Autor Subiect: DEALERI & SERVICE SUZUKI  (Citit de 107489 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: DEALERI & SERVICE SUZUKI
« Răspuns #170 : 03.Ian.2018, 06:42:56 p.m. »
   In 2016 600 iar in 2017 800(+lichid de frana) la Radacini.  Si ne mai intrebam cum se fac preturile !
   Dar binenteles ca tot ...Statul este vinovat !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #171 : 03.Ian.2018, 07:56:55 p.m. »
Cresterea veniturilor plus inflatie
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

The following users thanked this post: gabineg, shpeedy, toma

Offline shpeedy

« Răspuns #172 : 03.Ian.2018, 09:15:54 p.m. »
   In 2016 600 iar in 2017 800(+lichid de frana) la Radacini.  Si ne mai intrebam cum se fac preturile !
   Dar binenteles ca tot ...Statul este vinovat !

Nu stiu daca la postarea-mi precedenta faceai aluzie, dar ce pot spune in afara de faptul ca mi-as dori ca la un moment dat sa putem avea o dezbatere cu argumente venind din ambele parti... :dream:

Daca e sa ne uitam strict pe dimensiunile mentionate de @hippo vedem urmatoarele:
- salariul mediu brut a crescut cu 15% in 2017 fata de 2016;
- cursul valutar a crescut cu 2.5-2.6% (in linie cu inflatia de 2.7%).

Acuma daca mai adaugam si alte cresteri de preturi (cum ar fi poate a combustibilului ce se rasfrange in costul transportului de piese / consumabile sau chiriile), cred ca avem o baza de plecare in ceea ce priveste schimbarea pretului la revizii...

Nu iau apararea service-urilor (am descris si experientele bune si pe cele mai putin bune avute cu ele), dar - asa cum spuneam si acum cativa ani - caut sa fiu mai rezervat cu privire la scump VS ieftin...

Atata vreme cat activam pe o piata libera, concurenta este cea care face diferenta - daca Autonet-ul n-ar avea clienti pentru revizia de 800 ron, inclin sa cred ca ar avea doua posibilitati: ar inchide pravalia sau ar reduce preturile. Dar atata vreme cat lista de asteptare e de 2-3 saptamani, e un semn ca exista cerere pentru oferta lor. De exemplu, ultima revizie (sau semi-revizie ca doar s-a schimbat uleiul & filtrul de ulei si s-a verificat masina) la SX4 am fost nevoit s-o fac - din cauza termenului de asteptare - la un service de cartier cu numai 50ron manopera; o sa fiu nevoit sa mai ajung pe la Autonet pentru schimbarea lichidului de frana si pentru intinderea curelelor.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

« Răspuns #173 : 03.Ian.2018, 09:30:45 p.m. »
Eu nu inteleg de ce sa dai pentru fix acelasi serviciu dublu, mai ales ca nu mai e in garantie.
Crede-ma ca diferenta la revanzare( daca tii mortis sa ai stampile de reprezentanta in carte) e mai mica fata de suma investita, iar calitatea reparatiei depinde de mecanic nu de firma.
Eu am mers dupa mecanic din service in service cu fostul sx4, dupa ce a plecat de la reprezentanta.
Cele mai proaste reparatii de tinichigerie le-am facut la reprezentanta ( sudura a ruginit anual), iar ca mecanica am migrat dupa Petrica pe unde a lucrat el ulterior.
Iar referitor la stat daca e sau nu de vina no comment, sunt in sistem, eu doar enuntam un principiu economic
« Ultima Modificare: 03.Ian.2018, 09:54:09 p.m. de hippo »

