Autor Subiect: DEALERI & SERVICE SUZUKI  (Citit de 107475 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline dthem

Re: DEALERI & SERVICE SUZUKI
« Răspuns #310 : 25.Sep.2019, 05:14:27 p.m. »
E puțin ciudat de zici, preferai să stai 2.4 ore în loc de una?

Dacă ai probleme cu timpii tehnologici, vorbește cu producătorul. Dacă ai probleme cu valoarea orei de manoperă în bani, vorbește cu service-ul. La prima fază îți garantez că nu ai nicio șansă, iar la a doua probabil de-asta ai mers la Pitești să faci revizia, nu?
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

Offline Dogy

« Răspuns #311 : 25.Sep.2019, 05:27:10 p.m. »
E la fel de ciudat si sa stau o ora, dar sa platesc 2,4 ore.
Ok, pot sa inteleg asta cu timpii tehnologici, dar nu la suprapret. Adica te faci ca prestezi 2,4 ore, dar macar taxeaza-ma rezonabil.
Da, am ales sa fac la Pitesti si ptr ca au preturi ok, dar si pentru ca sunt ok dpdv al profesionalismului - am citit lucruri bune despre ei pe tema asta inainte, si asta am constatat si eu. Adica, la prima vedere (si la a doua) n-am avut ce sa le reprosez.

Adica 550 de lei doar manopera, cat a platit colegul de mai sus la o revizie, mi se pare mult - indiferent de cum taxezi sau cum masori timpul de lucru.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline Soimu

« Răspuns #312 : 25.Sep.2019, 05:33:09 p.m. »
La treaba cu manopera aia 2.4 ore, daca stai 1.2 ore e posibil sa lucreze la masina 2 mecanici: adica 1.2 x 2 = 2.4 ore
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

Offline petrikz

« Răspuns #313 : 25.Sep.2019, 05:37:53 p.m. »
@danmunteanu sa inteleg ca daca un timp este recomandat de catre un producator, trebuie sa fie batut in cuie, nu? Un exemplu pentru faza asta: pentru montarea unei curele la partea de distributie pentru Renault, era un timp recomandat de 60 minute, dar mecanicul a pus-o in 10 minute si a fost taxata pentru 0.3h, nu pentru 1h.
Intr-adevar exista si partea nasoala in care un service de reprezentanta nu tine cont de ce ar fi moral si trage sa castige cat mai mult din manopera, inteleg ca vor sa aiba profit dar si ala poate fi in limita decentei.
  • Suzuki Vitara Passion 1.4 2WD 2018, Renault Symbol 1.5dci 2007
Simplicity is the ultimate sophistication.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #314 : 25.Sep.2019, 07:11:00 p.m. »
Pe factura scrie clar (inclusiv pe a mea): Revizie generala Suzuki -2,4 ore. Tariful pe ora este intre 100-140 lei, in functie de reprezentanta.
La ultima revizie pe care am facut-o la Autonet au participat doi indivizi: mecanicul + un ucenic. Primul a efectuat operatiile mai delicate, iar cel de-al doilea pe cele mai grosiere. S-au plimbat si au tras de timp cat cuprinde si tot n-au reusit sa umple tot intervalul normat. M-au taxat in plus pentru revizia tamburilor (specificata de mine), desi alta data asta intra in revizie.

Nu stiu care e solutia la aceasta normare tehnologica (petitie online, protectia consumatorilor, etc.)
Cata vreme la usa service-ului e coada (revizii si reoaratii in garantie, masini de alte marci, daune), ei se simt foarte bine. Cat despre Suzuki Romania, implicarea lor pare destul de mica in aceasta privinta.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline ntire2000

« Răspuns #315 : 25.Sep.2019, 10:16:35 p.m. »
E puțin ciudat de zici, preferai să stai 2.4 ore în loc de una?

Dacă ai probleme cu timpii tehnologici, vorbește cu producătorul. Dacă ai probleme cu valoarea orei de manoperă în bani, vorbește cu service-ul. La prima fază îți garantez că nu ai nicio șansă, iar la a doua probabil de-asta ai mers la Pitești să faci revizia, nu?

Pai în restul timpului ar putea sa verifice presiunea în pneuri, sa curete lamelele de la stergatoare, sa goleasca scrumiera - ups! stai ca de asta n-avem, sa o lustruiasca, etc.
Daca tot platim ca eroii, macar ceva asa, de sufletul nostru sa presteze.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline dthem

« Răspuns #316 : 26.Sep.2019, 11:15:57 a.m. »
Ca să înțelegeți timpii normați, aveți în vedere că la revizia 2 conform manualului se fac următoarele:
- verificare sistem evacuare;
- verificare linii alimentare;
- verificare plăcuțe de frână și discuri;
- verificare cabluri și furtune frână;
- verificare pedală frână și nivel lichid;
- verificare roți;
- verificare sistem suspensie;
- la automate verificare scurgeri ATF;
- la 4WD verificare lichid diferențial.
Dacă service-ul nu le face, e altă discuție, dar pentru banii plătiți puteți cere efectuarea tuturor verificărilor din manual.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

