Autor Subiect: Hayon blocat  (Citit de 1891 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Catalln

Re: Hayon blocat
« Răspuns #10 : 15.Ian.2022, 12:20:17 p.m. »
Hayonul nu s-au deschis de dimineață. Am apăsat de mai multe ori butoanele de blocare și deblocare de pe usa, am incercat și din telecomanda. Nu se simțea nimic la butonul de pe hayon, că atunci când mașina e încuiată. Mai târziu, după 1h de rulaj, s-au deschis normal. Mașina a rămas parcată mai multe ore, după care problema s-au repetat: blocat, dar după jumătate de oră se rulaj funcționa normal. Ce idei aveți?

O situatie similara am patit cu un Duster 2019, haion blocat.
Intamplarea a fost sa scap una dintre portierele sapte mai tare si am auzit cu haionul si-a dat drumul.

Asociat la aceasta problema este si faprul ca nu de putine ori 2-3 din 4 haionul se deschide singur daca portierele sunt inchise mai in forta.

Bine inteles la reprezentanta nu se confirma :( X-(
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

The following users thanked this post: Flint Beastmood

Offline ntire2000

« Răspuns #11 : 15.Ian.2022, 10:23:13 p.m. »
Asta înseamna ca Duster este o masina foarte bine etansata spre deosebire de stramosii sai despre care circula bancul cu pisica.
Daca nu ar fi atât de etansa nu s-ar forma o presiune interioara atât de mare încât sa forteze deschiderea haionului.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Popasapca

« Răspuns #12 : 22.Oct.2024, 06:13:09 a.m. »
  Bună dimineața.
Cunoașteți o modalitate de a deschide portbagajul atunci când rămâneți fără curent?
Știu ca,alte mașini au un cablu în lateralul portbagajului de care tragi și rezolvi problema.
Mulțumesc
  • Vitara New 1.4 hibrid 2020;MT;PASSION

The following users thanked this post: kellogs

Offline Leutz

« Răspuns #13 : 23.Oct.2024, 03:21:44 p.m. »
La SX4 clasic (2007) mi s-a stricat actuatorul de la hayon de ceva vreme si il deschid din interior cu o surubelnita. Pe interior, prin spatiul dintre hayon si pragul de jos al portbagajului imping in limba incuietorii si deschid.

Posibil sa mearga si la Vitara. Nu situ cum se "imbuca" la voi hayonul cu pragul. Daca e un luft suficient sa bagi o surubelnita si limba incuietorii e accesibila, atunci sunt sanse sa o deschizi.

Mie mi-a fost lene sa ma ocup de problema si umblu cu ea asa de vreo 2 ani deja :D

Nu mi-a trecut prin cap ca ar putea exista vreun cablu pentru urgente. O sa ma uit. Multam de informatie.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline ASZ

« Răspuns #14 : 24.Oct.2024, 01:55:25 p.m. »
Sau macar sa legi de acel cui, un cablu lasat pe dinauntru si sa poti trage de sarma aia ca sa o deschizi mai simplu :))))

Offline wolfin

« Răspuns #15 : 24.Oct.2024, 03:08:07 p.m. »
Sau apare sapt viitoare in lidl

Sau desfaci panoul de plastic si ai acces la yala magnetica.

Dar e mult mai simplu sa dai impuls de curent.

La golf si probabil la toate au un cui de siguranta.
« Ultima Modificare: 24.Oct.2024, 03:20:41 p.m. de wolfin »
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline enicky

« Răspuns #16 : 25.Oct.2024, 11:21:11 a.m. »
Teoretic, ar trebui remediata intai problema bateriei.
Daca nu se face asta, pana la a "infige" vreun obiect dur in caroserie, se poate accesa prin interior. Se lasa bancheta din spate.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Popasapca

« Răspuns #17 : 17.Nov.2024, 07:19:28 p.m. »
Da,știu ca trebuie rezolvata problema electrica .Ideea este ca,în portbagaj aveam cablurile și erau sub podea. E cam dificil sa umbli prin portbagaj ,sa scoți  podeaua,etc. Exista o limba,care deschide în caz de necaz, în spatele yalei,dar este destul de dificil sa o accesezi când portbagajul este inchis.
  • Vitara New 1.4 hibrid 2020;MT;PASSION

Offline tac

« Răspuns #18 : 17.Nov.2024, 07:36:08 p.m. »
Am reusit sa deschid haionul din interior fara alte obiecte doar actionand parghia respectiva cu degetul.
Instructiuni sunt in manualul primit odata cu masina.
  • Vitara 1.6 Spirit 2WD benzina

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #19 : 17.Nov.2024, 09:06:48 p.m. »
Evrika!  :D