Offline enicky

« Răspuns #174 : 03.Ian.2018, 11:24:34 p.m. »
  @shpeedy cred ca la postarea ta m-am gandit ultima  :-)) :-)), de fapt nici nu m-am gandit ! :-))
  Sincer, am o serie de amici(din privat), care, cum prind o ocazie critica statul pentru ca au ei o problema in afaceri. Doar cand le amintesc de Legea 31/1990, in baza carora duc un trai decent, intr-o "casuta" tot decenta si au o masina respectabila in garaj, se linistesc.
   Ca ai inteles tu asa, nu-i bai, mai avem ce polemiza ! :)
   Dupa 16 ani activi in sistemul privat pot sa-ti garantez ca cel putin service-urile nu-si fac preturile cosultand INS-ul sau BCR-ul, ci au un mod mult mai simplu de calcul.
   Iar cand amicilor mei le explic cum se face un pret de cost, ei imi raspund ca daca l-ar face asa cum le spun eu ca am invatat in facultate, afacerea lor n-ar supravietui cu 30-40% adaos comercial.
   Asa ca la revizie gasim adaos si la piese, am manopera o ora sau 1hsi 1/2, plus inca 100lei manopera sch.lichid de frana(in cazul meu, la ultima revizie). Deci, ceva de genul doi intr-unul, adica doua manopere in acelasi timp !
    Fac analiza economica dar uit ca vreo 5-6 clienti au platit un spray degresant(20lei/buc) si o cutie de vaselina de 15lei. Care ar fi adaosul comercial? Se regaseste in cele 4-5 locatii deschise in ultimii 7-8 ani de radacini, vezi DAB cu vreo 6-7000 de mp. construiti, autonet idem si lista poate continua. Si noi ne ducem la ei pt. stampila de revizie, cu toate ca "Petrica" n-a ramas la ei pe un salariu de mizerie si bazandu-se pe meseria lui, a cautat un loc de munca mai bine platit. Pana la urma omul sfinteste locul !
     Deci la Petrica semirevizia costa 50lei dar la dealer este 100lei si se numeste Revizie ! :)

Personal nu le plang de mila, daca altii vor....n-au decat. Concurenta exista dar este prost inteleasa !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

« Răspuns #175 : 03.Ian.2018, 11:35:28 p.m. »
Semirevizie/revizie? Adica e revizie numai daca ai stampila de reprezentanta? Ca operatiunea de verificare a masinii e aceeasi? Nu ma refer la schimb de ulei ci si la demontat roti, gresat, verificat etc.
Daca vrei sa dai dublu sau triplu pentru o stampila treaba ta, cand nu mai esti tinut de garantie, dar din cate masini am vandut in decursul timpului a contat numai faptul ca eram primul proprietar plus inspectia la rampa a cumparatorului cu mecanicul lui.
Eu am mers dupa mecanic nu dupa firma si nu am avut probleme cu intretinerea in ultimii 17 ani.
Acum cu cea noua probabil voi merge la Pitesti, la revizii, pana e in garantie, pentru ca am descoperit un mecanic ok, facand pentru masina mamei reviziile la ei.
Serviceul-reprezentata fiind in drum spre casa de vacanta a parintilor.
Iar la saab nu mai exista reprezentanta, ma rog cobalcescu ar fi, dar nu ii recomand nimanui, am auzit povesti similare cu Porsche bucuresti nord.
« Ultima Modificare: 03.Ian.2018, 11:45:56 p.m. de hippo »

Offline shpeedy

« Răspuns #176 : 04.Ian.2018, 12:04:22 a.m. »
@enicky: desi nu sunt defel vanitos sau narcisist, pot spune despre mine ca,  in general (mai dau si rateuri, recunosc), gandesc logic - cu toate astea, m-ai pierdut...

Nu stiu cu ce se ocupa amicii tai din privat, dar a fi recunoscatori Statului ca a oferit cadrul legal / a reglementat regimul de functionare al societatilor comerciale pentru a-si castiga ei traiul imi ridica un mare semn de intrebare...

Cat priveste transpunerea teoriei din facultate / orice forma de invatamant in realitate,  come on... Lucrand din anul I de facultate, am avut ocazia sa profesez in acelasi domeniu in care studiam - maxim 10% daca se putea transpune in realitate...

Cat priveste restul afirmatiilor...  :-/

@hippo: atentie cu Royal-ul...

« Răspuns #177 : 04.Ian.2018, 01:12:00 a.m. »
Da pe pm la ce sa ma uit/feresc. Pana acum au fost ok, dar apropos de o discutie anterioara referitoare la problema pastrarii calitatii si a personalului in ro care e dificila se pot ivi surprize. Asa ca ....Saru-mana.
Multe beri

Offline shpeedy

« Răspuns #178 : 04.Ian.2018, 06:22:32 a.m. »
Nu e vreun secret - am detaliat aici...

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim

« Răspuns #179 : 04.Ian.2018, 07:57:30 a.m. »
Aaaa, cu programarile sunt loaze, confirm, am stat si eu cu Fordul mamei ceva pana a intrat masina, dar atunci m-am imprietenit cu cel de la vanzari suzuki si am testat tot ce avea el pe acolo.
Iar cu partea a 2-a se incadreaza la ce discutam cu privire la calificarea mecanicilor, de aceea specific de fiecare data mecanicul la care ma programez. Mosul cu mustata e ok.