Autor Subiect: Planetare fata  (Citit de 3175 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline GoneFishing

Planetare fata
« : 08.Sep.2022, 02:59:10 p.m. »
Stie cineva daca planetarele fata pentru masina din semnatura sunt identice? Pot fi schimbate intre ele (stanga cu dreapta)?
  • SUZUKI VITARA 1.4, BOOSTERJET, AT, AllGRIP, 2019
- cu siguranta niciodata prostit pentru a 2-a oara de SUZUKI ;>)

Offline Acidutzu2000

Re: Planetare fata
« Răspuns #1 : 23.Sep.2022, 10:50:12 a.m. »
Cu siguranta NU !
 Prin simplul motiv ca una este mai scurta si una mai lunga ... + alte cateva zeci de motive !

Ceea ce zici tu este posibil (in unele cazuri) la masini cu motoare longitudinale (Dacia  1310). La cele cu motoare transversale schimbarea planetarelor intre ele NU este posibila.
  • Suzuki Vitara Passion 2WD - Albastru Turquoise

The following users thanked this post: GoneFishing

Offline GoneFishing

« Răspuns #2 : 28.Sep.2022, 10:58:46 p.m. »
Cu siguranta NU !
 Prin simplul motiv ca una este mai scurta si una mai lunga ... + alte cateva zeci de motive !

Ceea ce zici tu este posibil (in unele cazuri) la masini cu motoare longitudinale (Dacia  1310). La cele cu motoare transversale schimbarea planetarelor intre ele NU este posibila.

Dar capetele de planetare?   :D

Offline Acidutzu2000

« Răspuns #3 : 29.Sep.2022, 10:28:49 a.m. »
Alea foarte probabil DA.
Nu ar avea rost sa faca dota tipuri de capete de planetara. Parerea mea este ca doar "tija" sau "laleaua" este diferita.  (Scuze nu stiu denumirea "stiintifica / mecanica" a piesei respective)

Offline ntire2000

« Răspuns #4 : 29.Sep.2022, 11:17:57 a.m. »
Se numeste brat planetara, dar mult mai romantic îi putem spune pistil.  :-))

Acuma as fi curios de ce a deschis colegul subiectul schimbarii planetarelor între ele la o masina de doar 3 ani.
Ceva probleme sau vor sa schimbe partea ca la aia de pe dreapta îi este prea greu cu gropile?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline GoneFishing

« Răspuns #5 : 29.Sep.2022, 02:38:20 p.m. »
Se numeste brat planetara, dar mult mai romantic îi putem spune pistil.  :-))

Acuma as fi curios de ce a deschis colegul subiectul schimbarii planetarelor între ele la o masina de doar 3 ani.
Ceva probleme sau vor sa schimbe partea ca la aia de pe dreapta îi este prea greu cu gropile?

Daca iti aduci aminte, am postat despre o vibratie/trepidatie pe la viteza de 20-30KM/ora aparuta imediat dupa schimbarea arcurilor OEM cu niste MAD-uri. Atat in linie dreapta dar ceva mai sesizabila la viraje.
Cel care mi-a facut de curand verificarea ITP a venit cu sugestia asta.

Din foto nu imi dau seama daca planetarele sunt diferite dar parca e o piesa in minus la una si in plus la alta.

Offline Acidutzu2000

« Răspuns #6 : 02.Oct.2022, 10:17:18 a.m. »
Din cate inteleg eu, poza pusa de tine este DOAR pentru planetara din dreapta (fata) ... "SHAFT ASSY, FR DRIVE RH"   (FR - front = fata;   RH - right hand = mana sau partea dreapta).

Offline GoneFishing

« Răspuns #7 : 04.Oct.2022, 05:01:02 p.m. »
Din cate inteleg eu, poza pusa de tine este DOAR pentru planetara din dreapta (fata) ... "SHAFT ASSY, FR DRIVE RH"   (FR - front = fata;   RH - right hand = mana sau partea dreapta).

Sunt ambele de pe fata. Reiese din lista cu subansambluri. Vezi si pct. 11.

Offline Acidutzu2000

« Răspuns #8 : 05.Oct.2022, 08:32:42 a.m. »
Ai perfecta "ne-dreptate" !  :D
Taman ceea ce ai spus tu dovedeste ca am dreptate, si iti spun si de ce.
La punctul 1 din lista ai un cod pentru planetara fata dreapta iar la punctul 11 ai ALT cod pentru planatara fata stanga.  Daca ar fi fost acelasi cod sau ar fi fost trecut  RH/LH atunci ti-as fi dat dreptate.
Eu sunt acuma lamurit 100% ca axul planetarei difera de pe stanga cu dreapta. Daca tu nu esti INCA lamurit atunci eu nu te mai pot ajuta.
O zi faina sa ai !  >:D<

Offline NicNic

« Răspuns #9 : 05.Oct.2022, 09:40:44 a.m. »

Ai perfecta "ne-dreptate" !  :D
Taman ceea ce ai spus tu dovedeste ca am dreptate, si iti spun si de ce.
La punctul 1 din lista ai un cod pentru planetara fata dreapta iar la punctul 11 ai ALT cod pentru planatara fata stanga.  Daca ar fi fost acelasi cod sau ar fi fost trecut  RH/LH atunci ti-as fi dat dreptate.
[...]

Pana la urma ce vrei sa evidentiezi?
Intai scrii poza se refera  "poza pusa de tine este DOAR pentru planetara din dreapta (fata) ", apoi revii si scrii ca "La punctul 1 din lista ai un cod pentru planetara fata dreapta iar la punctul 11 ai ALT cod pentru planetara fata stanga", facand referire la aceeasi poza.

Se cam contrazic cele doua informatii scrise.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: GoneFishing