Autor Subiect: Pompa vacuum  (Citit de 16444 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Pompa vacuum
« Răspuns #60 : 03.Nov.2022, 04:35:35 p.m. »
.... (am apasat mai hotarat pe frana si si-a facut treaba)
Ce parere aveti, cum sa procedez ?
  Pai ai procedat corect, ptr. ca si la mine cand apas hotarat pedala, franeaza pe masura.
In alta ordine de idei, motoarele 1,6 nu sunt chemate, acelasi lucru am constatat si eu cand verificat Vitara, ca nu figureaza.
  In schimb S-Cross-ul hybrid figureaza.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #61 : 03.Nov.2022, 08:58:19 p.m. »
Am verificat pe site si masina mea nu apare la rechemare .. insa am constatat si eu de cateva ori problema raportata la franare. (am apasat mai hotarat pe frana si si-a facut treaba)
Ce parere aveti, cum sa procedez ?

Pai du-te la reprezentanta ca sa constate si altii.
E bine sa ai o intrare în service pe tema asta, ca nu se stie ce-ti rezerva viitorul si poate ai nevoie de o hârtie.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Dogy

« Răspuns #62 : 09.Nov.2022, 03:00:36 p.m. »
La Radacini Pipera abia zilele astea incepe operatiunea de schimbare a valvei respective. Se schimba pur si simplu, daca masina e in lotul cu probleme, nu se testeaza sa vada daca trebuie schimbata.
Ca sa vezi ironie: valva este afectata de uleiul pe care Suzuki te obliga sa-l bagi in motorul in garantie, adica Ecstar 5W-30, de-aia s-a inlocuit cu Motul in toate service-urile.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline NicNic

« Răspuns #63 : 09.Nov.2022, 05:19:50 p.m. »
Este certa aceasta problema, de incompatibilitate ulei cu valva?
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Myhay

« Răspuns #64 : 09.Nov.2022, 05:54:19 p.m. »
Pai asa n au facut nimic daca e adevarat. Schimbi valva si lasi tot uleiul ala , pica iar. E logic. In Militari nu se aude nimic de alt ulei. Nu este nimic oficial ca uleiul ar fi de vina.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline Dogy

« Răspuns #65 : 09.Nov.2022, 06:17:40 p.m. »
"Suzuki Motor Corporation has decided to launch a recall campaign, during which it will replace the check valve of the vacuum pump in the case of the affected import models and some previously produced Vitara and SX4 S-Cross models, reports hvg.hu. The reason for this is that, during recent technical inspections, it was revealed that in the case of some Suzuki cars, the non-return valve of the pump that produces the vacuum required for the operation of the brake booster can swell under the influence of certain components of the engine oil, and the swollen valve can temporarily block the vacuum path to the brake booster. The brake system remains functional in this case as well, but the driver must apply more pedal force to operate the brake.

Magyar Suzuki is replacing the necessary parts free of charge for the 66,000 customers affected by the recall campaign."

Sursa: https://hungary.postsen.com/news/83179/Suzuki-is-launching-a-recall-campaign-66000-Hungarian-owners-have-to-take-their-cars-in-for-replacement-parts.html

Se explica de ce s-a trecut pe ulei Motul in majoritatea service-urilor.

• Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

The following users thanked this post: NicNic

Offline NicNic

« Răspuns #66 : 09.Nov.2022, 09:55:33 p.m. »
Ar putea fi o explicatie. Chiar foarte probabila.

Dar nu e o certitudine. Nu mentioneaza ca uleiul Ecstar ar fi de vina (unele componente ale lui).
La fel de bine ar putea fi vorba si despre un lot de garnituri ale acelei supape ce ar fi facute din material care nu rezista la uleiurile de motor.
Cine stie....
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: Myhay, George Istudor

Offline Zota Sergiu

« Răspuns #67 : 11.Nov.2022, 05:37:00 p.m. »
Mergi la reprezentanta si sesizeaza problema. Este vorba de sistemul de franare si iti pune viata in pericol tie si familiei tale.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019

Offline ntire2000

« Răspuns #68 : 18.Nov.2022, 09:32:40 p.m. »
Intrebare de baraj, turbina este acoperita si de garantia extinsa?
Pentru ca suntem foarte multi în situatia de a ni se baga pe gât joja alt ulei care daca va cauza defectiuni (ca nu stie nimeni cum se comporta în timp, asa cum n-au stiut nici ca Ecstar deterioreaza nu stiu ce membrana) atunci acestea s-ar putea sa nu fie acoperite de garantia "obligatorie" de 3 ani.

Intreb pentru ca analizând specificatiile noului ulei "recomandat" de catre marele producator am constatat ca fix la rece acesta nu protejeaza suficient datorita fluiditatii mai scazute.
Vâscozitatea sa este cu mult mai mare decât cea a infamului Ecstar fix la temperaturi joase adica acolo unde este nevoie.
Nu ca la temperaturi mari ar fi mai ok pentru ca si acolo mi se pare ca e mult prea vâscos pentru un motor supraalimentat.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline cristidav

« Răspuns #69 : 18.Nov.2022, 09:53:01 p.m. »
Din cate stiu eu, cel putin la garantia 3+7 ani, cum e in cazul mild hibridelor, da, si turbina intra. Scrie clarpe pagina garantiei extinse Suzuki.ro "turbosuflanta".
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

The following users thanked this post: ntire2000