Autor Subiect: Schimbare furnizori de utilitati  (Citit de 2282 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline NicNic

Schimbare furnizori de utilitati
« : 27.Mai.2022, 01:37:34 a.m. »
Constat in ultima ca avem parte de variate framantari pe piata utilitatilor (de gaze, curent, etc.).
Aceste framantari sunt, de exemplu, cresteri de preturi, liberalizarea pietei, crize energetice sau de alta natura.

In acest context, am ajuns sa ne schimbam furnizorii de utilitati.

As dori sa ne ajutam cu pareri despre aceste schimbari, cu sfaturi si recomandari nascute din situatiile intalnite de noi.
Sau sa lansam aici intrebari la care nu reusim singuri sa gasim un raspuns.

Ca sa trec la subiect, eu am o nedumerire pricinuita de schimbarea furnizorului de energie electrica.
In trecut am fost client ENEL, pana la sfarsitul lunii martie a.c..
Acum am incheiat un contract de furnizare cu Hidroelectrica.

Dar, dupa aceasta schimbare, in mod neclar mie, nu am mai primit nicio factura de energie.
Nici de la fostul, nici de la noul furnizor.

Inteleg ca Hidroelectrica ar fi in curs de amenajare a platformei sale online de comunicare cu clientii. Un fel de portal web, din cate pricep eu.
Dar nici aici nu reusesc sa ma conectez sau sa obtin informatiile dorite.

Asa ca pun aici niste intrebari:

Mai exista printre voi, cineva care a facut acest pas spre Hidroelectrica?
A primit vreo factura?
Daca da, dupa cat timp?
Cum a fost transmisa aceasta factura, pe ce cale?
Indexul consumului de energie a putut fi transmis catre furnizor?
Facturarea s-a facut pe baza indexului sau doar la nivel estimat?

Si mai am o gramada de alte intrebari  pe acest subiect, al schimbarii furnizorului de energie cu Hidroelectrica.

Am si intrebari legate de furnizorul de gaze naturale.
Dar inca nu le amintesc, fiind mai putin apasatoare pentru mine.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Japan

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 25
  • Gen: Bărbat
Re: Schimbare furnizori de utilitati
« Răspuns #1 : 27.Mai.2022, 06:38:19 a.m. »
Sal.Eu am incercat sa trec la Hidroelectrica si experienta mea cu ei a fost 100% negativa asa ca am ramas in continuare la Electrica.Am vazut ca sunt ceva pagini pe facebook legate de subiectul asta.Personal dupa e-mailuri si nenumarate telefoane m-am lasat pagubas(probabil inca nu au o platforma pusa la punct si nici nu cred ca sunt prea interesati);ma gandesc ca ei vind energie cu miile de MW odata si acum sa incepi sa vinzi cu KW-ul e cam nasol...ei stiu mai bine!
Da eu tot mai sper,ca un fraier ce sunt,ca statul sa puna ordine in toata harabaura asta,sa dispara naibii firmele care sunt doar intermediare...asta cu schimbarea furnizorului e o vrajeala(exact ca Mos Craciun),cine stie ce ni se mai pregateste in viitor!
La gaz e cam aceeasi poveste,am constatat ca e mai bine sa nu schimbi furnizorul,e ca si la benzina/motorina,exista mici diferente de pret,dar atat.
LE:din cunostinte si prieteni care au reusit sa treca in final la Hidroelectrica,am aflat ca au primit primele facturi dupa 3~6luni!

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #2 : 27.Mai.2022, 07:09:43 a.m. »
Dacă ai timp și răbdare găsești presărate răspunsurile la toate întrebările tale aici:
https://forum.softpedia.com/topic/1200661-hidroelectrica-casnic-pareri-sugestii-reclamatii/page__st__5094

Pe scurt, eu am trecut la HE imediat ce au lansat noua "platformă", lucrurile au decurs ok. Am aplicat pe final de ianuarie, pe 16 februarie (z+21) au făcut trecerea. Ultima factură de la Digi (de unde am plecat) a venit pe 22 martie, pentru bucata 1-16 februarie.
Prima la HE a venit pe mail la jumătatea lui aprilie, pentru 17-28 februarie. Indexul de transfer ok in ambele părți.

A doua factură a venit luna asta pentru martie. Indexul se transmite 24-28 ale lunii, au facturat cu câțiva kwh peste ce am comunicat, dar am impresia că pt că am contor inteligent și facturează la citirea automată a distribuitorului din 1.

Platforma e bizară momentan, nu e cu cont de client și autentificare, ci cu accesare din link primit pe mail, după introducerea pe site a unor date (CNP pt factură, cod client parcă pt. index). Dar in perioada 24-28 nu le fac față serverele. Așa că index prin telefon. Iar index poți transmite doar după prima factură, pt că cod client.

In fine, răbdare, că se aranjează lucrurile singure.

LE: experientele cu HE trebuie împărțite în pre și post ianuarie 2022. Adică contractare pe mail/ sucursală vs contractare online pe platformă.
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

The following users thanked this post: NicNic

Offline NicNic

« Răspuns #3 : 27.Mai.2022, 10:47:11 a.m. »
@bekxy : multumesc de info.

Cam asta e ceea ce gaseam si eu pe internet despre procesul transferarii la HE.
Eu am facut cererea mai tarziu, la final d emartie.

Procesul de contractare a decurs foarte fluent, pe platforma lor online.
Insa am aceste nedumeriri legate de cum vom colabora/comunica pe viitor.

