Autor Subiect: Solutii bare portbagaj pentru varianta ne-echipata (COOL!)  (Citit de 5246 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: Solutii bare portbagaj pentru varianta ne-echipata (COOL!)
« Răspuns #10 : 09.Iun.2022, 01:21:27 a.m. »
Inteleg perfect ceea ce spui tu.
Doar ca dupa efectuarea acelor gauri ar mai trebui sa montezi si barele alea longitudinale care apar doar de la varianta Passion în sus.
Iar asta nu cred ca e fezabil decât daca le gasesti din dezmembrari.
Altfel cred ca au niste preturi prohibitive, cam identice cu alea pentru barele transversale.

Ca analogie, cred ca e cam la fel de scump ca si modificarea oglinzilor rabatabile care apar doar la varianta Luxus.
Daca nu-s puse din fabrica te cam ard la buzunar.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline INGMIONESCU

« Răspuns #11 : 09.Iun.2022, 05:21:43 p.m. »
Salut,
Da, era clar ca locul pentru Barele longitudinale exista..  si imi da speranta ca nu fac o tampenie prea mare daca se dau gaurile cu mare atentie, fix cat diametrul suruburilor.. pentru montarea barelor cumparate de la dezmembrari. In plus, presupun ca doar Vitara Cool are cele 4 urechi, special demarcate in benzile de cauciuc prin niste capace de plastic.. Asa arata dupa ce scoti capacele de plastic. Cei de la Thule mi-au confirmat ca nu mai produc modelul de Fixing Kit care avea un fel de placuta care intra sub ureche si era stransa pe aceasta cu un surub ( Kitul 183024, care se potrivea la vechea Vitara cu Fixed points). Cei de la Thule m-au directionat din nou la producator si astept un raspuns in acest sens de la un Dealer din Oradea.. nici-o sansa cu Autonet aici). Toate bune!   
  • Suzuki Vitara 2015+

Offline ...

« Răspuns #12 : 09.Iun.2022, 05:35:50 p.m. »
Așa erau urechile de prindere la fostul meu S-Cross, varianta Start echivalentă celei Cool de la Vitara. În manual greutatea admisă cu tot cu barele de plafon era 45 kg, extrem de puțin, așa că am renunțat rapid la ideea barelor de plafon.

Offline enicky

« Răspuns #13 : 09.Iun.2022, 06:28:31 p.m. »
   Nu e o tampenie, este un accesoriu care se regaseste pe celelalte echipari. Exista mastic sau solutii(pasta) care tin loc de garnituri(se foloseau si la chiuloasa la unele motoare) care se pot aplica pe bare la montaj si va etansa fara probleme. De exemplu : https://www.emag.ro/search/solutie+garnituri+chiuloasa
  Dar cred ca mai sunt si altele.
De curiozitate, de unde le-ai cumparat si cat au costat, poate ma bag. Multumesc.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #14 : 09.Iun.2022, 09:57:34 p.m. »
Așa erau urechile de prindere la fostul meu S-Cross, varianta Start echivalentă celei Cool de la Vitara. În manual greutatea admisă cu tot cu barele de plafon era 45 kg, extrem de puțin, așa că am renunțat rapid la ideea barelor de plafon.

Ceea ce vine în sprijinul afirmatiei mele ca nu e fezabila montarea lor.
Teoretic nu poti cara nici macar doi saci de ciment, dar noi - fiind un brav popor urmas al dacilor si romanilor, cu putina determinare putem cara orice.
Ca tot avem un coleg posesor de Vitara care a transportat caramida peste limita admisa.

Problema e ca o eventuala deformare a plafonului se vede cu ochiul liber, iar fisurile structurale din sasiu doar un ochi "specializat" le vede.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline INGMIONESCU

« Răspuns #15 : 10.Iun.2022, 09:41:34 a.m. »
Deci fostul S-Cross din ce an era? 45 kg limită greutate - dacă este pe fiecare ureche - ajungem la un 180 kg per total încărcătură pe plafon, care mie mi se pare acceptabil. Este clar că japonezii la un moment dat au devenit rezervati cu privire la respectiva solutie de Fixed Points, altfel nu se explica lipsa acestor accesorii de pe piatza. Mai astept un raspuns de la Oradea si pun stop cautarilor pentru Fixing Kit. Montarea fortata a Flush Railurilor redevine o optiune rezonabila.. Eu am dat 900 RON + 50 RON transport pe cele 2 bare, care mi-au venit tot din Bihor.
  • Suzuki Vitara 2015+

The following users thanked this post: enicky

Offline ...

« Răspuns #16 : 10.Iun.2022, 09:51:16 a.m. »
Era din 2016, prima versiune S-Cross fabricata incepand cu 2013. Din ce imi amintesc, nu era specificata greutatea per ureche, ci totala: 45 kg (la cat de fragile aratau urechile alea, tot ce se poate). Am vazut apoi vreo 2 masini cu aceeasi versiune de echipare Start care aveau bare universale, dar erau mereu goale. Nu am vrut sa risc, 2 biciclete cu bare si suporturi depaseau cu mult limita aia.

Offline enicky

« Răspuns #17 : 10.Iun.2022, 11:00:33 a.m. »
  Nu inteleg de ce n-ai fi open mind, dar ...nu-i treaba mea : rfm, revin la manual (pentru care m-au injurat zilele trecute ASZ si multi altii) : la Vitara(si la S-cross identic) schie asa la pag.5-19 :
-sine de acoperis : 75 kg
-ancore portbagaj de acoperis: 50kg (greutate totala)
  Daca nu-l respectam100%, macar este de referinta, nu?
  Nici nu trebuie sa cari 2 saci de ciment, sunt obiecte care nu sunt grele, dar sunt voluminoase si nu mai au loc in portbagaj.
Pana la urma 50kg sau 75 nu-i chiar putin daca ne gandim la bagaj de vacanta.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline INGMIONESCU

Re: Succes.. Solutii bare portbagaj pentru varianta ne-echipata (COOL!)
« Răspuns #18 : 17.Iun.2022, 10:39:22 a.m. »
Multumesc pentru incurajari. in special lui Enicky. A fost cu succes.. oamenii de la AutoInu Service de pe strada Ion Vlad- la granita cu Dobroesti au rezolvat lucrarea fina. După ce au dat jos plasticele in interior, au devenit evidente suportii pentru orificiile neexecutate - in numar de 4. Au dat găurile, au montat suruburile.. au pus silicon pentru hidro-izolare si au montat FlushRailurile care au propria lor garnitura de cauciuc.
Am testat apoi Upgradeul cu un program prelungit de spălătorie și nu m-am plâns de umezeală în cabină.. totul OK.. Acum am de unde alege Thule, etc pentru barele transversale.. Deci recomand altora care au sesizat nevoia de bare după achiziție.
Următoarea fază oglinzi încălzite.. aveți recomandări?

• Suzuki Vitara 2015+

The following users thanked this post: ntire2000

Offline enicky

Re: Succes.. Solutii bare portbagaj pentru varianta ne-echipata (COOL!)
« Răspuns #19 : 21.Iun.2022, 03:28:59 p.m. »
Multumesc pentru incurajari. in special lui Enicky.
Următoarea fază oglinzi încălzite.. aveți recomandări?
  Cu drag, orcand pot ! :)
Ma bucur ca ai rezolvat!
Despre oglinzi(primul meu "necaz" cu Vitara) ti-am scris in topicul aferent.
  Multumesc c-ai pus si service-ul, mai ales ca mi-e aproape.