Offline aavii

« Răspuns #317 : 26.Sep.2019, 01:45:22 p.m. »
Pe factura scrie clar (inclusiv pe a mea): Revizie generala Suzuki -2,4 ore. Tariful pe ora este intre 100-140 lei, in functie de reprezentanta.
La ultima revizie pe care am facut-o la Autonet au participat doi indivizi: mecanicul + un ucenic. Primul a efectuat operatiile mai delicate, iar cel de-al doilea pe cele mai grosiere. S-au plimbat si au tras de timp cat cuprinde si tot n-au reusit sa umple tot intervalul normat. M-au taxat in plus pentru revizia tamburilor (specificata de mine), desi alta data asta intra in revizie.

Nu stiu care e solutia la aceasta normare tehnologica (petitie online, protectia consumatorilor, etc.)
Cata vreme la usa service-ului e coada (revizii si reoaratii in garantie, masini de alte marci, daune), ei se simt foarte bine. Cat despre Suzuki Romania, implicarea lor pare destul de mica in aceasta privinta.

Nu prea inteleg de ce se tot rediscuta problema orelor tehnologice! Asta este produsul vandut de service-uri. Este pentru visibilitate, masurabilitate si scalabilitate interna. In loc sa iti zica ca te costa revizia 500 ron, iti pot spune ca te costa 100 ron ora si ca se vor factura 5 ore! Pentru tine ca si client a absolut acelasi lucru! Pentru ei nu e! Pentru ca daca faci ceva extra tie iti pot spune ca a fost 10 ron in plus dar cum o contabilizeaza? Asa cu ora tehnologica e foarte simplu. 0.1 ore x cat e ora. Asta nu are de aface absolut deloc cu cat timp real au petrecut ei facand acel lucru!  E simplu si e ceva ce noi ca romani nu prea am fost facuti sa intelegem din cate se pare!

Acum iar nu inteleg de ce ati vrea ca daca pe factura scrie 5 ore x cat o fi ora, voi sa aveti pretentii sa si petreceti timpul ala in service! Chiar nu va place sa aveti timp? E cam cel mai de pret lucru pe care il vreti si voi preferati sa il pierdeti aiurea ? Eu prefer oricand sa scrie 1.5 ore revizia si in 30 minute sa fie gata! Chiar nu vad de ce as avea pretentia sa ma tina 1.5 ore (chiar ma enerveaza cand serviceurile fac asta, dar se pare ca o fac sa nu supere anumite persoane.... care nu inteleg! )
  • Suzuki Vitara S grade

The following users thanked this post: dthem

Offline smiley

« Răspuns #318 : 26.Sep.2019, 02:02:57 p.m. »
@aavii
Faptul ca ti se pare normal sa te taxeze 2-3 ore cat timp ei au lucrat o ora e complet stupid poate si ilegal.
In cazul meu la "contabilizare" manopera nu era calulata in ore ci pur si simplu "service"

La masinile noi nu prea apar dificultati la desfacutul componentelor deci manopera se poate calcula in functie de operatiunea pe care o faci.
Cand ai o masina foarte veche la care te chinui si o ora sa desfaci un surub , atunci e util acest tip de taxare la ora. Ca nenea mecanic stii ca a stat o ora sa se chinuie sa-ti scoata 1 surub.

Vitara Passion AllGrip 2018 1.4 Boosterjet White
Opel Astra H 2004 1.4 XEP

Offline aavii

« Răspuns #319 : 26.Sep.2019, 02:11:09 p.m. »
Si cum ai separa o masina care schimba filtre si ulei de o masina care schimba filtre ulei si un surub? Pentru acel surub trebuie sa justifici si timp si scule si mecanici!
Deci cum ai propune sa apara pe factura?

Inca o data! Acele 2-3 ore din facutra nu sunt ore de timp! Se pot numi oricum doresti! Probabil de aici e confuzia de fapt.
Incearca sa inlocuiesti in toate discutiile "ore" sau "ore tehnologice" cu "produse de service" de exemplu! Ar mai avea sens discutia? Ca dpdv functional e fix acelasi lucru!

Eu cred ca la manopera ai "service" si un numar de unitati (ca fiind notate ca ore tehnologice). Nu mi se pare nici stupid nici ilegal! Service-ul asta iti vinde! Serviciul de service :) Si ala trebuie sa aibe un numar de unitati.

In ceea ce priveste cat de noua e masina, ti s-ar parea mai normal sa ai tarif pe masina in fucntie de vechime, culoare, uzura? Apoi sa apara discutii ca de fapt aia galbena nu e rugina sau masina arata mai veche dar ea e de fapt noua? Zic si eu.. :)
Nu o lua nici personal nici in nume de rau! Eu incerc aici doar sa subliniez ca lumea trebuie sa se bucure cat mai mult de timpul lor! Nu de timpul petrecut in service doar ca asa scrie in factura! :)
  • Suzuki Vitara S grade

The following users thanked this post: Soimu