Autor Subiect: Când schimbam bujiile?  (Citit de 1859 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Flamaropol

Când schimbam bujiile?
« : 01.Iul.2022, 08:06:24 p.m. »
Eu am 17300 km dupa trei ani si vad ca la aceasta revizie de trei ani unele service-uri sugereaza sa schimbi si bujiile.
Oare se pierde garantia in cazul in care nu voi schimba bujiile?
Mie unul mi se pare absurd sa schimb bujiile la 17300 km, chiar daca masina are trei ani.
  • Suzuki Vitara Passion, 1.4 Boosterjet, MT

Offline ntire2000

Re: Când schimbam bujiile?
« Răspuns #1 : 01.Iul.2022, 11:28:07 p.m. »
Este mai mult decât absurd sa schimbi bujiile la km aia.
Mai ales ca sunt alea originale, garantate sa mearga km prevazuti în manualul de service.

Din ce mi-au spus ungurii (pe unde mi-am mai facut reviziile) bujiile se schimba doar la km specificati în carnetul de revizii, nu li se aplica conditia de ani.

PS: din câte stiu eu bujiile se schimba la minim 60k de km.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: Dogy

Offline Dogy

« Răspuns #2 : 03.Iul.2022, 01:55:21 p.m. »
Da, e o prostie schimbatul bujiilor la 17.000 de km. Incearca la Radacini Pipera (fost Radacini Otopeni), acolo logica e deasupra prostiei.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline ASZ

« Răspuns #3 : 03.Iul.2022, 07:11:25 p.m. »
Tg-Mures, Bistrita, Deva?
Eu am luat masina din Mures si am facut 5 revizii doar in Mures (manopera a fost mult mai ieftina ca la Premium Cars)
Sincer, m-au pus putin pe ganduri problemele intampinate de colegii de forum la Mures ... si ma gandeam la Oradea/Debrecen pt. urmatoare revizie.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #4 : 03.Iul.2022, 07:25:52 p.m. »
Scrie în manual ce și când se schimbă. Nu vă mai panicați inutil.

Offline ASZ

« Răspuns #5 : 03.Iul.2022, 07:28:44 p.m. »
Si eu am renuntat la garantie incepand cu a treia revizie. So far so good pana acum, ma pregatesc de a patra.
Aha. Si vad ca esti din Cluj. Dezamagit de service -ul de aici sau de ce aceasta decizie?
Eu unul sunt ... Daca ai vedea cum mi-au vopsit masina .... (au promis ca o remediaza la urmatoarea intrare in service ... iar cand am mers, desi le-am aratat mailul lor si masina vopsita de ei, nici nu au vrut sa auda de remediere !!!) + ce pret au cerut la manopera pt. revizie ...

Offline ASZ

« Răspuns #6 : 03.Iul.2022, 07:31:03 p.m. »
Eu, din Cluj fiind m-am dus la revizii  la reprezentanta Deva (prima am facut-o la Oradea, dar le-a plecat mecanicul)
Eu ma gandeam sa merg la ei la revizie luna asta  .. oare nu au pregatit alt mecanic bun ?
(intre 2008 si 2016 tot la ei am facut reviziile cu vechiul SX4 si am fost foarte multumit)

Offline ntire2000

« Răspuns #7 : 03.Iul.2022, 07:58:47 p.m. »
... si ma gandeam la Oradea/Debrecen pt. urmatoare revizie.

E de luat în calcul si ATP Exodus Baia-Mare.
Preturile sunt ok, adica nu exista riscul sa ametesti ca-n Cluj.  :D
Dupa revizie vei fi sunat ca sa oferi un feedback asupra experientei - macar declarativ se pare ca vei conta din pozitia (umila - cum considera altii) de client.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: ASZ

Offline ASZ

« Răspuns #8 : 03.Iul.2022, 09:08:28 p.m. »
O sa sun sapt. viitoare, sa vad pretul la manopera ... ca am luat eu consumabilele de la Radacini.

Offline Dogy

« Răspuns #9 : 04.Iul.2022, 12:42:21 p.m. »
Scrie în manual ce și când se schimbă. Nu vă mai panicați inutil.

Pai da, tocmai asta e problema, ca in manual scrie 3 ani sau 60.000 de km, ceea ce e o prostie. Sa schimbi bujiile la 3 ani, desi ai facut doar 17.000 de km, a aberant. De-aia intreaba omul, nu se panicheaza. Manualul e prost, dar unii dealeri tin de manual cu dintii. Adica de prostie. Alti dealeri sunt rezonabili, nu te pun sa schimbi aiurea nici bujiile, nici lichidul de frana (si acolo alta aiureala).
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

The following users thanked this post: ntire2000