Autor Subiect: Solutii bare portbagaj pentru varianta ne-echipata (COOL!)  (Citit de 5250 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline INGMIONESCU

Va salut,
De circa 3 ani caut o solutii sa montez bare de portbagaj pe o Suzuki Vitara 2016 varianta simpla Cool. Dand ornamentul de cauciuc jos, am constatat ca are doar 4 urechi de prindere in fata si in spate si ca nu are gaurile date in plafon, pentru a permite montarea unor bare longitudinale pe care as putea sa le gasesc la dezmembrari. A gasit cineva vre-o solutie? Exista un anume adaptor pentru urechile respective?
Cele bune 
  • Suzuki Vitara 2015+

Offline jupanul1

Re: Solutii bare portbagaj pentru varianta ne-echipata (COOL!)
« Răspuns #1 : 06.Iun.2022, 08:13:23 p.m. »
Nu aș dori să te descurajez - am studiat problema la Kona. Nu se pot monta bare dacă nu au fost din fabrică puse - lipsesc niște elemente de fixare de plafon, elemente ce necesită suduri. Nu că nu s-ar putea dar e ultra-complex și trebuie revopsire. Pot presupune că e cam la fel și la Vitara…

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline enicky

« Răspuns #3 : 06.Iun.2022, 10:11:33 p.m. »
. A gasit cineva vre-o solutie? Exista un anume adaptor pentru urechile respective?
Cele bune
  Stiu ce vrei, pentru ca si eu am cautat si... n-am prea gasit. Trebuia sa mai ajung la o firma pe Vatra Luminoasa, spunea omu' ca are multe modele. La service parca mi-au spus ca nu pot monta originale, nu mai stiu de ce. Nu vreau sa te dezamagesc, asa ca mai cauta, iar daca gasesti scrie te rog si p-aici, poate mai "stric" niste bani si pe alea. :)
Mai e aici ceva : https://ossiris.com.ro/categorie-produs/bare-longitudinale/
« Ultima Modificare: 06.Iun.2022, 10:28:53 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline INGMIONESCU

« Răspuns #4 : 08.Iun.2022, 10:56:17 a.m. »
Trebuie sa va mărturisesc că deja am cheltuit deaiurea, cumpărând barele longitudinale de la dezmembrări - astea cu ceva risc pot fi instalate pe principiul ”Orice lucru japonez poate fi adaptat la nevoile românului”.. un singur patron de service am găsit care să-și asume efectuarea găurilor, darea plasticelor jos si montarea barelor longitudinale contra aproximativ 800 RON. Plecând de la răspunsurile voastre, m-am mai educat și văd că există un Load carrier feet 751 sau 753 Thule, garantat pentru vechiul SX4 cu Fixed Points. De la Farad, optiunile se restrang la kiturile PK sau PR, dar demonstratia Video imi ridica semne de intrebare, fiindca urechile din cele 4 Puncte Fixe de la Vitara 2015 nu permit fixarea unui cap de surub..Daca japonezii nu s-au complicat sa dea gauri la caroseria pentru Cool, oare de ce s-au complicat sa sudeze cele 4 urechi/ punctele fixe?

• Suzuki Vitara 2015+

Offline ntire2000

« Răspuns #5 : 08.Iun.2022, 03:30:17 p.m. »
un singur patron de service am găsit care să-și asume efectuarea găurilor

De dat gaurile e foarte simplu pentru ca dupa aceea nu-i ploua lui în cap.
Eu zic ca daca nu exista bare pentru nivelul asta de echipare, atunci înseamna ca producatorul chiar nu recomanda si n-a avut în vedere montarea lor.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline INGMIONESCU

« Răspuns #6 : 08.Iun.2022, 07:06:45 p.m. »
 :) Eu sunt zodie de apa.. dar totusi nu pot decat sa va dau dreptate. Am ajuns la Fixing Kit Thule XT 3024, care este evident ca se adapteaza ca mecanism de strangere la urechile actualei Vitara.. Oricum nu se mai produce. Pana la urma Japonezii de la Suzuki trebuie sa raspunda si unui client dificil, ca mine, daca isi respecta firma. Sau din etapa de proiectare s-au asigurat ca o sa vreau curand sa-mi cumpar una noua.. Mai caut, scriu si va spun daca functioneaza ceva..
  • Suzuki Vitara 2015+

Offline enicky

« Răspuns #7 : 08.Iun.2022, 10:40:12 p.m. »
    Ei, iar suntem cu drobul de sare! Daca m-apuc eu sa montez si sa dau gauri e foarte posibil sa intre apa, dar daca asta faci zilnic si o faci profi sunt convins ca la acest moment exista suficienta tehnologie incat sa nu mai fie sperietoare o gaura-n plafon. Exista oameni carora asta le place sa faca, chestii care par simple, dar sunt de finete. Imi amintesc de tipul care mi-a "indreptat" cuta de pe usa spate, fractionata de o alta usa deschisa la maxim in parcare, cat de atent si minutios a lucrat si nu cred ca avea 30 de ani.
   Service-urile au refuzat lucrarea pentru ca s-au obisnuit sa inlocuiasca piese, dar asta e o lucrare mai fina.
De curiozitate am cautat si am gasit ceva aici : https://motointegrator.com/ro/ro/ateliere-auto/serviciu-408-montare-bari-portbagaj/oras-bucuresti
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #8 : 08.Iun.2022, 11:31:52 p.m. »
Ti-as da dreptate cu gaurile în plafon daca n-ar fi aspectul dat de exercitarea unor forte asupra acestora prin simplul fapt ca barele alea nu le pui de decor ci le montezi tocmai ca sa cari niste kg sau chiar zeci de kg pe ele.
Si stii si tu ca orice presiune exercitata pe un plafon si asa destul de firav e daunatoare.
Ramân la parerea ca modelul respectiv chiar nu se preteaza la montarea barelor respective, dar fiecare e liber sa faca (si sa dea gauri) fix cum îl taie capul.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #9 : 09.Iun.2022, 12:02:43 a.m. »
Si stii si tu ca orice presiune exercitata pe un plafon si asa destul de firav e daunatoare.
Ramân la parerea ca modelul respectiv chiar nu se preteaza la montarea barelor respective, dar fiecare e liber sa faca (si sa dea gauri) fix cum îl taie capul.
  Sa-ti explic pe scurt : variantele dupa Passion(inclusiv) au acele bare longitudinale pe care se poate monta portbagaj, s.a. In zona unde sunt aceste bare plafonul are din constructie o forma de U intors pe toata lungimea lui(pe ambele laturi), iar la varianta Cool lipsesc doar acele bare longitudinale, care probabil se pot monta dupa practicarea gaurilor respective. Deci plafonul are o "intaritura" pentru a sustine o anumita greutate. Greutatea se pare ca nu trebuie sa fie mai mare de 70kg si la grosimea tablei chiar nu cred ca ar tine mai mult(cu toate ca plafonul are 4 bare de intarire prin interior). Deci barele respective vor exercita presiune asupra plafonului pe toata lungimea lor, deci nu vor fi probleme daca se respecta greutatea. Daca nu s-ar folosi pt. portbagaj, ci doar ca design, cred ca ar sta si lipite cu un adeziv special ptr. metale.
   Este aceeasi poveste ca si la altele, cum ar fi oglinzile incalzite care au cablaj, dar n-au incalzire pe sticla, sau este cablaj in bord, dar nu exista ceas, pe care l-am cumparat si montat, s.a.m.d.
Deci locul exista, doar barele lipsesc, daca ma-ntelegi. :)