca alte persoane au primit scrisori recomandate pentru a fi instiintati despre aceasta problema.
Va rog sa imi transmiteti modalitatea prin care am fost informat de catre dvs ca si dealer ( avand datele de contact in baza dvs de date) si daca era sau nu datoria dealer-ului/reprezentatei Suzuki de-a informa clientii despre aceasta campanie (problema critica din punctul meu de vedere, deoarece se refera la sistemul de frabare), urmand sa ma adresez mai departe organelor competente deoarece consider ca viata mi-a fost pusa in pericol.
Aveti mai jos verificarea seriei de sasiuxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • Sx4 Cross

Offline Myhay

« Răspuns #86 : 17.Mai.2023, 08:46:42 a.m. »
Foarte frumos. Nu ramane decat sa i dai in judecata. Castigi garantat.

In alta ordine de idei, faza e ca in Romania sau in zilele noastre s-o spun mai voalat , e bine sa ti porti singur de grija in orice domeniu si situatie , sa fii precaut pentru ca nimanui nu i pasa de tine. Nu mai zic ca toti vor sa “sa te faca”. Daca astepti din partea altora ( persoane sau institutii) sa te traga de maneca , sa te informeze sau te ajute…. ai de asteptat. Ei vad lucrurile asa: e in interesul tau sa te informezi de ce nu ai facut o? Nepasarea,dezinteresul si nesimtirea sunt la ordinea zilei inclusiv in activitatile banale de zi cu zi. Este trist dar…va fi si mai rau sau din ce in ce mai rau.

Acuma parerea mea,  colegul patit nu trebuie blamat bine ca nu a patit nimic si ca a avut spirit si reflexe olimpice dar totusi un sfat : pe viitor sa fie mai interesat legat de orice fiindca uite nu se stie niciodata.Si cand cumparam un salam din magazin trebuie sa belim ochii sa nu fie ceva in neregula. Asa s a ajuns.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline ValiC

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
  • Gen: Bărbat
    • Medgidia
« Răspuns #87 : 01.Iun.2023, 10:25:01 p.m. »
A doua zi dupa revizia de 1000 km am fost sa alimentez si la deschiderea busonului (lucru care nu s a mai intimplat pina acum)au auzit un Fiss remarcabil.Acum nu stiu daca a tras aer sau la dat afara aer din rezervor.Ajuns acasa dupa parcurgerea a 3 km am deschis din nou busonul si a facut la fel AM sunat un mecanicul si a spus ca nu sunt probleme.Mi a spus ceva de pompa de vacum ca nustiu cum lucreza nu prea am inteles.Oare dece nu a facut pina acum si daca pot apare probleme pe viitor???????
Multumesc!
  • Suzucki S cros 1.4 ,2023

Offline ntire2000

« Răspuns #88 : 01.Iun.2023, 10:31:55 p.m. »
Daca aveai rabdare sa citesti topicul de la început ai fi aflat ca nu exista nici o legatura între vidul care e normal sa se formeze în rezervor si sistemul de frânare care e în discutia topicului.

Citat din prima postare:

"Rechemare:
Se preconizează că Suzuki va rechema aproximativ 66.000 de vehicule în Germania din noiembrie. După cum a anunțat purtătorul de cuvânt al centrului german la cerere, companiile contractuale trebuie să verifice supapa de reținere a pompei de vid pentru mașini și să o înlocuiască dacă este necesar. Mai exact, Baleno (tip EW), Swift, Swift Sport (ambele tip AZ), SX4 S-Cross, S-Cross (ambele tip JY) și Vitara (tip LY) se ocupă de motorul pe benzină K10C cu trei cilindri, iar două motoare cu patru cilindri pe benzină, K14C și K14D.
Controlul intern al calității a determinat că supapa acestor unități se poate umfla din cauza aditivilor pentru combustibil și ulei de motor, a spus purtătorul de cuvânt. „Acest lucru ar putea însemna că funcția sistemului de vid ar putea fi limitată temporar, rezultând un servofrânare inactiv”, a explicat el despre posibilele consecințe.
În principiu, toată lumea va fi anunțată prin scrisoare."
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: GoneFishing

Offline enicky

« Răspuns #89 : 06.Iun.2023, 10:51:51 p.m. »
  Azi la reprogramarea rechemarii s-a rezolvat problema.
Masina a stat vreo juma' de ora in service cu capota ridicata, cu portbagajul spre geamul ce ne despartea, ei stiu ce-au facut, doar ca pedala de frana este mult mai sensibila acum, adica la iesire din curtea lor, m-a cam dat in volan...
  N-am nevoie de NICIO HARTIE, a spus consilerul-service, doar sa tineti minte c-ati facut-o. Buna, nu :-O? Sper sa nu ma loveasca Alzi si sa ma duc din nou.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip