Autor Subiect: A înghețat lichidul de parbriz  (Citit de 831 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline aditzacoditza

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
  • Gen: Bărbat
    • Galati
A înghețat lichidul de parbriz
« : 23.Dec.2021, 09:57:19 p.m. »
Buna seara!
Traiam cu impresia ca inca inainte de a veni frigul am pus lichid de iarna pentru parbriz! Ori m-am inselat ori cantitatea din cel de vara din rezervor a fost considerabil mai mare decat cel de iarna! Cert este ca la frigul de -8° de acum doua nopti mi-a inghetat lichidul! Nu m-am panicat prea tare avand vreo doua experiente similare cu vechiul Cielo si la geruri mai mari, cazuri in care dupa dezghetare instalatia a fost ok! Ieri seara cand am ajuns acasa am completat pana la full rexervorul cu lichid de iarna si instalatia si-a revenit! Totusi astazi nu a mai vrut neam sa mai scuipe lichid!?! Pare ca nu mai functioneaza pompa - nu se mai aude niciun bâzâit, nika!
Vreo idee? Ceva util de facut in parcare ca la un service nu cred ca ma lipesc de pe o zi pe alta - duminica tre sa plec la drum lung...
  • Sx4 1.4 4WD MT PASSION Navi Galactic Grey Pearl

Offline Calin sb

Re: A înghețat lichidul de parbriz
« Răspuns #1 : 23.Dec.2021, 10:06:21 p.m. »
Intr-o zi mai calda caută siguranța pompei si verific-o poate ai noroc si e arsa.
Golește complet rezervorul. Apoi pune doar lichid de iarna la - 25 grade.
Eu nu trec deloc pe lichid de vara.
  • Superb iV PHEV Style

“ Be first, be smarter, or cheat. Well, I don't cheat “ John Tuld ,Margin call

The following users thanked this post: aditzacoditza

Offline ntire2000

« Răspuns #2 : 24.Dec.2021, 12:06:04 a.m. »
Pare ca nu mai functioneaza pompa - nu se mai aude niciun bâzâit, nika!
Vreo idee? Ceva util de facut in parcare ca la un service nu cred ca ma lipesc de pe o zi pe alta - duminica tre sa plec la drum lung...
Roaga-te sa nu fi crapat din cauza dilatarii la înghet a lichidului din ea.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #3 : 24.Dec.2021, 01:16:42 a.m. »
   Am ceva rezerve ca vei avea succes cu rugaciunea, poate la unii da rezultate :popa:, dar mai bine faci cum zice colegul, verifici siguranta.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Sefer Jesirah

« Răspuns #4 : 24.Dec.2021, 03:17:32 p.m. »
Bagi o tura de cumparaturi mai lunga (vreo 2 ore...)sau vezi un film, timp in care lasi masina in parcarea subterana la temperatura peste 0.
  • Ex sx4 s-cross 1.6 DDIS Luxus AT Allgrip / Renegat Night Eagle

Offline Laurentiu

« Răspuns #5 : 24.Dec.2021, 05:02:51 p.m. »
Ieri seara cand am ajuns acasa am completat pana la full rexervorul cu lichid de iarna si instalatia si-a revenit! Totusi astazi nu a mai vrut neam sa mai scuipe lichid!?!
In pompa mai exista lichid de vara inghetat. Pina la o temperatura optima de dezghetare, NU mai fosi pompa!
P.S.Uita-te pe furtunul transparent ce intra in capota si duce spre duze si vezi daca lichidul este inghetat.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

The following users thanked this post: enicky