0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Nu-i vorba de mine sau de tine, care suntem supraviețuitori veterani de la Predeal și de la Targu-Jiu. E vorba de ce urmează.
La tine n-o sa ajungă rușii, dar patronul tău s-ar putea sa-i plateasca taxe lui Orban iar tu o sa fii minoritar și o sa-ti zică mecanicii de la Debrecen "nem tudom" când o sa te duci la revizie. Iar eu o sa învăț limba turcă.
Primul lucru cand iti intra morcovul si risti sa pierzi tot ce ai (viata, familie, proprietate, identitate, respect, etc.) este:a)sa te opui agresorului (adica sa lupti cum poti mai bine) in structurile statului si ale aliantei din care faci parteb)sa nu te opui si sa rezisti (partizan sau oportunist)c) sa speli putina si sa te intorci (sau nu) cand se schimba vremea.
Citat din: gabineg din 21.Ian.2022, 01:33:08 p.m.... Dupa parerea mea s-a facut o mare greseala(nu singura) ca s-a desfiintat stagiul militar. Adoptarea lui intr-o forma noua, moderna, redusa la 3-6luni ar fi fost sanatoasa pentru toti barbatii, dar si pentru stat. De fapt, pentru ceea ce trebuie sa invete un soldat, 6 luni sunt suficiente. Evident, asta presupune costuri pentru stat, iar cand tu ai vandut/dat totul, n-ai de unde sa ai venituri. In Ro nu se poate pune problema de mobilizare generala de exemplu, pentru ca noi nu avem in fiecare barbat un soldat, la noi un barbat+arma=pericol, adica inainte de a apara el se poate sinucide. Sa ma ierte cei care n-au facut aramata, ca nu-i vina lor! ... Asa ca cine s-ar angaja acum in armata romana, chiar daca ar avea o solda buna ?Firesc, o persoana care a facut stagiul militar, sau unul caruia ii place viata de armata, uniforma, armele, etc., deci : foarte putini ! ...Ai dreptate. Dar serviciul militar nu s-a desființat, este suspendat. Poate fi activat oricând.Este suficient 3 luni pentru pregătirea unui voluntar. Sunt centre de pregătire în marile orașe (dau câteva exemple: Mangalia, Sibiu, Pitești...). SGP (soldați gradați profesioniști) fac 4 luni pregătire și este suficient.De angajat, mai mult fetele văd că vin în ultimul timp în armată.Nu există informare suficientă pentru a atinge tineretul țintă. Aici mă refer că sunt foarte mulți tineri care nu urmăresc știrile, nu sunt informați și aud ici colo pe auzite despre ceva, dar nu au informații concrete. Mi s-a întâmplat ca pe anumite grupuri de Whatsapp, telegram, softpedia, să aduc în discuție voluntariatul, și sunt asaltat în privat de fel și fel de întrebări. Le arăt legea 270/2015 (statutul rezervistului voluntar) cu modificările și completările ulterioare (mai 2021) și decid. Dar câțiva s-au înscris. Nu se pune problema mobilizării generale? Greșit. La fiecare nivel de unitate, garnizoană, există serviciul de mobilizare la care se actualizează datele tuturor rezerviștilor apți pentru mobilizare, indiferent dacă sunt plecați din țară. Acestea se centralizează la nivel CMZ. Lunar se fac antrenamente de mobilizare în unități și periodic cu chemarea rezerviștilor la unități.De unde știu? Sunt cadru militar în rezervă de 5 ani și de 3,5 ani și rezervist voluntar.Apropo, cineva îmi spune că am ocupat locul unui tânăr! Un mare prost îi pot spune, pentru că din miile de posturi avute, nu au venit nici măcar un sfert. Să mai spun că la înscrierea în rândul rezerviștilor voluntari, am fost 400 persoane în județul Constanța. După probele sportive, psihologice și medicale (care sunt eliminatorii), am rămas 25. De ce? Analfabeți funcționali. La testele psihologice picau majoritatea și la sfârșit care reușeau să treacă, picau testele medicale.
... Dupa parerea mea s-a facut o mare greseala(nu singura) ca s-a desfiintat stagiul militar. Adoptarea lui intr-o forma noua, moderna, redusa la 3-6luni ar fi fost sanatoasa pentru toti barbatii, dar si pentru stat. De fapt, pentru ceea ce trebuie sa invete un soldat, 6 luni sunt suficiente. Evident, asta presupune costuri pentru stat, iar cand tu ai vandut/dat totul, n-ai de unde sa ai venituri. In Ro nu se poate pune problema de mobilizare generala de exemplu, pentru ca noi nu avem in fiecare barbat un soldat, la noi un barbat+arma=pericol, adica inainte de a apara el se poate sinucide. Sa ma ierte cei care n-au facut aramata, ca nu-i vina lor! ... Asa ca cine s-ar angaja acum in armata romana, chiar daca ar avea o solda buna ?Firesc, o persoana care a facut stagiul militar, sau unul caruia ii place viata de armata, uniforma, armele, etc., deci : foarte putini ! ...
Dupa parerea mea s-a facut o mare greseala(nu singura) ca s-a desfiintat stagiul militar. .... De fapt, pentru ceea ce trebuie sa invete un soldat, 6 luni sunt suficiente. .
....Daca eu am facut armata cu o arma cu luneta mai tânara cu un an decât mine (atunci a fost scoasa nou-nouta din rastel plina de vaselina uscata veche de zeci de ani), cam ce anume ai vrea sa se învete în armata?Personal am avut parte de un tip.... care între timp a lasat balta armata, scârbit de ceea ce ajunsese ea.Ala râdea ca trebuie sa caram dupa noi o ranita plina de vechituri total inutile:Tot ce ne-a învatat în alea 6 luni a fost cum sa ducem un razboi în conditii de supravietuire, adica de gherila.
Iar daca esti deja in sistem, parca nu-ti vine sa continui.
Voi inca mai credeți că se cară acele inutilități în ranita? Sau credeți că mai sunt ranitele alea ponosite? Vă înșelați. Acum echipamentul este modern. Ținută combat lejeră. Ranite tip calculate pe litri în funcție de pregătire. Nu mai găsești pachetul antichimic, lopatica, pdi. Ranita full cuprinde tot ce ai nevoie pe front (igiena personala, chiloți, maieu, izmene, prosoape, lanterna, pătura, cearceaf etc). Armamentul depinde de specificul unității, poate fi 7,62 mm, Carpați, sau cele moderne. 5,45 s-a scos din uz din cauza defectelor (țineți minte cazul de la ziua marinei când a explodat un întăritor de recul la un 5,45 și a rănit grav un militar).Ce mai vreți să știți?Văd că unii ați rămas cu concepții vechi și mai și deformație realitatea!