Autor Subiect: Stergator sofer - prea departe de pilonul A  (Citit de 1169 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline trl

Stergator sofer - prea departe de pilonul A
« : 08.Dec.2021, 09:23:30 p.m. »
Salutare,

Am cautat pe grup, dar nu am reusit sa gasesc: distanta dintre stergatorul soferului, atunci cand acesta este in pozitia ridicata, este prea departe de pilonul A, ramanand pe verticala aprox. 5 cm din parbriz opac (praf, mazga, zapada condensata, ploaie cu praf etc.). Practic, vizibilitatea pe timp de ploaie sau ninsoare este puternic stirbita de acest impediment, in special in apropierea trecerilor de pietoni, cand pietonii vin dinspre stanga-fata.

Stie cineva cum se poate creste cursa stergatorului de pe partea soferului astfel incat acesta sa se miste cat mai aproape de pilonul A, pentru ca aceasta zona de parbriz care acum este opaca pe vreme rea sa poata fi curatata de stergator?

Multumesc anticipat!

P.S.: Cand cobor din Leon, care are stergatoarele ascunse in pilonul A, diferenta este colosala.
  • 2017 SX4 S-Cross 1.4 Spirit MT AllGrip

The following users thanked this post: sorinf

Offline bisti

Re: Stergator sofer - prea departe de pilonul A
« Răspuns #1 : 08.Dec.2021, 09:41:08 p.m. »
Ridici capacul de protecție aflat la baza brațului stergatorului, desurubezi piulita (cred ca e de 13) ridici brațul si il pozitionezi un pic mai sus.
În mod normal, pe parbriz, ai niste semne (dungi orizontale albe) între care trebuie să se afle lama stergatorului.

Offline ntire2000

« Răspuns #2 : 08.Dec.2021, 09:48:38 p.m. »
Cu asta nu rezolva absolut nimic.
Dupa repozitionare o sa aiba aceeasi dunga de 5cm dar de data asta la baza parbrizului iar aici va fi si mai enervanta.
Problema e proiectarea ieftina si fușărită de care a avut parte acest sistem.

La Ignis am avut parte de aceeasi mântuială (partea dreapta si superioara ale parbrizului), dar acolo am rezolvat stergerea extremitatilor cumparând niste lamele cu o idee mai lungi decât originalele.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline cristidav

« Răspuns #3 : 08.Dec.2021, 10:11:00 p.m. »
Cu asta nu rezolva absolut nimic.

Cum sa nu rezolve ?  :-?
Fix manevra asta am facut-o eu atat la actualul SCross, cad si la fosta mea SX4. Ambele, aceeasi buba, cei 5 cm distanta fara de pilonul A.

Sfatul lui Bisti e rezolvarea. Practic, dupa ce scoti piciorul stergatorului din suport, vei vedea ca are niste caneluri. Eh, trebuie rotit cu un canel mai sus.
Cursa sta cam asa la mine: in partea de sus a stergatorului, sunt sub 0,5  cm pana la pilon, la limita sa nu loveasca, la mijlocul stergatorului sunt cam 2-3 cm, iar jos raman, intr-adevar, cam 5 (dar e irelevant, sus si la mijloc ajuta mult).

O fi proiectare proasta, dar ajuta varianta asta.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline trl

« Răspuns #4 : 08.Dec.2021, 10:28:50 p.m. »
Multumesc pt. sfat, la asta ma gandisem si eu anterior postarii, dar intrucat nu vazusem pe nimeni scriind de asta am zis sa incerc o intrebare.

Cand imi fac timp (mai mult mi-e de vremea de afara) am sa incerc si revin aici.

Offline cristidav

« Răspuns #5 : 08.Dec.2021, 10:33:53 p.m. »
O sa-ti ia cateva incercari pana nimeresti canelurile potrivite (eu fie puneam pe ceeasi pozitie, fie saream cu vreo 2 prea sus), dar si dupa ce iese, ar trebui sa mearga stergatorul pana aproape cu cativa milimetri de pilon in partea de sus, fara sa loveasca. Ajuta mult zic eu :)
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

The following users thanked this post: trl

Offline ntire2000

« Răspuns #6 : 08.Dec.2021, 11:26:12 p.m. »

Cum sa nu rezolve ?  :-?
.... iar jos raman, intr-adevar, cam 5 (dar e irelevant, sus si la mijloc ajuta mult).

Faptul ca muti o dunga care obstructioneaza vizibilitatea de pe partea stânga pe zona frontala de deasupra capotei nu mi se pare o rezolvare extraordinara.
Dar, nah, e masina de buget nu Mercedes cu un singur stergator atât de bine proiectat încât sa le poti avea pe toate....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #7 : 08.Dec.2021, 11:52:40 p.m. »
   :notlst: Ma doare capul !!!
Doi oameni au aceeasi solutie, sunt multumiti de rezultat... dar de fapt... n-au rezolvat absolut nimic !!! :-O :-j
Scuze de off topic ! :pardon: :pardon:
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #8 : 09.Dec.2021, 07:05:35 a.m. »
Și eu am făcut același lucru, încă de când am luat mașina. Jegul se mută din stânga în jos. Numai că jos parbrizul e opac.
Mai mult, pe dreapta am pus un ștergător de 40cm în loc de 35cm și am scăpat și de triunghiul de jeg din centru jos.
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

The following users thanked this post: trl

Offline trl

« Răspuns #9 : 09.Dec.2021, 07:09:22 a.m. »
[...]
Mai mult, pe dreapta am pus un ștergător de 40cm în loc de 35cm și am scăpat și de triunghiul de jeg din centru jos.

Se micsoreaza si zona murdara din coltul dreapta-sus dupa aceasta operatiune? Intreb deoarece e cam greu de vazut semaforul daca sunt prea aproape de acesta.
Un link sau model de stergator pasager, te rog? Multumesc!