0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Parcă s-a mai amintit, dar eu vă recomand să mai țineți cont de un lucru - circulația pe drumurile publice cu anvelope diferite de cele din CIV e cel puțin contravenție și, pe lângă amendă se lasă și cu reținerea certificatului de înmatriculare. Plus - un motiv în pus să se tragă pe fese cei de la asigurări în caz de daună. Dar fiecare e liber să facă ce vrea și miliț... polițistul să te constate.Nu mă înțelegeți greșit, vă rog! Sunt de-acord că e mai bine/mai confortabil/mai sigur cu alte anvelope/jante dar, până una-alta avem și aspectul legal de luat în seamă. Sau poate ați fost cu mașina la omologat cu noile anvelope și atunci, da... mea culpa, ”ami cer scuze la domni forumiști”.
Să nu crezi că te cert sau ceva că nu folosești roți de dimenisiuni omologate! Departe de mine acest gând. Doar zic că există în folosirea lor și ceva aspecte ce implică legislație/amenzi/consecințe - și poate unor colegi de pe forum nu le vine lejer să și le asume.Dacă chiar te vei duce la RAR pentru omologare sunt foarte curios cum decurge procedura și, mai ales, cât costă. Că am avut nenumărate dispute pe tema asta și toate au fost sterile d.p.d.v. rezultate oficiale.
Avantaj am castigat 2 cm garda la sol, a crescut masina.Al doilea avantaj anvelope mai ieftine, este dimensiunea de Duster si altele.
("Poate 215 65 16 este mai confortabil.").
Hristos a Inviat!Pentru confort am trecut si eu la anvelope 215 65 16 din anul 2016, pe cand aveam 4.000 km. Este diferenta mare la confort, acum am aprox 147.000 km si nu as mai trece pe varianta legala
...Singura problema viitoare ar fi noroiul si zapada. Spatiul dintre contra aripi si roti e mai mic bineinteles.
Iti vand un pont : colegul nostru cu Vitara din primul clip de aici(part.1) a folosit flanse distantiere de 3cm(parca). Am mentionat eu in prezentare. Mi se pare o idee excelenta! Ai putea sa folosesti si tu, daca nu de 3, macar de 2cm. Plus ca ajuta si la stabilitate.
Din cate am citit pe fuga, flanse sau distantiere = greutate suplimentara pe roata = uzura prematura rulmenti (n-am retinut ce rulmenti...) si nu numai. Le-am adresat totusi niste intrebari si celor de la https://www.alsteel-prodimpex.ro/contact/ si urmeaza sa compar informatiile primite de la ei cu ce am gasit/voi gasi pe www.Ai idee cati KM a rulat cunostinta ta (sau poti afla) cu distantierele? Si bineinteles daca intre timp s-a lasat cu schimbat piese?Merci