Autor Subiect: Pompa vacuum  (Citit de 16443 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Thao

Re: Pompa vacuum
« Răspuns #10 : 25.Mai.2022, 03:01:35 p.m. »
M-am adresat reprezentantului Suzuki de unde am cumparat masina, acesta dandu-mi pret aprox 1700 lei si termen de livrare 30 zile, iar pentru masina de schimb mi-au cerut 50 eur /zi(pompa de vacuum nu era in stoc nicaieri in Europa). Am facut solicitare la Suzuki Romania in care am expus problema si am invocat viciul de fabricatie, masina fiind abia iesita din garantie si nici nu am avut vreun senzor care sa ma anunte ca sunt probleme, si totodata am solicitat si masina de schimb pe perioada in care am masina imobilizata. Faptul ca aceasta pompa de vacuum nu se gasea nicaieri, m-a convins ca nu avea voie sa se defecteze si din acest motiv nu se asigura stoc. Suzuki Romania m-au raspuns foarte prompt, prin intermediul reprezentantei Suzuki. Acestia si-au asumat contravaloarea reparatiei si , asa cum era de asteptat, m-au chemat sa-mi dea masina de schimb la solicitarea Suzuki Romania. In rest , dupa o luna de asteptat, a ajuns pompa, s-a montat, iar acum functioneaza in parametri.
  • Vitara
VITARA 1.0 Boosterjet Passion AT 2WD

The following users thanked this post: ntire2000, AlexB

Offline cristidav

« Răspuns #11 : 25.Mai.2022, 03:05:46 p.m. »
Am invocat viciul de fabricatie, masina fiind abia iesita din garantie [...] Acestia si-au asumat contravaloarea reparatiei si , asa cum era de asteptat, m-au chemat sa-mi dea masina de schimb la solicitarea Suzuki Romania.

Crezi tu ca era de asteptat sa raspunda asa la o masina iesita din cei trei ani de garantie. Zi mersi, te numeri printre cei norocosi. Probabil ai calcat intr-unu mic si maro...
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

The following users thanked this post: Myhay, croco

Offline enicky

« Răspuns #12 : 26.Mai.2022, 10:27:15 p.m. »
... In rest , dupa o luna de asteptat, a ajuns pompa, s-a montat, iar acum functioneaza in parametri.
   De curiozitate, cand s-a remediat problema si ai preluat masina din service?
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #13 : 26.Mai.2022, 10:42:03 p.m. »
Am invocat viciul de fabricatie, masina fiind abia iesita din garantie [...] Acestia si-au asumat contravaloarea reparatiei si , asa cum era de asteptat, m-au chemat sa-mi dea masina de schimb la solicitarea Suzuki Romania.

Crezi tu ca era de asteptat sa raspunda asa la o masina iesita din cei trei ani de garantie. Zi mersi, te numeri printre cei norocosi. Probabil ai calcat intr-unu mic si maro...

De fapt, cei de la Suzuki au rasuflat usurati ca omul n-a murit prin vreo curba cu cârcel la piciorul întepenit în pedala de frâna.
Si nu si-au dorit deloc o mediatizare a problemei, ca asa ceva se lasa cu "joc si voie buna" din partea RAR si a altor "organe de control".
Iar plicul care sa achite "distractia" e gros de tot.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: Thao

Offline cristidav

« Răspuns #14 : 26.Mai.2022, 11:17:33 p.m. »
Pe cuvant ca incep sa imi conduc masina cu frica pompei vietii :|
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline ntire2000

« Răspuns #15 : 26.Mai.2022, 11:31:58 p.m. »
Nu trebuie sa dramatizam, daca ai oarece experienta, cu ultimele puteri te agati de frâna de mâna, care e sfânta.
Nu te opreste instant, dar te poate salva.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: cristidav

Offline Myhay

« Răspuns #16 : 27.Mai.2022, 02:58:22 a.m. »
Mai nasol e la alea cu frana de mana electrica  >:)
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline Thao

« Răspuns #17 : 27.Mai.2022, 12:07:32 p.m. »

De fapt, cei de la Suzuki au rasuflat usurati ca omul n-a murit prin vreo curba cu cârcel la piciorul întepenit în pedala de frâna.
Si nu si-au dorit deloc o mediatizare a problemei, ca asa ceva se lasa cu "joc si voie buna" din partea RAR si a altor "organe de control".
Iar plicul care sa achite "distractia" e gros de tot.
[/quote]

Perfecta dreptate. Aceasta situatie putea avea urmari tragice. Suzuki a inteles gravitatea situatiei. Ma surprinde totusi lipsa de reactie a dealerului, care , in momentul in care am dus masina la ei trebuiau sa isi asume problema si sa ia ei legatura cu Suzuki Romania. Eu nici nu trebuia sa vad devizul pe care mi l-au impins in fata. Asta m-a determinat sa contactez Suzuki Romania, stiind ca au fonduri speciale pentru aceste situatii.
  • Vitara

Offline jupanul1

« Răspuns #18 : 27.Mai.2022, 12:42:19 p.m. »
Parcă-mi aduc aminte, așa, ca prin ceață, că mi-a zis cineva cândva că e musai ca toate sistemele astea servo-asistate să aibă și legături mecanice, totuși. Tocmai pentru cazul în care rămâi fără ”servo”. Făcea referire în special la direcție și frâne.

Se explică astfel de ce pedala ”e tare” fără vacuum - trebuie să depui tu lucrul mecanic necesar că să miști lichidul ăla prin instalație și să se miște pistoanele ce împing plăcuțele. E un efort, rezultatul e mai slab, dar există.

Aș vrea să subliniez un aspect - nu rămâi fără frâne, așa cum nici fără direcție nu rămâi, dacă dispare ajutorul servo. Doar că trebuie să apeși mai vânjos pe pedala aia ca să ai același efect.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

The following users thanked this post: cristidav

Offline Thao

« Răspuns #19 : 27.Mai.2022, 12:55:41 p.m. »
Parcă-mi aduc aminte, așa, ca prin ceață, că mi-a zis cineva cândva că e musai ca toate sistemele astea servo-asistate să aibă și legături mecanice, totuși. Tocmai pentru cazul în care rămâi fără ”servo”. Făcea referire în special la direcție și frâne.

Se explică astfel de ce pedala ”e tare” fără vacuum - trebuie să depui tu lucrul mecanic necesar că să miști lichidul ăla prin instalație și să se miște pistoanele ce împing plăcuțele. E un efort, rezultatul e mai slab, dar există.

Aș vrea să subliniez un aspect - nu rămâi fără frâne, așa cum nici fără direcție nu rămâi, dacă dispare ajutorul servo. Doar că trebuie să apeși mai vânjos pe pedala aia ca să ai același efect.

Exista o reactie , dar era insesizabila. Asta in conditiile in care eram la viteza foarte mica. Nu am reusit sa opresc masina din pedala.
  • Vitara

The following users thanked this post: croco