Autor Subiect: Discuții despre viitor  (Citit de 2052 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Discuții despre viitor
« : 06.Ian.2022, 12:32:21 a.m. »
Uitați-va bine la copii voștri, sau la nepoți, după caz. Majoritatea nu vor mai avea "pensie"... Nu, nu război sau  criza financiara. O alta societate vine. Si vine repede...
Cel puțin eu unul m-am convins când am văzut delfinul... Apoi vine Musk si o spune pe șleau (minutul 8.38).

• Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: kellogs

Offline sfichiu

Re: Discuții despre viitor
« Răspuns #1 : 06.Ian.2022, 10:54:40 a.m. »
Legat de viitorul copiilor si nepotilor nostri,pe mine unul ma ingrijoreaza si Metaversul!........asta dupa gandirea mea mai putin documentata despre acest subiect.. :-?
  • VITARA S ,Matiz

The following users thanked this post: kellogs

Offline kellogs

« Răspuns #2 : 06.Ian.2022, 12:29:19 p.m. »
Legat de viitorul copiilor si nepotilor nostri,pe mine unul ma ingrijoreaza si Metaversul!........asta dupa gandirea mea mai putin documentata despre acest subiect.. :-?

Uitați-va bine la copii voștri, sau la nepoți, după caz. Majoritatea nu vor mai avea "pensie"... Nu, nu război sau  criza financiara. O alta societate vine. Si vine repede...
Cel puțin eu unul m-am convins când am văzut delfinul... Apoi vine Musk si o spune pe șleau (minutul 8.38).

Crimele impotriva umanitatii continua.
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline toma

« Răspuns #3 : 06.Ian.2022, 12:59:38 p.m. »

Asa or fi zis si pe la 1800 legat de curentul electric si motorul cu aburi.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline enicky

« Răspuns #4 : 07.Ian.2022, 11:29:16 p.m. »
Uitați-va bine la copii voștri, sau la nepoți, după caz... Apoi vine Musk si o spune pe șleau (minutul 8.38).
     Da, atat, la min.8.38, mai departe nu mai cred ! Ceea ce ne place si ne incanta azi pe toti, tehnologia, asta ne va si distruge !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #5 : 07.Ian.2022, 11:41:03 p.m. »
Asa or fi zis si pe la 1800 legat de curentul electric si motorul cu aburi.

Ceea ce ne place si ne incanta azi pe toti, tehnologia, asta ne va si distruge !

Daca ne uitam un pic în jurul nostru ne putem da seama ca suntem deja în linie dreapta.
Dincolo de sclipici si luminite colorate, lumea în care traim astazi arata tare pustie si aproape distrusa.
Totul e sa vedem imaginea de ansamblu, distrugem mai mult decât capacitatea de regenerare a planetei.
Ce nu reusim cu mâinile goale, ne ajuta tehnologia.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #6 : 08.Ian.2022, 12:15:41 p.m. »
Asta daca numești distrugere înlocuirea lumii vechi. Dar știi, asta se întâmplă oricum, cu sau fara oameni. Pe mine ma lasă rece închinarea la zeul NATURA, oricum fara oameni dispare amintirea a orice, inclusiv Natura, când Soarele va exploda...Așa ca daca in 5 miliarde de ani se va ști ceva de elefanți, va fi datorita oamenilor, nu Naturii... Aia care vor să trăiască in pădure nu au decât, dar sa nu ne oblige si pe noi ceilalți sa suferim alături de ei.
Parca e un făcut, in tot Occidentul civilizat toți minoritarii sar in sus si urla ca majoritatea sa facă musai ce vor ei, minoritarii. Daca sapi, descoperi ca de fapt pentru majoritatea lor cel mai bine ar fi întoarcerea la epoca pietrei...Si tot îmi reamintesc ca unde e multa minte, e si multa prostie!

