Dupa cum am promis intr-un post mai sus, revin cu impresiile mele despre noul S-Cross.
Atentie: parerile mele sunt fundamentate pe baza experientei mele cu S-Cross 2013 in raport cu modelul 2022.
Din punctul meu de vedere, noul S-Cross este o versiune dublu imbunatatita a modelului originial scos in 2013.
Imbunatatirile constau in :
- designul fata si spate redesenat
- motorul si sistemul mild-hybrid
- plansa de bord redesenata
- bordul are acum un sistem multimedia nou
Le voi lua pe rand:
La design:
- mie unul imi place fata destul de mult, apreciez farurile LED
- semnalizatile si proiectoarele de ceata sunt cam plictisitoare insa
- spatele, cand l-am vazut prima data, l-am respins instant. Dupa ce am vazut masina in realitate m-am mai inmuiat dar nu pot spune ca imi place.
- haionul este micsorat fara de modelul precedent si vizibilitatea prin luneta are de suferit
- senzorii de parcare au o buza nevopsita care, dupa parerea mea, nu arata deloc bine (vedeti poza atasata)
- designul pare mai musculos atat in fata cat si in spate si da impresia de o masina mare si robusta dar in realitate e aproape la fel ca precedentul
- pare o idee mai inalta decat S-Crossul meu dar nu cred ca cifrele indica asaceva
La design interior:
- plansa de bord e clar modificata in bine
- materialele sunt la fel ca la modelul din 2013, nu am simtit nici o diferenta de calitate
- imi place asezarea sistemului multimedia dar rama care delimiteaza ecranul de restul sistemului e cam prea groasa pt mine (am vazut varianta cu ecran mic de 7 inch parca)
- materialul textil de pe scaune e identic cu cel al modelului precedent dar cu un sablon diferit doar
Motor (nu am condus masina inca):
- nu-mi place ca e cu injectie directa
- bateria aia de sub scaunul sofer mi se pare foarte mica pentru un sistem hybrid, e mild, stiu dar e amuzant cat de mica e (zici ca e o cutie de pantofi)
- capacul motor de minuscul
)))) prefer capacul de pe motorul de 1.6 care e robust si acopera mai mult motorul
- compartimentul motor e aerisit, cutia de viteze e in dreapta motorului ca si la modelul anterior
Concluzie: Daca ai S-Cross model pre/primul facelift, nu te gandi la asta nou, nu merita. Daca vrei sa treci la S-Cross de la o alta masina, poate fi o alegere buna.