Autor Subiect: DEALERI & SERVICE SUZUKI  (Citit de 107470 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Beatrice

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 18
  • Gen: Femeie
Re: DEALERI & SERVICE SUZUKI
« Răspuns #60 : 11.Nov.2014, 09:27:40 p.m. »
Buna seara .Stie cineva ceva despre reprezentanta Suzuki din Ploiesti,adica cum face servisarea ,seriozitate,profesionalism,preturi piese,manopere,etc?
As vrea sa merg cu Suzi la o revizie.  ;)
Suzuki Splash 1.2 GS AT

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #61 : 04.Apr.2015, 12:55:56 p.m. »
Semnalez aparitia celui de-al patrulea dealer Suzuki din Bucuresti: DAGECO (http://www.suzukidageco.ro/)
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline duculetu

« Răspuns #62 : 19.Iul.2017, 05:02:05 p.m. »
Buna ziua!

Inainte de a deschide threadul am cautat daca s-a mai discutat dar vad ca majoritatea thread-urilor sunt orientate catre service-uri iar pe mine ma intereseaza dealerii.
Pana acum am folosit doar SH-uri de alta marca iar recent m-am hotarat la noul Suzuki Ignis GL+ sau GLX. Am fost la toti cei patru dealeri din Bucuresti iar niciunu nu avea in stoc nimic. Toti au avut acelasi grad de profesionalism si au fost amabili dar mi-au parut foarte dezinteresati desi am specificat ca am deja banutii stransi. Da, masinuta este in gama entry level, dar am ales varianta de top si ma gandeam ca o sa fie treaba rezolvata rapid dar nu este asa. Oare consultatii sunt platiti atat de bine incat nu se aplica comisioane? Nu ma pricep la vanzari dar ma gandesc ca daca iti vine clientul hotarat, incerci sa te tii de el sa semneze la tine, incerci sa ii promiti marea cu sarea si daca poti chiar sa o faci.

Inteleg ca este model nou, ca sunt asamblate in Japonia si ca probabil este piata mica in Romania si se dau rapid dar nu inteleg de ce nu mi s-a putut spune clar in cat timp vin urmatoarele. Majoritatea au spus ca prin octombrie vin cateva, unu chiar mi-a spus ca "mult"; Doar un dealer mi-a putut spune si dotari/culori.

Acum eu va intreb pe voi, asa sta treaba in general cu Suzuki sau am avut eu un inceput mai greoi? Intreb asta pentru ca tare mi-e ca daca ma rog de ei atat sa imi vanda una, daca am nevoie de o piesa prin service o sa astept mult si bine.

Am luat in calcul si varianta de a cauta in alte orase dar mi-e tare comod cu programul rabla (ETA 3 saptamani) pentru ca din ce mi-au spus dealerii au un program misto si iti ridica ei rabla din fata blocului gratuit - nu mai stau eu pe la cozi la casare.

Probabil intrebarea asta nu isi mai are rostul dupa experienta de pana acum dar la achizitionarea unui model nou exista loc de negociere? Am inteles ca ar oferii ei gratuit culoarea de 250 euro si 50% reducere la cea two-tone de 650 euro iar un dealer iti ofera +2 ani garantie extinsa (ajungand la 7 ani) in valoare de 150 euro iar un coleg pe SClub a spus ca ai sanse sa o primesti cu numere rosii dar cam atat.

Eu am intrebat si despre accesorii (roata de rezerva, spoiler, protectii din cauciuc colturi) dar deja aici i-am pierdut. Unii au raspuns ca revin catre mine cu preturi dar nu am mai auzit nimic.

Nu am mai cumparat masina noua, ma pot duce direct la dealer si ii zic ca vreau sa plasez o comanda? Ma gandesc ca daca tot astept pana in noiembrie (4 luni) mai degraba dau comanda, chit ca astept o luna in plus dar imi iau ce culoare vreau eu nu ce se nimereste sa aduca ei.
Are cum sa dureze mai mult de 5 luni pana la livrare?

Multumesc!

Offline Myhay

« Răspuns #63 : 19.Iul.2017, 06:08:43 p.m. »
Salut! Eu am dat comanda pentru un Baleno in data de 21.06.2017. Mi s-a spus ca iese din fabrica pe 05.07.2017 si o sa ajunga la dealer in jur de 15.07.2017. Fericit ca prind si tichet rabla. In data de 04.07.2017 dealerul mi-a spus ca s-a amanat data productiei , asa a primit info in sistem de la fabrica. Noua data de productie 27.07.2017 - atunci iese pe porti din fabrica. Teoretic ajunge la dealer pe la jumatatea lui august. Nu m-ar mira ca in data de 26 sa imi zica iar ca amana fabrica.... Cum tichetul rabla este valabil 4 luni , as avea timp pana in toamna...In fine...am impresia ca se fac unele combinatii , n ai control asupra lor doar daca il stii pe patron sau ceva de genul...Aici ma refer ca masina ta comandata o pot da altuia , stim multi cum merg treburile , nu mai insist , mai ales ca VIN ul cica il afla cand iese masina din fabrica ( logic) dar este vrajeala , tot cand ajunge la ei in curte o sa-l aflam. Deci nu ai control , senzatie aiurea...

