0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Din cate stiu eu am pe masina Exide de 55Ah. Daca pun una de 60Ah mai trebuie programat ceva la masina pentru o incarcare corecta ? Cel putin asa au spus la reprezentanta, daca specificatiile nu sunt identice masina trebuie reprogramata.
Da, da, îţi reprogramează cardul. Ăla bancar.
BMS cu detectare și înregistrare automată : ca prim grup, există sisteme cu auto-învățare. Aici BMS vine cu doar una sau câteva opțiuni preprogramate de baterie per vehicul pe care BMS le va folosi ca referință. După înlocuirea bateriei, BMS compară în timp performanța reală a bateriei noi cu referințele de baterie stocate în memoria BMS și va afla care dintre referințele stocate se potrivește cu performanța reală măsurată. OE-uri care urmează această strategie sunt, de exemplu, Abarth, Alfa Romeo, Chevrolet (Daewoo), Citroen, Dacia, Fiat, Honda, Lancia, Mercedes, Mitsubishi, Peugeot, Renault, Subaru, Suzuki, Toyota și Volvo.BMS care solicită înregistrarea bateriei cu un instrument de diagnoză: un al doilea grup de producători de mașini OE necesită înregistrarea activă a noii baterii de schimb în sistemul BMS al vehiculelor și, împreună cu aceasta, utilizarea unui dispozitiv de diagnoză pentru reprogramare. Doar pentru a da câteva exemple, putem numi Alpina, Audi, BMW, Jaguar, Jeep, Land Rover, Mazda, Mini, Seat, Skoda și Volkswagen. Și în cadrul acestui grup, unii producători de vehicule precum grupul VAG sau BMW necesită un cod pentru a înregistra noua baterie în timpul înlocuirii. Codurile nu sunt specifice doar pentru OE, ci și pentru baterie.