Autor Subiect: Schimbat arcuri stock cu MAD, rezultat trepidatie pana in 30KM/ora  (Citit de 13335 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline GoneFishing

Re: Schimbat arcuri stock cu MAD, rezultat trepidatie pana in 30KM/ora
« Răspuns #80 : 20.Apr.2022, 02:40:31 p.m. »
    Lasand toate astea la o parte, cat te-au costat pe tine amortizoarele KYB si de unde le-ai achizitionat? La prima vedere cele de pe spate sunt mai scumpe decat Bilstein B4.
Si inca o intrebare daca nu-i bai, ce anvelope si jante folosesti si cam pe la ce presiune le tii pe primele :) ?
   Amortizoarele le-am  luat de la Autokarma si au costat aprox 1300 toate patru, chiar nu mai stiu per bucata. Cere o oferta pe mail, sunt promti.
Gume de iarna si jante originale la masurile de fabrica 60r16, presiune 2,2-2,3, cat sa nu avertizeze in bord.(scrie pe stalp-sofer)
  Ai rezolvat cu vibratiile?

Ai idee daca exista mai multe variante de KYB (exceptand excel-g) pentru masina ta/mea?
Cei de la service spun ca excel-ul este singura varianta.
  • SUZUKI VITARA 1.4, BOOSTERJET, AT, AllGRIP, 2019
- cu siguranta niciodata prostit pentru a 2-a oara de SUZUKI ;>)

Offline NicNic

« Răspuns #81 : 20.Apr.2022, 03:33:15 p.m. »
Poti verifica direct in catalogul KYB de amortizoare, la pagina 308.
Au doar Excel-G.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: GoneFishing

Offline enicky

« Răspuns #82 : 20.Apr.2022, 03:42:24 p.m. »
Ai idee daca exista mai multe variante de KYB (exceptand excel-g) pentru masina ta/mea?
Cei de la service spun ca excel-ul este singura varianta.
  Modelul asta este singurul pe care l-am gasit la toate firmele la care am cautat, dar la preturi diferite.
 De ce, ai vrea alt model, sau...?
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline NicNic

« Răspuns #83 : 20.Apr.2022, 03:46:26 p.m. »
[..]
 De ce, ai vrea alt model, sau...?

Pentru ca existe mai multe "soiuri" de KYB.
Si poate or fi unele mai de "soi" pe care sa le iei...
Daca ar exista si la modelul tau de masina.

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline enicky

« Răspuns #84 : 20.Apr.2022, 04:09:39 p.m. »
  Vad ca tu raspunzi cand in numele meu, cand in numele colegului :good:
   Dar, sunt info care se cauta aici pe forum(greu de gasit in alta parte) si info care le gasesti mult mai usor in alta parte(distribuitori de piese auto) !
Eu am cautat KYB la 4-5 distribuitori(mari) de la noi (si nu m-a mai interesat catalogul), pt. ca daca s-ar fi produs, s-ar fi importat, iar daca le comand undeva in EU sau mai departe, pretul creste prea mult ca sa mai fie convenabil .

De fapt suntem off topic, subiectul fiind altul.... eu astept cu interes cauza "trepidatiei" si cum s-a rezolvat !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline GoneFishing

« Răspuns #85 : 20.Apr.2022, 09:38:22 p.m. »
  Vad ca tu raspunzi cand in numele meu, cand in numele colegului :good:
   Dar, sunt info care se cauta aici pe forum(greu de gasit in alta parte) si info care le gasesti mult mai usor in alta parte(distribuitori de piese auto) !
Eu am cautat KYB la 4-5 distribuitori(mari) de la noi (si nu m-a mai interesat catalogul), pt. ca daca s-ar fi produs, s-ar fi importat, iar daca le comand undeva in EU sau mai departe, pretul creste prea mult ca sa mai fie convenabil .

De fapt suntem off topic, subiectul fiind altul.... eu astept cu interes cauza "trepidatiei" si cum s-a rezolvat !

Nu suntem chiar offtopic tinand cont ca una din cauzele trepidatiei ar putea fi chiar un amortizor spate  :(
Eram curios daca tie ti-au ofertat mai multe tipuri de KYB pentru ca errare humanum est. Nu am experienta ta sau a altora cand vine vorba de piese auto, montaj, etc. De asta prefer sa mai cer pareri. Ma pot informa pe www despre multe lucruri dar cand vine vorba despre masini ma simt in general ca pestele pe uscat.

M-am hotarat pana la urma pentru KYB pe fata. Pe spate ramane Bilstein. Pe 26-04 ar trebui sa faca o verificare suspensie - nu-mi fac sperante ref. la profesionalism sau experienta - si montaj amortizoare.

Offline enicky

« Răspuns #86 : 21.Apr.2022, 09:19:24 a.m. »
....dar cand vine vorba despre masini ma simt in general ca pestele pe uscat.

M-am hotarat pana la urma pentru KYB pe fata. Pe spate ramane Bilstein. Pe 26-04 ar trebui sa faca o verificare suspensie - nu-mi fac sperante ref. la profesionalism sau experienta - si montaj amortizoare.
  Acum, daca ne uitam la alegerea facuta, prima impresie, ar fi ca dimpotriva, te pricepi la masini/amortizoare.
Dar stiind ce face unul si cum lucreaza celalalt, as fi tare curios sa vad care ar fi logica care te face sa pui un amortizor tare pe spate(unde ai incarcare doar sporadic) si de confort pe fata(unde ai permanent greutate).
Probabil cineva te-a sfatuit... :)
   Cu toate ca daca ma uit la a mea, la test au iesit prost cele de pe spate, cele de pe fata mai mergeau...

Offline kiko77

« Răspuns #87 : 21.Apr.2022, 03:42:35 p.m. »
Parerea mea e ca b4 sunt mai confortabile

Am inceput sa ma interesez de bucse suspecte pe spate
si am dat de autodoc24 si toate clonele din europa in toate limbile
dadeau bucsa ax spate 3000 euro si stoc zero
Am crezut ca e ceva nou cu aur 2 bucse 1\3 din masina
Am vazut la fiat seidici ca e cam 30 euro

Am schimbat amortizoarele haion. Alta viata
Trebuia sa le schimb inainte de cucui.
  • Vitara 1.4 S Allgrip AT

Offline enicky

« Răspuns #88 : 21.Apr.2022, 04:17:50 p.m. »
Am schimbat amortizoarele haion. Alta viata
Trebuia sa le schimb inainte de cucui.
  Mie d-asta mi-a fost teama, de cucui ! :-))
Acum se ridica singur!

Offline GoneFishing

« Răspuns #89 : 26.Apr.2022, 07:56:56 p.m. »
Am schimbat astazi amortizoarele spate. Sunt multumit de Bilstein B4. Se pare ca am aceleasi gusturi ca si @kiko77 :) Daca pana acum nu eram sigur cu ce amortizoare venise masina din fabrica acum sunt. Pe ele scrie KYB.
Trepidatia nu a disparut dar pare ca s-a diminuat iar plaja de viteze la care apare mi se pare un pic diferita. Inca n-am facut un test pe asfalt plan dar urmeaza in cateva zile. Curios, folosesc aceleasi roti cu care o resimteam mai puternic (anvelope iarna, jante tabla, 215/60/R16) si am de gand sa vand rotile de vara cu care a venit masina (215/55/R17). Urmeaza sa ma orientez spre jante mai mici si anvelope cu talon mai mare. E clar ca arcurile MAD necesita un talon de minim 60 :)
Maine schimb si amortizoarele de pe fata.