Autor Subiect: New Vitara - Mild Hybrid 48V vs Strong Hybrid 140V  (Citit de 11534 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline miocrl

New Vitara - Mild Hybrid 48V vs Strong Hybrid 140V
« : 19.Iul.2022, 04:17:13 p.m. »
Salutare, am incercat un comparator pe site suzuki, am cautat pe aici pe forum si n-am gasit detalii de comparare intre cele 2 modele.
M-ar ajuta sa aflu pareri de la voi - posesori.
Mersi.

- la cel Mild am inteles ca e vorba de un motor ce adauca 11CP in sistemul de tractiune candva .. dupa un algoritm anume. Nu se incarca de la priza.

- presupun ca cel Strong adauga mai multi CP in sistemul de tractiune

Offline T.George

Re: New Vitara - Mild Hybrid 48V vs Strong Hybrid 140V
« Răspuns #1 : 19.Iul.2022, 04:35:06 p.m. »
Urmareste cap-coada prezentarea de mai jos si cred ca vei gasi raspunsul la orice intrebare pe care o ai acum:

Alternativ, vezi ca sunt si teste in detaliu cu noua Vitara Strong Hibrid, inclusiv cu explicatii/trimiteri si catre celelalte motorizari.
  • Suzuki Vitara S 2015 - 6AT - 1.4T - Allgrip

The following users thanked this post: miocrl

Offline enicky

« Răspuns #2 : 19.Iul.2022, 08:21:47 p.m. »
  Acum nu stiu unde ai cautat tu si n-ai gasit, dar exista chiar aici pentru mild hybrid : https://suzuki.ro/masini/vitara-hybrid/?id=44

Si tot acolo este explicat detaliat si strong hybrid : https://suzuki.ro/masini/vitara-hybrid/?id=44
(Click pe strong)
Iar aici este adresa clipului video in caz ca nu vrei sa citesti si alte detalii tehnice :

Pareri personale despre varianta strong inca n-am gasit pe forum, dar despre mild hybrid iti pot da si eu detalii, depine ce ai dori sa afli, cu toate ca impresiile oricarui posesor pot fi subiective fata de ce vei simti tu cand vei conduce masina respectiva.
   Principala deosebire intre strong si mild este ca primul poate merge si numai cu motorul electric, in schimb la mild propulsorul electric doar ajuta pe cel termic.

Cat despre numerosii vlogeri profesionisti care ne explica ce si cum despre Suzuki, dupa 7(sapte) ani de Vitara si doi de S-Cross Hybrid am inceput sa devin mai selectiv si sa nu mai pierd timpul cu orice narator care nu cunoaste nici functiile butoanelor din bordul masinii testate, dar ne vorbeste despre istoria cutiei de viteze automate, sau alte picanterii tehnice impresionante, care nu ne vor interesa sau ajuta niciodata.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline cristidav

« Răspuns #3 : 20.Iul.2022, 07:19:03 p.m. »
Lucian, ce pot eu sa iti spun in privinta tractiunii sunt urmatoarele:
SCrossul meu Mild trage simtitor mai bine decat old SX4 1.6. Cel mai bine se simte in viteza a patra, acolo trage mai bine decat stramosul ei. Si in a treia trage bine, dar in a treia tragea si 1.6-le cand ii dadeam 4000 de turatii  :baston:
Cat despre Vitara Strong, l-am intrebat (pe dealerul cu care am batut palma la doua masini suzuki) cum e...
Primul lucru spus a fost: "E mai puturoasa decat a ta" (SCrossul meu Mild, care la randul lui e mai puturos o țâră decat Scross pre-hibridizare)

Un aspect pe care sa il ai in vedere (nu m-am uitat la filmele de pe YT, poate s-a spus acolo), e marimea portbagajului. Din cei 380 L cati are Vitara 1.6 a lui @enicky , Vitara Strong are mai putini. Nu mai poti cobora placa de carton, sa folosesti si spatiul destinat rotii de rezerva. Acolo sunt bateriile si kitul de pana. Deci nici roata de rezerva nu poti pune.

Cat despre comparatia Vitara Strong/Mild vs SX4 1.5 al tau, eu sunt sigur ca ambele trag simtitor mai bine decat cei 105 caluti (parca) ai masinii tale. Din pct asta dvdr, stii o treaba.
« Ultima Modificare: 20.Iul.2022, 09:33:22 p.m. de gabineg »
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline miocrl

« Răspuns #4 : 21.Iul.2022, 04:40:21 p.m. »
am condus in testdrive:
Vitara Mild Hybrid 1.4 MT,
Vitara Strong Hybrid 1.5 AT
S-Cross Mild Hybrid 1.4 AT

S-Cross Strong va aparea incepand cu Octombrie 2022.

la cutiile AT mi s-a parut ca se simte foarte tare cand schimba viteza, cred ca trebuei sa fiu mult convins sa iau AT. desi as fi vrut AT.

eu am 1.5 99CP :) la iesirea din fabrica

Offline cristidav

« Răspuns #5 : 21.Iul.2022, 04:44:29 p.m. »
O parere referitoare la Vitara vs SCross (mild ambele) ?  :D

VS a ta nu te intreb, e clar ca exista diferenta la confort, putere, etc. O stiu si eu.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline enicky

« Răspuns #6 : 21.Iul.2022, 04:50:20 p.m. »
  Eu l-as intreba cum le-a simtit pe acestea doua :
  pentru ca eu n-am condus Strong si presupun ca e mai lent fata de Mild... :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline gabi males

« Răspuns #7 : 21.Iul.2022, 05:04:08 p.m. »
Vitara Strong AT este putin mai lenta,foarte putin (trebuie sa ajunga in plaja de turatii la care sa schimbe-daca nu ma insel...pe la 3000, deh...motor aspirat) fata de Vitara mild turbo (aici,turbina intra de la 1800). Alt aspect la Strong...daca vrei kickdown...va sta turata pe la 4000-4200,ceea ce va face motorul cam galagios dar...nu se vor simti schimbarile treptelor de viteza.
  • Ex-Suzuki Baleno 1,2 GLX,acum Suzuki Vitara 1,4, allgrip,AT,luxus,2019

The following users thanked this post: miocrl, enicky

Offline miocrl

« Răspuns #8 : 28.Iul.2022, 08:57:11 p.m. »
O parere referitoare la Vitara vs SCross (mild ambele) ?  :D

VS a ta nu te intreb, e clar ca exista diferenta la confort, putere, etc. O stiu si eu.

nu as putea sa compar, as alege noul scross pt ca e mai spatios.

Scross ce l-am condus are cutie veche... cred ca DSG, nu ma pricep. tot ce se va face nou de acum va fi cutie manuala robotizata.
la una dintre ele mi s-a parut ca se simte foarte aiurea cand schimba in Kickdown

Offline miocrl

« Răspuns #9 : 28.Iul.2022, 08:58:15 p.m. »
nu as putea sa compar :(
doar daca le-as conduce sa zicem jumate de ora fiecare, dar nu a fost asa la testdrive, a fost o tura f scurta

Eu l-as intreba cum le-a simtit pe acestea doua :
  pentru ca eu n-am condus Strong si presupun ca e mai lent fata de Mild... :)