Legat de vopsea , din ce mi s-a explicat , nu iti alegi tu ce si cum vrei. Inainte ca un lot de masini sa intre in productie , in prealabil fabrica rezerva un numar de culori care vor fi disponibile. De ex : sunt programate pentru productie in luna iulie 100 de Ignis-uri. Din luna martie fabrica comunica cate si ce culori vor fi disponibile. Din astea 100 - 25 sunt nuanta de gri X , 25 nuanta de gri Y , 20 nuanta de rosu J , 22 nuanta de albastru Z etc. Prinzi culoarea dorita in functie de cum rezerva dealerii si se iau comenzile. Daca vrei neaparat culoarea rosu nuanta X poti astepta si 6 luni pana o face sau rezerva fabrica sau 1 luna daca ai norocul ca nuanta sa fie printre cele emise de fabrica deja si nu a fost rezervata de cineva. Cam asa sta treaba , nu stiu daca este adevarat , asa mi-a spus dealerul.

Legat de Ignis , mi a aratat o lista cu toate comenzile de masini , si uitandu-ma la cei care au comandat Ignis in luna 06.2017 , aveau termen de livrare in luna 10. 2017...Cele cu motoare 1.2 AWD....lista continua dar nu am fost interesat , iti spun ce mi-a ramas pe retina adica prima pagina. Alt exemplu , Vw Jetta vine in 6 luni din momentul asta , poate si mai mult , nu este sigur..

Cand am negociat cu dealerul , mi-a oferit 7 ani garantie esalonati nu stiu cum exact , primii 4 ani din bara in bara si urmatorii 3 doar motor si transmisie, in loc de 5 ani. Ceva de genul cred... Dar asta sunt sigur ca este standard , la toti ofera chestia asta si reducere la vopsea 150 euro din 310 euro.

Sa ai in vedere sa prinzi un tichet rabla....daca nu ai prins in tura 1 adica in mai-iunie cand sunt cele mai multe , tura 2 care ar fi in toamna vor fii mai putine tichete sau deloc , depinde cum da guvernul drumul la bani. Daca prinzi acum 1 tichet rabla si masina vine peste 5-6 luni poti sa zici pa la rabla, tichetul expira dupa 4 luni de cand ti l-a rezervat dealerul. O mare tampenie...te forteaza sa iei ce rahaturi au ei in stoc... Normal trebuia sa fie valabil pana cand ajunge masina , eu fac comanda si vreau sa vina masina cum mi-o doresc , cu dotarile dorite de mine. Corect? In fine....
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline duculetu

« Răspuns #64 : 19.Iul.2017, 07:57:22 p.m. »
In primul rand vreau sa iti multumesc pentru interventie - informatii foarte folositoare.

Desi nu ma bucur sa aud asta, recunosc ca gasesc confort in nefiind singurul dezamagit de proces.

Nu am inca tichet dar dealerii aproape ca mi-au garantat ca o sa primeasca fonduri in 3 saptamani ...
Nu stiam treaba ca este valabil doar 4 luni ... clar nu o sa pot comanda ce vreau eu ...
Vad ca overall Autonetul pare cel mai OK din recenzii pe net ...

P.S. Daca prind tichet in 3 saptamani, dau comanda la dealer de masina culoarea Y si imi spune ca ajunge in 6 luni, dar eu fac toata plata masinii, tot expira tichetul? Adica eu il folosesc impreuna cu toti banii si achit masina integral la o saptamana dupa ce am primit tichetul, doar ca ei mi-o livreaza peste 6 luni.

Offline Myhay

« Răspuns #65 : 19.Iul.2017, 08:11:39 p.m. »
Sincer , nu am mai auzit pe cineva sa plateasca masina inainte sa ajunga sau sa o vada. Eu nu as face asa ceva. Totusi sunt mii de euro la mijloc. Daca te gandesti ca banii iti vor fi returnati daca este ceva in neregula cu noua masina....da vor fi dar dupa multe proceduri si timp pierdut. Sa nu crezi ca ei iti vireaza banii in cont cum ai facut tu cand ai platit masina.

Dar daca te risti , cel mai bine intrebi dealerul. Totusi am impresia ca si in acest caz regulile Remat raman aceleasi. Nu dealerii le fac , ci AFM ul ca ei dau tichetele , le deconteaza.

