Autor Subiect: Reglaj directie  (Citit de 1235 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline canuck

Reglaj directie
« : 20.Aug.2022, 05:27:31 p.m. »
Salut, am o nedumerire: la schimbarea anvelopelor am fost atenționat de uzura neuniforma /la int a celor de pe puntea spate. Ok, am zis sa verific direcția. Reiese că am pe stg 1mm și pe dr 5 mm (...!). N-am avut accident după cum insinuau ei, doar rulmentul a trebuit schimbat (pe garanție). Bun, le-am zis sa regleze. Cică fiind punte ,nu se poate..!?
Wtf, cum nu se poate - ați auzit de așa ceva? Vă rog un sfat, oricum mă duc la alt service - deși credeam că la Subaru ar trebui sa fie ceva mai răsăriți :)
  • vitara passion 1.6 vvt/mt 4wd (2016)

Offline teutzue

Re: Reglaj directie
« Răspuns #1 : 20.Aug.2022, 07:11:11 p.m. »
Salut, intr-adevar pe spate nu se pot regla unghiurile. Asa mi s-a spus si mie cand am facut unghiurile la masinile mele.
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline cristidav

« Răspuns #2 : 20.Aug.2022, 09:24:16 p.m. »
Si mie, la fel. Nu se poate regla pe spate.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline NicNic

« Răspuns #3 : 20.Aug.2022, 09:49:10 p.m. »
Salut, intr-adevar pe spate nu se pot regla unghiurile. Asa mi s-a spus si mie cand am facut unghiurile la masinile mele.

Discutam despre reglaj directie pentru un Subaru?
Nu inteleg de ce ai spus ca ai fost la Subaru.

Fiindca la unele modele de Subaru se poate regla unghiul de cadere, inclusiv pe puntea spate (sigur la Forester)...
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline teutzue

« Răspuns #4 : 20.Aug.2022, 09:57:04 p.m. »
Cred ca a mers la un service subaru.
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Online ntire2000

« Răspuns #5 : 21.Aug.2022, 12:10:49 a.m. »
O jumatate de mm toleranta la montarea acelui rulment poate duce la modificarea unghiului de cadere.
Aia care ti-au schimbat rulmentul probabil sunt niste ageamii care n-au facut totul ca la manual.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline canuck

« Răspuns #6 : 21.Aug.2022, 10:02:41 a.m. »
@NicNic: am fost la Subaru pt că cei de la Premium cars/Suzuki au standul de verificare direcție nefuncțional.
@ntire2000: corect, o sa merg pe capul celor de la Premium cu fisa de reglaj
Mulțumesc pt raspunsuri
  • vitara passion 1.6 vvt/mt 4wd (2016)

Offline adibaiacos2003

« Răspuns #7 : 16.Oct.2022, 08:33:16 p.m. »
Cum s-a ajuns la concluzia ca uzura era din cauza rulmentului? Sau nu am inteles eu bine....
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion Allgrip Black

Online ntire2000

« Răspuns #8 : 16.Oct.2022, 11:02:45 p.m. »
Rulmentul ala vine montat pe butucul puntii.
Daca nu e presat complet pe butuc atunci va fi iesit mai în afara, deci automat distanta dintre rotile de pe puntea spate va fi mai mare fix cu toleranta respectiva.
Iar unghiul de cadere va fi direct influentat de aceasta toleranta, e chestie de geometrie.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #9 : 16.Oct.2022, 11:35:17 p.m. »
Cum s-a ajuns la concluzia ca uzura era din cauza rulmentului? Sau nu am inteles eu bine....
  Treaba sta cam asa : forumul e bun cand iti arde buza, sa primesti sfaturi, indrumari, variante de rezolvare, etc., ca "d-aia e forum" spun unii suparati, dar cand rezolva problema, e greu sa mai puna doua randuri cu solutia gasita !
Nu de alta, dar poate mai apare un caz similar si sa se gaseasca rezolvarea mai usor, "ca d-aia e forum" !  :-j
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: ntire2000