Autor Subiect: Schimbat arcuri stock cu MAD, rezultat trepidatie pana in 30KM/ora  (Citit de 13312 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Schimbat arcuri stock cu MAD, rezultat trepidatie pana in 30KM/ora
« Răspuns #100 : 09.Mai.2022, 10:28:00 p.m. »
  "In concluzie:
- am arcuri MAD noi fata si spate
- am amortizoare Kayaba Excel-G si rulmenti sarcina & flanse noi pe fata
- amortizoare Bilstein B4 noi pe spate
- trepidatia este aproape inexistenta dar nu sunt lamurit daca ce simt inca se datoreaza anvelopelor/asfaltului/sau ambelor
...Momentan pot sa zic ca nu mi-a mai "sarit in ochi" trepidatia...."

In sfarsit vesti bune, felicitari ! Acum ai o articulatie mai buna decat cea de origine.  :good:
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline GoneFishing

« Răspuns #101 : 09.Mai.2022, 10:49:41 p.m. »
In sfarsit vesti bune, felicitari ! Acum ai o articulatie mai buna decat cea de origine.  :good:

Da. Dupa testul pe asfalt curat/plan, voi trage si concluzia finala.
  • SUZUKI VITARA 1.4, BOOSTERJET, AT, AllGRIP, 2019
- cu siguranta niciodata prostit pentru a 2-a oara de SUZUKI ;>)

Offline Leutz

« Răspuns #102 : 10.Mai.2022, 11:59:15 a.m. »
Cred ca [,] concluzia o tragi cel mai bine dupa ce... GoneFishing :D
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline GoneFishing

« Răspuns #103 : 10.Mai.2022, 01:13:59 p.m. »
Cred ca [,] concluzia o tragi cel mai bine dupa ce... GoneFishing :D

Nu :) Dupa CityCruising pe asfalt bun. Dupa schimbarea anvelopelor (cu unele pe plus la talon) voi face testul .. MudCruising :)

Offline GoneFishing

« Răspuns #104 : 06.Iul.2022, 12:21:16 p.m. »
Trepidatia este bine merci la locul ei. De la roti sigur nu este. Am o pereche noua (a 3-a) - jante otel 16 noi cu anvelope noi de vara.
Daca ultima data parea ca se diminuase, acum e la fel de sesizabila ca prima data.

Mecanicii dau din umeri :)

Mai nou, s-au agravat si problemele cu inchiderea geamurilor fata :)

Online ntire2000

« Răspuns #105 : 06.Iul.2022, 12:55:00 p.m. »
Trepidatia nu e cumva doar pe puntea spate?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline GoneFishing

« Răspuns #106 : 06.Iul.2022, 03:35:49 p.m. »
Trepidatia nu e cumva doar pe puntea spate?

Eu simt trepidatia in fata mai ales daca sprijin genunchiul drept pe zona aceea de plastic dintre sofer si pasager dreapta.
Bineinteles, ma pot insela. Normal ar fi sa simta tovarasii mecanici. Numai ca lor le place sa dea kick down-uri la plecarea de pe loc si cum trepidatia se simte la acceleratie progresiva si la turatie mica, nici n-au cum sa simta ceva. Unul chiar asa mi-a sugerat (plecare in tromba) :) dupa ce i-am spus ca daca plec rapid de pe loc nu mai simt nimic. E si normal de altfel sa nu mai simt nimic pentru ca trepidatia e mascata de turarea motorului/roti/asfalt.

Offline gabi males

« Răspuns #107 : 06.Iul.2022, 04:36:49 p.m. »

Eu simt trepidatia in fata mai ales daca sprijin genunchiul drept pe zona aceea de plastic dintre sofer si pasager dreapta.
Bineinteles, ma pot insela. Normal ar fi sa simta tovarasii mecanici. Numai ca lor le place sa dea kick down-uri la plecarea de pe loc si cum trepidatia se simte la acceleratie progresiva si la turatie mica, nici n-au cum sa simta ceva. Unul chiar asa mi-a sugerat (plecare in tromba) :) dupa ce i-am spus ca daca plec rapid de pe loc nu mai simt nimic. E si normal de altfel sa nu mai simt nimic pentru ca trepidatia e mascata de turarea motorului/roti/asfalt.
[/quote]
Salut! Luand in calcul locul in care spui ca simti acea trepidatie,daca masina ruleaza normal,daca nu simti vibratii si in volan,as spune sa verifici si suportii/tampoanele motor/cutie viteze. Daca sunt in regula...nu as vrea sa fiu pesimist dar...este posibil ca respectiva trepidatie sa vina din cutie(vad ca este AT)
  • Ex-Suzuki Baleno 1,2 GLX,acum Suzuki Vitara 1,4, allgrip,AT,luxus,2019

Offline GoneFishing

« Răspuns #108 : 06.Iul.2022, 07:01:50 p.m. »

Salut! Luand in calcul locul in care spui ca simti acea trepidatie,daca masina ruleaza normal,daca nu simti vibratii si in volan,as spune sa verifici si suportii/tampoanele motor/cutie viteze. Daca sunt in regula...nu as vrea sa fiu pesimist dar...este posibil ca respectiva trepidatie sa vina din cutie(vad ca este AT)
[/quote]

Merci. Mecanicii au spus ca suportii sunt in regula. Ai idee totusi cum se face verificarea acestora? Pentru cultura mea generala.
Cutia este si va fi in continuare in garantie, nu ca m-as astepta la minuni (reparatie, schimbare) din partea dealerilor fara insistente.

Offline gabi males

« Răspuns #109 : 06.Iul.2022, 07:20:45 p.m. »
Suportii se verifica vizual si manual. Este cea mai sigura metoda. In ceea ce priveste efectuarea de reparatii in garantie, eu stiu sigur una care a fost reparata. Era fosta masina a unui coleg de aici.
  • Ex-Suzuki Baleno 1,2 GLX,acum Suzuki Vitara 1,4, allgrip,AT,luxus,2019

The following users thanked this post: GoneFishing