Autor Subiect: Jante de 15  (Citit de 1893 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline jupanul1

Re: Jante de 15
« Răspuns #20 : 03.Mai.2022, 05:24:31 p.m. »
Parcă s-a mai amintit, dar eu vă recomand să mai țineți cont de un lucru - circulația pe drumurile publice cu anvelope diferite de cele din CIV e cel puțin contravenție și, pe lângă amendă se lasă și cu reținerea certificatului de înmatriculare. Plus - un motiv în pus să se tragă pe fese cei de la asigurări în caz de daună. Dar fiecare e liber să facă ce vrea și miliț... polițistul să te constate.

Nu mă înțelegeți greșit, vă rog! Sunt de-acord că e mai bine/mai confortabil/mai sigur cu alte anvelope/jante dar, până una-alta avem și aspectul legal de luat în seamă. Sau poate ați fost cu mașina la omologat cu noile anvelope și atunci, da... mea culpa, ”ami cer scuze la domni forumiști”.  :)
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline GoneFishing

« Răspuns #21 : 03.Mai.2022, 05:29:01 p.m. »
Parcă s-a mai amintit, dar eu vă recomand să mai țineți cont de un lucru - circulația pe drumurile publice cu anvelope diferite de cele din CIV e cel puțin contravenție și, pe lângă amendă se lasă și cu reținerea certificatului de înmatriculare. Plus - un motiv în pus să se tragă pe fese cei de la asigurări în caz de daună. Dar fiecare e liber să facă ce vrea și miliț... polițistul să te constate.

Nu mă înțelegeți greșit, vă rog! Sunt de-acord că e mai bine/mai confortabil/mai sigur cu alte anvelope/jante dar, până una-alta avem și aspectul legal de luat în seamă. Sau poate ați fost cu mașina la omologat cu noile anvelope și atunci, da... mea culpa, ”ami cer scuze la domni forumiști”.  :)

Cunosc consecintele. O sa ma interesez la RAR despre documente necesare pt. omologare si fac o incercare.
  • SUZUKI VITARA 1.4, BOOSTERJET, AT, AllGRIP, 2019
- cu siguranta niciodata prostit pentru a 2-a oara de SUZUKI ;>)

Offline jupanul1

« Răspuns #22 : 03.Mai.2022, 05:37:40 p.m. »
Să nu crezi că te cert sau ceva că nu folosești roți de dimenisiuni omologate! Departe de mine acest gând. Doar zic că există în folosirea lor și ceva aspecte ce implică legislație/amenzi/consecințe - și poate unor colegi de pe forum nu le vine lejer să și le asume.

Dacă chiar te vei duce la RAR pentru omologare sunt foarte curios cum decurge procedura și, mai ales, cât costă. Că am avut nenumărate dispute pe tema asta și toate au fost sterile d.p.d.v. rezultate oficiale.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline GoneFishing

« Răspuns #23 : 03.Mai.2022, 07:45:09 p.m. »
Să nu crezi că te cert sau ceva că nu folosești roți de dimenisiuni omologate! Departe de mine acest gând. Doar zic că există în folosirea lor și ceva aspecte ce implică legislație/amenzi/consecințe - și poate unor colegi de pe forum nu le vine lejer să și le asume.

Dacă chiar te vei duce la RAR pentru omologare sunt foarte curios cum decurge procedura și, mai ales, cât costă. Că am avut nenumărate dispute pe tema asta și toate au fost sterile d.p.d.v. rezultate oficiale.

O sa dau o tura pe la RAR sa ma interesez si revin. Mai intai trebuie sa cumpar anvelope.

Offline enicky

« Răspuns #24 : 03.Mai.2022, 11:43:22 p.m. »
Avantaj am castigat 2 cm garda la sol, a crescut masina.
Al doilea avantaj anvelope mai ieftine, este dimensiunea de Duster si altele.
   E clar ca s-a mai ridicat si da, sunt mai ieftine decat dimensiunile de la Suzuki.
("Poate 215 65 16 este mai confortabil.").
   Ai gasit o solutie corecta.
Nu contest partea legislativa, dimpotriva, doar ca trebuie sa fii cel mai mare ghinionist sa fi controlat la anvelope. Eu unul n-am prins asemenea control din '90 incoa'.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: GoneFishing

Offline GoneFishing

« Răspuns #25 : 09.Mai.2022, 05:22:35 p.m. »
Hristos a Inviat!