Offline enicky

« Răspuns #7 : 08.Ian.2022, 05:40:17 p.m. »
Asta daca numești distrugere înlocuirea lumii vechi. Si tot îmi reamintesc ca unde e multa minte, e si multa prostie!
  Aaaa, eu il stiam altfel : unde e carte multa, e si prostie multa .
Dar n-am inteles asta : Dar știi, asta se întâmplă oricum, cu sau fara oameni, eu am spus ca tehnologia ne va distruge si asta este creata de om, nu de natura. Tehnologia vine peste natura, nu invers, asa ca daca omul n-ar exista, practic n-ar avea ce sa se schimbe, nu?
  Dar cred ca unii dintre noi nu ne dam seama ca fara natura(aer+apa) nu putem trai, dar fara tehnologie, da.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #8 : 08.Ian.2022, 05:55:18 p.m. »
Ei, eu vorbesc la termen lung, așa cum cei de acum nu dau doi bani pe ce au crezut cei de acum 100 de ani, nici urmașii nu vor da doi bani pe "naturismul" nostru. Pentru ca asta este in contradicție cu propria lor supraviețuire si mai bine.
Despre apocalipsa tehnologica se poate vorbi in doua scenarii:
1. ne distruge AI
2. ne distrugem ca distrugem NATURA (noul zeu)
1. Poate. Dar nu cred. Pentru ca noi vom deveni parțial sau total AI înainte de orice anihilare (deja am trecut de începutul modificărilor, neuro-chipurile sunt o realitate). Sau altfel spus, lupți cu focul prin foc. Ca ne-o place sau nu noua ideea...nu ne va întreba nimeni.  Morții nu vorbesc. Te adaptezi sau mori. Care apuca scenariul.
2. De când m-am născut aia din Africa mor de foame. Știți ceva? De atunci populația Africii a crescut de zece ori... Noi pe aici facem culturi hidroponice, începem sa mâncam insecte etc. Suntem așa de departe de foamete cum n-am fost niciodată in istoria omenirii (1 milion de tone de alimente anihilate ca improprii consumului- expirate, se arunca anual in Europa. Ca noi le facem. Ce sa facem, sa ne sinucidem ca muncim si avem? Sa le dam degeaba? Super, cine va mai munci apoi daca totul e pe degeaba?) Si magia alimentelor artificiale abia a început, sunt peste 15000 de aditivi, coloranți, potentiatori de aroma etc. Cum nu mai avem nevoie de așa de multe calorii in curând vom manca celuloza refolosita sub forma de fleica de porc...Deja avem imprimate 3D pentru mâncare (unii in Israel fac pizza la ea). Cat despre aer si apa...e mai mult vorba de controlul populației  in sensul de control politic, nu de lipsa reala a lor. Control prin controlul accesului la resurse. Așa ca e vorba de politica înrobirii spiritului liber, nu ca murim ca nu mai avem aer si apa. Știți ce fac smecherii aia "democrați" in California? Vor să taxeze pe aia care au celule solare pe casa încât sa te coste mai mult sa ai celule solare decât sa fii clientul rețelei publice de curent...ziceți voi ce e asta...când e vorba de bani si putere, le zboară "green-ul" din discurs...

Uitați-va bine, curentul se va scumpi in mod real de vreo 5 ori in următorii 5-10 ani, ca taxele din benzina trebuie luate din alta parte, nu?
« Ultima Modificare: 08.Ian.2022, 06:07:46 p.m. de Costique »

Offline enicky

« Răspuns #9 : 08.Ian.2022, 06:18:12 p.m. »
(1)Ei, eu vorbesc la termen lung, așa cum cei de acum nu dau doi bani pe ce au crezut cei de acum 100 de ani,
(2)ziceți voi ce e asta...când e vorba de bani si putere, le zboară "green-ul" din discurs...

(3)Uitați-va bine, curentul se va scumpi in mod real de vreo 5 ori in următorii 5-10 ani, ca taxele din benzina trebuie luate din alta parte, nu?
1. Depinde cat de lung e termenul, dar e gresit ca desconsideram trecutul, de unde am plecat...
 2. Bani, doar asta vad, cum sa mai faca bani, bani, bani.... :-O
 3. Curentul se produce la fel, aceleasi surse, aceleasi costuri(nu cred ca odata cu cresterea pretului au crescut si salariile!)
     Prima solutie care sa ne prelungeasca viata noastra si a planetei, ar fi sa muncim mai putin, ocazie cu care am distruge mai putin si am arunca mai putin.
Patru zile lucratoare ar suficient si pentru slujbasi si pentru patroni.
Deja suntem off topic. :pardon: