Autor Subiect: recomandare GV2 1.9 vs 2.4  (Citit de 1391 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline smokefield

recomandare GV2 1.9 vs 2.4
« : 19.Ian.2022, 08:53:39 p.m. »
salut,

caut un 4x4 capabil si offroad si printre putinele optiuni la indemana e si GV2. ma orientez spre ceva dupa 2013, dar nu am mari cunostinte despre masina.asa ca intreb aici poate am noroc de ceva informatii:

- ce motor e mai ok, 1.9 diesel sau 2.4?  taxele si consumul sunt altele pt 2.4, dar daca 1.9 e problematic in anii astia...
- ce alte probleme comune are masina asta?
- ce trebuie neaparat sa verific daca ma uit la una?
- ce interfata de test  merge ok?
..alte recomandari sau sfaturi sunt binevenite...fac cinste cu o bere virtuala...momentan :)

ms
  • gv

Offline Hoinar

Re: recomandare GV2 1.9 vs 2.4
« Răspuns #1 : 20.Ian.2022, 07:46:26 a.m. »
Motorul de 1.9 provine de la Renault si are o problema neplacuta. Clapeta de acceleratie se afla sub galerie, este de plastic si angrenajul are tendinta sa se defecteze, demontarea si inlocuirea este foarte costisitoare, deoarece trebuie demontat mult pana sa ajungi la ea. Am un prieten care are 1.9 si spune ca este tare lenesa. Mno ... asta e discutabil, el venind de pe un turism cu 173 cai :)
Ca si probleme ... rugina ... grija la ea.
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

Offline LycoSs

« Răspuns #2 : 25.Ian.2022, 06:25:31 p.m. »
Daca iau o GV 1.9 diesel care ar fi dezavantajele fata de una pe benzina in afara de clapeta de acceleratie? E mai slaba off road? E mai costisitoare mentenanta? Se defecteaza mai des piesele?

Ma gandeam la asta: https://www.olx.ro/d/oferta/suzuki-grand-vitara-4x4-la-buton-cu-reductor-2012-150000km-impecabila-IDfISMg.html

Mi-a zis cineva de pe forum in mesaj privat ca dupa cum vede in poza cu actele ar fi neinmatriculabila in Luxemburg si ca poate as face cumva o afacere proasta. Vanzatorul zice ca inseamna ca masina este radiata din Luxemburg. E normal?
Va rog mult dati-va cu parerea! @ enicky, Hoinar, Leutz si altii..
  • Suzuki Jimny

Offline smokefield

« Răspuns #3 : 25.Ian.2022, 08:20:15 p.m. »
pe langa discutia cu inmatricularea as puncta cateva chestii

km - mai crede cineva in zana maseluta si cei 150k km? osa ziceti..luxembourg,,tara mica...bla bla...pai stiti unde isi petrec aia concediile ? franta, austria. vestul europei are autostrazi si face km.
* eu as cere poze cu toate actele alea doveditoare din anunt...sa vedem mai clar asa km aia. si cartea de service..ca e 5e una in alb la ce marca vrei, si inca 5 stampilele.

de cand olx a inceput sa redimensioneze pozele nu mai vezi nimic clar...poate si niste poze ale masinii trimise separat, ca sa o vezi bine...
  • gv

The following users thanked this post: LycoSs

Offline enicky

« Răspuns #4 : 25.Ian.2022, 09:15:29 p.m. »
  De curiozitate, am bagat pe mobile.de toate valorile din anuntul de pe OLX si la km(150000) nu s-a gasit nimic pe Europa. La 200 000km am gasit 4buc(cea in 2 usi e interesanta)
https://www.mobile.de/ro/automobil/suzuki-grand-vitara/vhc:car,ms1:23600_6_,frn:2012,prx:9000,ful:diesel,mlx:200000

De retinut ca in pretul cerut pe olx se include : pretul de achizitie al masinii, transportul(+cazarea in tara vanzatoare), eventuale mici reparatii(ca masina sa arate bine la vanzare, gen spalat tapiterie, polishat caroserie) si nu in ultimul rand, adaosul/castigul  "importatorului". Toate astea adunate n-au cum sa faca mai putin de 2000euro, d-aia te indrum catre dealer-ul din Germania. Cauti un prieten, sofer vechi, caruia sa-i platesti doar transport/cazare si mergeti impreuna si iesi mai ieftin, o aduci pe roti.

« Ultima Modificare: 25.Ian.2022, 09:29:44 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline LycoSs

« Răspuns #5 : 25.Ian.2022, 09:17:10 p.m. »
pe langa discutia cu inmatricularea as puncta cateva chestii

km - mai crede cineva in zana maseluta si cei 150k km? osa ziceti..luxembourg,,tara mica...bla bla...pai stiti unde isi petrec aia concediile ? franta, austria. vestul europei are autostrazi si face km.
* eu as cere poze cu toate actele alea doveditoare din anunt...sa vedem mai clar asa km aia. si cartea de service..ca e 5e una in alb la ce marca vrei, si inca 5 stampilele.

de cand olx a inceput sa redimensioneze pozele nu mai vezi nimic clar...poate si niste poze ale masinii trimise separat, ca sa o vezi bine...

Cu dealerii si samsarii din ziua de azi iti vine sa nu mai iei nimic, sau sa iei cumva direct din Germania. E extrem de stresant sa alegi o masina in buget si sa n-ai nici o siguranta ca nu iei teapa. :(
« Ultima Modificare: 25.Ian.2022, 09:40:52 p.m. de LycoSs »
  • Suzuki Jimny

Offline smokefield

« Răspuns #6 : 25.Ian.2022, 09:40:09 p.m. »
exact.
  • gv

Offline LycoSs

« Răspuns #7 : 25.Ian.2022, 09:40:59 p.m. »
exact.
Dar nu merge verificat rulajul cu seria ViN pe carvertical? Sau exista metode nedetectabile de a da Km inapoi?
  • Suzuki Jimny

Offline smokefield

« Răspuns #8 : 25.Ian.2022, 09:41:54 p.m. »
nope
  • gv

Offline LycoSs

« Răspuns #9 : 25.Ian.2022, 09:44:50 p.m. »
  • Suzuki Jimny