Sper sa se "desteleneasca" aceasta parte, pentru ca eu sunt dependent de energia electrica cam 90% (incalzirea casei, apa clada, racire, bucatarie, etc.).
Si m-ar "durea" tare daca ar trebui sa platesc un alt furnizor, mai scump ...  :)

L.E.:
Azi am reusit sa pri,esc ,ailurile de logare in aplicatia lor ca sa trimit indexul la zi si sa verific ce facturi au emis.
Deocamdata nu au emis nici o factura.
Dar partea neplacuta e ca am deja vreo 4500 kWh stransi la ei, nefacturati ...  :(
Desteapta-te romane!

Offline ASZ

« Răspuns #4 : 01.Iun.2022, 08:41:19 p.m. »
Dupa liberalizarea pietei, in iulie 2021 am decis sa trec la Restart Energy, atat cu gazul cat si cu energia electrica.
Oferta a fost buna, site-ul era foarte ok ... insa in Oct m-am trezit aruncat in curtea Engie pt. ca Restart a renuntat la a fi furnizor de gaz, iar ieri am primit o instiintare ca imi expira contractul la energie electrica si ca va trebui sa caut alt furnizor (nu mai pot sustine modificarile permanente de pret). La gaz, am decis sa revin in curtea EON, dar la cum emit facturile ... ma inebunesc (rar si cu tot felul de recalculari de iti trebuie doctorat sa te prinzi ce tot fac acolo).

In consecinta azi am tot cautat variante pt. contractul de energie electrica si pare ca Hidroelectrica are cel mai bun pret (0.250 lei / kwh) ... asa ca ma bate gandul sa trec la ei, insa ma cam pune pe ganduri:
- Inca nu au un site cu functionalitati adaptate anului 2022 (cont clienti, istoric consumuri/plati/vvalori/sold/etc.)
- Se pare ca se pot plati facturile doar prin virament bancar / ghiseu (si ceva pay pointuri .. parca) ... fara plata online cu card
- Din ce am citit, e destul de multa intarziere la emiterea de facturi (poate ca vor veni apoi mai multe facturi deodata ... insa asta nu e chiar eficient pt. consumatori)
- Nu mi-e clar cat de usor poti comunica cu ei (in cazul unor solicitari/reclamatii)

Una peste alta, e clar ca au fost impinsi de la spate sa intre in piata asta concurentiala .. sa se dea impresia ca si functioneaza, doar ca cei de la Hidroelectrica nu au fost pregatiti de acest pas. (sa vanda la bucata)

Oferta lor e de departe cea mai buna ... chiar nu stiu daca sa mai testez odata alt furnizor (Hidroelectrica), sau sa ma duc acolo unde ani de zile a fost stabilitate (Electrica).

Offline NicNic

« Răspuns #5 : 01.Iun.2022, 10:00:13 p.m. »
Pretul la Hidroelectrica nu mai este 0,250 lei/kWh...
Este 0,72 lei/kWh, conform comparatorului de pe site-ul ANRE.
Iar cei de la Electrica Furnizare SA ar avea 1,60 lei/kWh.

Deci diferenta de pret este mare, mai mult decat dublu.
Acum functie de cantitatea consumata, poti stabili singur daca diferenta la o facturare lunara este semnificativa.

Si poti pune in balanta si restul disconfortului adus de o colaborare cu Hidroelectrica (ai enumerat si tu deja ce nu e ok, eu doar confirm in calitate de proaspat client al Hidroelectrica).

Pentru mine, la consumul ce il am, este evident ca mai bine accept acest disconfort, decat sa platesc lunar cateva sute de lei in plus, la alt furnizor ...
Dar ma si intreb ce voi face cand voi avea o situatie extraordinara de rezolvat cu ei.
Sau ce se va intamnpla la expirarea perioadei contractuale.
Fiindca sustinerea unui pret la jumatate din urmatorul cel mai mic din piata, pare improbabila pe termen mai lung
Desteapta-te romane!

Offline ASZ

« Răspuns #6 : 02.Iun.2022, 07:51:31 a.m. »
Deocamdata pretul e plafonat la toti furnizorii, pana in aprilie 2023.
Probabil perioada aprilie - iulie 2023 ar conta pt facturile mele ... daca cumva plafonarea si compensarea nu s-ar prelungi la anul.
Una peste alta, pe site-ul Hidroelectrica este o promotie pana pe 30 iunie, cu acel pret de 0,250 lei / kwh , pret fix pt 1 an ...

The following users thanked this post: Calin sb

Offline Calin sb

« Răspuns #7 : 02.Iun.2022, 09:36:27 a.m. »
Are cineva o factura de la Hidroelectrica ?
O copie a modului de calcul ar fi edificatoare,
Mulțumesc anticipat .
Atașez o factura de luna trecută la EON
Pret final la 137 kWh 109,5 lei adică 0,8 lei / kWh
  • Superb iV PHEV Style

“ Be first, be smarter, or cheat. Well, I don't cheat “ John Tuld ,Margin call

Offline bisti

« Răspuns #8 : 02.Iun.2022, 10:16:07 a.m. »
Poftim factura mea pe martie.

Offline NicNic

« Răspuns #9 : 02.Iun.2022, 11:31:34 a.m. »
Deocamdata pretul e plafonat la toti furnizorii, pana in aprilie 2023.
Probabil perioada aprilie - iulie 2023 ar conta pt facturile mele ... daca cumva plafonarea si compensarea nu s-ar prelungi la anul.
Una peste alta, pe site-ul Hidroelectrica este o promotie pana pe 30 iunie, cu acel pret de 0,250 lei / kwh , pret fix pt 1 an ...

Foarte interesanta oferta asta ..
Chiar e ciudat sa sustina un pret asa mic.
Si, mai ales, sa il reduca dupa ce tocmai il marisera.

Din pacate, eu am contractat la alt pret. Sau asa cred eu, pentru ca pretul de baza este cam acelasi.

Pun extras cu pretul detaliat, asa cum este el descris in Contractul semnat de mine.
Desteapta-te romane!