Autor Subiect: Rechemare in service probleme pompa vacum  (Citit de 15633 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Online ntire2000

Re: Rechemare in service probleme pompa vacum
« Răspuns #50 : 29.Nov.2022, 02:30:31 p.m. »
Motivul schimbarii uleiului Ecstar de catre producator este altul decât compozitia chimica invocata.
Pentru cine e curios sa studieze specificatiile celor doua tipuri de ulei, se poate observa ca Motul este mai vâscos decât Ecstar în plaja de temperaturi 40-100 grade celsius.
Astfel ca inclusiv dpdv hidraulic se comporta exact asa cum trebuie pentru ca supapa respectiva sa nu dea rateuri în caz de frânare.

PS: asta mi-a soptit-o o pasarica dintr-un cuib de dealer, iar un colaborator al firmei unde lucrez care se ocupa de distributia de uleiuri si care e doxa în domeniul asta a gasit-o ca fiind o explicatie foarte plauzibila.
PS2: cineva din acelasi cuib mi-a spus ca au fost rugati sa trimita pentru expertiza pompe de vacuum complete înlocuite cu altele noi, date jos de pe masinile clientilor pentru a fi studiate mai în amanunt; selectia acestora s-a facut în functie de diferite grade de uzura ale masinilor, în speta au fost selectate masini dupa numarul de kilometri de la bord.
PS3: peste câtva timp presimt ca vor fi rechemari în service pentru turbine defecte si altele - Motul ala chiar nu e fix ce trebuie ... mai ales ca a existat la un moment dat si un lot de pompe turbo cu probleme...
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Vio Velcea

« Răspuns #51 : 29.Nov.2022, 08:47:33 p.m. »
Nu stiu unde am putea gasi fisele cu specificatiile tehnice complete ale uleiurilor. Sa vedem cifra de sulf, cifra de cocs, onctuozitatea, etc. La revizia 3 mi s-a pus ulei Motul si ma declar multumit, motorul mai silentios si reprizele de acceleratie mai bune. Vom vedea pe viitor daca vor mai fi probleme.
  • Suzuki Vitara 1.4 Passion

Offline migabi

« Răspuns #52 : 30.Nov.2022, 04:21:39 p.m. »
Probabil ca e vorba de continutul de PAO din formularea uleiului desi nu vad cum ar ajunge la supapa.
SX4 SE m16a awd 2011

Offline Don Napoleon

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 448
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki Swift Sport 2007 aka Red FURY
    • Bucuresti
« Răspuns #53 : 13.Dec.2022, 04:07:43 p.m. »
Servus,

Lasand inside info, Autonet-ul a facut o inspectie la pompa de vaccum pe k14D, nu au schimbat-o.
Momentan nu se schimba pe motorul asta si ca vom fii contactatii telefonic cand se da drumul.

Spor

Offline Popasapca

« Răspuns #54 : 21.Dec.2022, 08:31:38 p.m. »
 Salut,în cazul în care apare ,după seria VIN,ca trebuie mers la service pentru pompa de vacuum, aceasta intervenție se trece obligatoriu în caietul mașini sau este opțional?
  • Vitara New 1.4 hibrid 2020;MT;PASSION

Offline adita80

« Răspuns #55 : 21.Dec.2022, 08:39:27 p.m. »
An 2018 sa efectuat schimbarea la Expocar CT   k14C.....
Sx4 S-cross Luxus 2017

Offline Myhay

« Răspuns #56 : 21.Dec.2022, 09:54:33 p.m. »
Salut,în cazul în care apare ,după seria VIN,ca trebuie mers la service pentru pompa de vacuum, aceasta intervenție se trece obligatoriu în caietul mașini sau este opțional?

Nu se trece nicaieri. Caietul ala este pentru revizii.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline cristidav

« Răspuns #57 : 21.Dec.2022, 10:02:00 p.m. »
Nu se trece nicaieri.
Mie mi-au trecut, la Oradea, pe foaia de mentiuni din caietul de revizie si am primit hartii cum ca am participat la campanie (deviz + testare frane)
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

The following users thanked this post: ntire2000, Popasapca

Online ntire2000

« Răspuns #58 : 21.Dec.2022, 11:37:39 p.m. »
E normal sa treaca la mentiuni, altfel la urmatoarea revizie daca mergi la alta reprezentanta te poti astepta sa o schimbe din nou.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Popasapca

« Răspuns #59 : 21.Dec.2022, 11:56:54 p.m. »
Asa cred și eu ca trebuie trecut. Doar s-a intervenit la verificare/schimbarea unei piese . A fost cineva la rechemare și poate spune dacă s-a notat undeva acest aspect?
  • Vitara New 1.4 hibrid 2020;MT;PASSION