Autor Subiect: Folie parasolar parbriz S-Cross/Vitara  (Citit de 3173 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline trl

Folie parasolar parbriz S-Cross/Vitara
« : 28.Dec.2021, 11:40:59 a.m. »
Salutare,

Nu am reusit sa gasesc nimic referitor la subiect, stie cineva daca se poate folia partea de sus a parbrizului cu folie parasolar auto? Oglinda de pe parbriz e destul de jos montata, deci cred ca o sa trebuiasca doua bucati de folie care nu se vor intersecta la mijloc.

Sarbatori fericite tuturor forumistilor!
  • 2017 SX4 S-Cross 1.4 Spirit MT AllGrip

Offline enicky

Re: Folie parasolar parbriz S-Cross/Vitara
« Răspuns #1 : 28.Dec.2021, 01:38:35 p.m. »
   Daca nu te satisfac cele doua parasolare ale masinii, probabi ca oricare centru care monteaza folie auto iti poate pune o banda prin interior.
Asa ai ocazia sa testezi la ei o folie complet transparenta, dar cu rezistenta UV f. mare care se monteaza pe geamul de la sofer si pasager-fata, pe care ti-o recomand. Scapi de bronzul de pe mana stanga.
  Multumesc pentru urari ! La fel iti doresc !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: Flint Beastmood

Offline trl

« Răspuns #2 : 28.Dec.2021, 07:10:59 p.m. »
Asta ma intereseaza de fapt:

La cum e montata oglinda pe parbriz mi-e greu sa cred ca s-ar putea lipie folie cu usurinta, dar am sa incerc totusi intr-un centru specializat. Transparenta nu tb. sa fie de 100%, ca altfel nu-si mai are rostul, ci de 70-80% max. Interesul meu este sa pot vedea lejer luminile semafoarelor, dar sa-mi reduca putin soarele din ochi.

Pana in prezent nu am vazut pe strada vreun Vitara sau S-Cross cu parasolar de parbriz venit din fabrica si nici cu folie la interior, dar sunt convins ca exista un forumist care sa aibe asa ceva.

Multumesc oricum, voi reveni cand oi afla ceva.

Offline enicky

« Răspuns #3 : 28.Dec.2021, 07:58:58 p.m. »
Asa ai ocazia sa testezi la ei o folie complet transparenta, dar cu rezistenta UV f. mare care se monteaza pe geamul de la sofer si pasager-fata, pe care ti-o recomand.
   Cred ca n-ai citit cu atentie !
Evident ca parasolarul trebuie sa fie colorat, stiu despre ce vorbesti, am avut pe alte masini, se gasea pe vremuri la magazinele de piese auto. Singura problema ar fi ca in zona oglinzii este o suprafata striata cu niste puncte negre in relief pe care mie nu mi-a stat ventuza de la camera, dar baietii stiu ce merge si ce nu.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline trl

« Răspuns #4 : 28.Dec.2021, 10:07:45 p.m. »
Stiu Nick, de asta am scris mai sus ca e posibil sa trebuiasca de facut din doua bucati de folie, pt. ca sigur nu o sa reuseasca cineva sa treaca peste zona cu oglinda (cea cu puncte negre).

Am sa sun maine la un centru de folieri sa vad ce zic baietii. Revin aci cand am un raspuns, merci!

Offline Hoinar

« Răspuns #5 : 28.Dec.2021, 10:08:55 p.m. »
Din punct de vedere legal, parasolarul este interzis. orice firma care monteaza folii si se respecta va refuza sa monteze asa ceva pe masina. Am fost si eu la 2-3 firme din Brasov si au refuzat sa il faca din motivul ca nu este legal.
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

Offline trl

« Răspuns #6 : 29.Dec.2021, 07:11:29 a.m. »
Am avut masini cu parasolar venit din fabrica, deci nu poate fi interzis prin lege. :) Totul tine de gradul de transmisie a luminii, la fel ca si la floierea geamurilor. Parasolarele din plastic aflate acum in habitaclu au opacitate de 100%.

Offline Hoinar

« Răspuns #7 : 29.Dec.2021, 07:49:20 a.m. »
Una este dotarea de fabrica, alta este aftermarket. Nu compara mere cu pere. Este vorba de opacitatea foliei, nici o folie nu este 100% transparenta. Parbrizul cum are deja o tenta de opacitate din fabrica + opacitatea foliei se trece peste reglementarea legala a parbrizului.

Offline trl

« Răspuns #8 : 11.Ian.2022, 04:16:38 p.m. »
So, m-am programat vineri la "Folieri Design" IASI, iar azi am fost prezent la ei. Baieti OK, am avut un timp de asteptare de aprox. 10 min., dar asta datorita unui politician care nu se mai dadea iesit de la ei cu Roverul nou. :)

Am fost preluat imediat ce am intrat. Tipul de acolo lucrase anterior in service auto si parea degajat in demontarea oglinzii frontale de pe parbriz si a mufelor senzorilor aferenti. L-am rugat sa-mi decupeze mai multe bucati de folie LLumar si sa le monteze temporar pe parbriz si nu a comentat deloc, nici macar bani nu mi-a luat pentru folia consumata special pentru mine.

Am testat asa, in ordinea cronologica montarii:
- Transparenta de 10%, tenta bleu - nu mi s-a parut ca se merita, abia daca se observa diferenta de atenuare a luminii (pe tavan erau montate mai multe spoturi si astfel am putut testa).
- Transparenta de 50%, tenta verde inchis - destul de vizibila de la exterior, dar nu neaparat in sensul negativ. Posibil pentru unii sa fie OK acest nivel de transparenta, dar mie mi s-a parut cam inchisa ca nuanta, asa ca am decis sa incerc si o transparenta intermediara.
- Transparenta de 35%, tenta gri (apropiat ca transparenta de fabrica a portierelor spate) - asta e aleasa, deoarece e slab vizibila din exterior si "ochiometric" sesizez rapid o nuanta mai inchisa a cerului, deci clar ajuta la blocarea partiala a luminii care vine de sus, chiar daca nu la fel de bine ca folia de transparenta de 50%. Semafoarele se vad perfect atunci cand pica pe unghi cu folia, deci chiar nu vad niciun fel de impediment.

L-am intrebat pe tipul de acolo daca e vreo problema la ITP sau daca ma va opri pe strada Politia, dar omul a zis ca atata timp cat latimea foliei nu o depaseste pe cea a parasolarului masinii nu e nicio problema. Practic, regula e sa se incadreze intr-un maxima absolut de 15-17 cm latime, iar la mine l-am rugat sa o taie la 15 cm latime pe margini (unde e cea mai lata).

Intrucat si la fostele masini (Renault Clio Symbol si Seat Leon 1P) m-a ajutat acest parasolar atunci cand nivelul Soarelui ajungea la nivelul ochilor, iar nivelul de transparenta de 35% mi se pare decent, recomand cu caldura acest tip de folie, montata profesional, pe post de parasolar. Prin "profesional" se intelege demontare oglinda frontala si decuparea corecta a foliei.

Imi aduc aminte la Leon ca montasem dashcam-ul in asa fel incat razele Soarelui sa treaca prin parasolar si sa nu iasa reflexii deloc pe filmare; in felul asta castigasem o dinamica super pe timp de zi si soare puternic. Nu pot face acelasi lucru pe Suzuki deoarece am alt tip de dashcam acum, pe care nu-l pot monta in acelasi mod.

The following users thanked this post: Florin23

Offline Hoinar

« Răspuns #9 : 11.Ian.2022, 06:44:24 p.m. »
Foarte fain!