Daca te ai hotarat la un dealer piseaza l cu toate intrebarile despre orice nu intelegi sau ti se pare dubios. Cere lamuriri sa sti ce ai de facut. Daca el iti garanteaza ca prinzi tichet rabla si masina ajunge dupa ce expira tichetul ce faci? Pierzi 6500 lei? Ce solutii iti da in acest caz?
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline duculetu

« Răspuns #66 : 19.Iul.2017, 08:39:17 p.m. »
As intreba daca mi-ar raspunde ... doar Autonet a raspuns la primul email dintre toti 4. Am sa ii sun maime iar daca la sfarsit de zi nu sunt multumit iau in calcul alte orase sau noul Polo.

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #67 : 19.Iul.2017, 10:47:20 p.m. »
Ia citiți topicul Sara Motors și vedeți câți au dat banii înainte de a veni mașina. Dar forumul trebuie citit înainte de a-ți da cu părerea.
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline enicky

« Răspuns #68 : 20.Iul.2017, 12:27:39 a.m. »
       Salut @duculetu !
  Am citit postarea ta, de mai multe ori si de fiecare data am impresia ca nu-nteleg, si-am mai citit odata.
Apoi am citit urmatorul raspuns si iar m-am mirat...
  De obicei sunt tentat ca la primul strigat "help" al unui coleg de forum, sa-i impartasesc din experienta mea si sa-l ajut sa aibe drumul mai neted decat l-am avut eu.
  Dar concluzia mea dupa citirea postarii tale este ca N-AI citit un rand din acest forum inainte de a posta ! Asta pentru ca aici nu s-a scris numai despre service-uri, ba as spune ca s-a scris mai mult despre modalitati de achizitie, dealeri si discount-uri obtinute la Vitara si alte modele Suzuki. Deci clar n-ai dat  niciun click pe search !
    Cand @Myhay  iti povesteste cum a procedat el, esti foarte multumit de informatiile primite. Acum intrebarea mea( si ca fost client/comparator de Suzuki, deci cu ceva experienta!) , in conditiile in care spui ca ai fost la 4(patru)dealeri, este urmatoarea/le :
  - cum si ce ai discutat cu cu cei 4 vanzatori? Detaliile primite de la colegul Myhay sunt date de orice dealer la care te duci si cu care discuti o viitoare achizitie auto.
  - ori tu cum ai vorbit cu ei, de  pe trotuarul de vis-a-vis? Sau, de fapt, n-ai ajuns la niciunul?

1.Cand dealer-ul este abordat prin telefon sau chiar mail, nu vei obtine mare lucru de la el, pentru ca stie ca are de-a face cu persoane nesigure, care nu-si doresc marca repectiva ci doar o masina cu cel mai mic pret din piata.
    2. Cand esti hotarat sa cumperi o masina, mergi la un dealer(chiar la toti), te asezi la masa si discuti/negociezi cu el conditiile de cumparare !(eu asa am facut!)
     El, vanzatorul, este  "prima mana", sursa number one de informatii legate de pret/conditii vanzare/termene/accesorii, etc. nu eu sau altul de pe net.

Ca sa revin la postarea ta, mi se pare foarte putin adevar in cele relatate de tine, pe de-o parte, iar pe de alta parte, dorinta acerba de a obtine de la noi, intr-un mod comod si ieftin, o cantitate mare de informatii utile in viitoarea ta relatie cu un dealer  auto.
    Mi se pare normal sa ceri ajutor pe un forum(si sa si-l primesti), dar fa macar acest lucru intr-un mod sincer !
    Sau nu sti tu sa te exprimi si am inteles eu gresit...   dar nu prea cred.

Dar la final vad ca ne spui si adevarul: " ma pot duce direct la dealer si ii zic ca vreau sa plasez o comanda?" Iar mai sus ai mentionat ca ai fost la dealer si i-ai spus ca citez "am  deja banutii stransi". Ai fost, sau n-ai fost la dealer!!   :dknw: :dknw:
 Daca vrei sa ai masina noua, asa trebuie sa procedezi : mergi la dealer si faci comanda/negociezi adica ceri o reducere de pret sau un accesoriu moca(pe romanaeste), dai un avans si astepti masina.
    :pardon: :pardon:
 P.S. La intrebarile puse nu este necesar un raspuns.
     Probabil ca topicul ar trebui inchis/sters ! Sau pus aici.

« Ultima Modificare: 20.Iul.2017, 02:00:28 a.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline kellogs

« Răspuns #69 : 20.Iul.2017, 03:10:53 a.m. »

Am luat in calcul si varianta de a cauta in alte orase dar mi-e tare comod cu programul rabla (ETA 3 saptamani) pentru ca din ce mi-au spus dealerii au un program misto si iti ridica ei rabla din fata blocului gratuit - nu mai stau eu pe la cozi la casare.

Hopaaa... alerta! CTRL-F "Sara". Alarma, Alarmaaaa! Cu grija. Se prea foarte poate sa o gasesti la Sara Motors ca vine poimaine. De fapt la anul si la mutli ani!
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/