Pentru confort am trecut si eu la anvelope 215 65 16 din anul 2016, pe cand aveam 4.000 km. Este diferenta mare la confort, acum am aprox 147.000 km si nu as mai trece pe varianta legala  :D

Am testat si eu azi roti 215/65/R16 :) Presiune in roti 2.3. Am luat la rand toate capacele de canalizare si toate damburile si gropitele. Inclusiv limitatoarele de viteza. Atat pe drumurile pe care le strabat frecvent cat si pe altele mai proaste. Zici ca e alta masina. De asta isi schimba unii elementele de suspensie dupa 100.000KM (vezi Logan) si n-au nici probleme cu rinichii :) Folosesc anvelope cu talon mai mare.
Dupa, am iesit din oras si am abordat niste curbe periculoase cu 80-90-100Km/ora. Stabilitate si aderenta bune din punctul meu de vedere desi anvelopele folosite la test erau cam uzate. Cu unele noi probabil o sa ma simt mai in siguranta.

Singura problema viitoare ar fi noroiul si zapada. Spatiul dintre contra aripi si roti e mai mic bineinteles. Dar daca @PAR spune ca a mers pe camp, prin noroaie, sper sa nu intampin nici eu probleme.
Totusi, sunt curios @PAR daca pamantul din zona ta este negru sau galben. Daca e galben, e de bine. Daca e negru nu mai e bine pentru mine. Pamantul de pe malurile Dunarii e galben si foarte lipicios - se depune in strat gros pe anvelopa si freaca contra aripile.

The following users thanked this post: frenzy

Offline GoneFishing

« Răspuns #26 : 09.Mai.2022, 09:39:32 p.m. »
Anexez si niste fotografii din care sper ca reiese cat de cat spatiul ramas intre contra aripi si anvelope si inaltarea masinii.

The following users thanked this post: frenzy

Offline enicky

« Răspuns #27 : 09.Mai.2022, 10:49:36 p.m. »
...Singura problema viitoare ar fi noroiul si zapada. Spatiul dintre contra aripi si roti e mai mic bineinteles.
    Iti vand un pont : colegul nostru cu Vitara din primul clip de aici(part.1) a folosit flanse distantiere de 3cm(parca). Am mentionat eu in prezentare. Mi se pare o idee excelenta! Ai putea sa folosesti si tu, daca nu de 3, macar de 2cm. Plus ca ajuta si la stabilitate.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline GoneFishing

« Răspuns #28 : 10.Mai.2022, 12:03:34 a.m. »
    Iti vand un pont : colegul nostru cu Vitara din primul clip de aici(part.1) a folosit flanse distantiere de 3cm(parca). Am mentionat eu in prezentare. Mi se pare o idee excelenta! Ai putea sa folosesti si tu, daca nu de 3, macar de 2cm. Plus ca ajuta si la stabilitate.

Din cate am citit pe fuga, flanse sau distantiere = greutate suplimentara pe roata = uzura prematura rulmenti (n-am retinut ce rulmenti...) si nu numai. Le-am adresat totusi niste intrebari si celor de la https://www.alsteel-prodimpex.ro/contact/ si urmeaza sa compar informatiile primite de la ei cu ce am gasit/voi gasi pe www.
Ai idee cati KM a rulat cunostinta ta (sau poti afla) cu distantierele? Si bineinteles daca intre timp s-a lasat cu schimbat piese?

Merci

Offline Acidutzu2000

« Răspuns #29 : 10.Mai.2022, 08:42:23 a.m. »

Din cate am citit pe fuga, flanse sau distantiere = greutate suplimentara pe roata = uzura prematura rulmenti (n-am retinut ce rulmenti...) si nu numai. Le-am adresat totusi niste intrebari si celor de la https://www.alsteel-prodimpex.ro/contact/ si urmeaza sa compar informatiile primite de la ei cu ce am gasit/voi gasi pe www.
Ai idee cati KM a rulat cunostinta ta (sau poti afla) cu distantierele? Si bineinteles daca intre timp s-a lasat cu schimbat piese?

Merci

Ai dreptate si nu prea !
Desi acele flanse sunt grele ele sunt pozitionate chiar langa axa de rotatie a rotii asa ca forta centrifuga nu are foarte mare efect asupra lor.
Gandeste-te ca altii pun cauciucuri de 215 / 60 R16 in loc de  215 / 55 R16 adica adauga greutate suplimentara de cauciuc taman la extremitatea rotii, acolo ce sa mai zici de uzura suplimentara la rulmenti ?
  • Suzuki Vitara Passion 2WD - Albastru Turquoise