Autor Subiect: DEALERI & SERVICE SUZUKI  (Citit de 107477 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline f.cristi

Re: DEALERI & SERVICE SUZUKI
« Răspuns #150 : 20.Dec.2017, 06:31:23 a.m. »
Eu vroiam sa scot in evidenta diferențele mari de preturi intre o zonă și alta (mai sus e vorba de doar 60 km între ele). Cu diferenta de bani bag combustibil și mă plimb, mă duc la shopping...😀

Offline NicNic

« Răspuns #151 : 20.Dec.2017, 08:09:28 a.m. »
@f.crisiti: E firesc sa ai preturi diferite.
Spre exemplu, ai vrea sa ai un salariu (pretul muncii tale) egal cu cel regasit in Pitesti (pentru acelasi tip de job)?
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: shpeedy

Offline shpeedy

« Răspuns #152 : 20.Dec.2017, 08:12:55 a.m. »
Salariu, chirii, poate o parte din costurile de functionare...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline f.cristi

« Răspuns #153 : 20.Dec.2017, 09:08:21 a.m. »
Salariu, chirii, poate o parte din costurile de functionare...
@f.crisiti: E firesc sa ai preturi diferite.
Spre exemplu, ai vrea sa ai un salariu (pretul muncii tale) egal cu cel regasit in Pitesti (pentru acelasi tip de job)?
Pai in aceeasi logica ar trebui si ca preturile sa fie mai mari la Pitesti. In general, unde nivelul de trai si puterea de cumparare sunt mai mari si preturile sunt mai mari. Ca ce zice comerciantul ? "Are balta peste !"
Dar in Romanica totul e pe dos. De ce o paine in provincie e mai scumpa decat in Bucuresti ? E mai scumpa faina in provincie, dau salarii mai mari la brutari ?
Nu mai vorbesc de cei care comercializeaza bunuri de valoare mare cum sunt autoturismele. Pt. ca ei vand, poate, o masina pe saptamana incearca sa-si maximizeze profitul pe spatele unui singur client. Daca prind un client parca au prins pe Dumnezeu de picior. Din pacate, penuria de clienti in provincie nu e compensata cu o atitudine pe masura de catre vanzatori. Am constatat peste tot o insolenta crasa si o incrancenare de "a nu lasa nimic de la ei" spre deosebire de cei din Pitesti sau Bucuresti, poate la fel de aroganti, dar mult mai degajati si cu care poti face o negociere.
« Ultima Modificare: 20.Dec.2017, 09:20:50 a.m. de f.cristi »

Offline NicNic

« Răspuns #154 : 20.Dec.2017, 09:58:06 a.m. »
@f.cristi:
Raspunsul l-ai dat chiar tu. Pentru ca in orice loc se aplica mecanismul echilibrului dintre cerere si oferta. Plus alti factori, precum gradul de cultura comerciala, atat al clientilor, cat si al furnizorilor. Sau distanta de aprovizionare. Si peste toate, eu cred ca cel mai imortant principiu este cel al rentabilitatii. Crezi ca un dealer auto isi va deschide magazin in provincie, ca sa vanda de cateva ori mai putine masini, dar sa aibe aceleasi costuri efective ca in Bucuresti?.
Nici macar in comunism nu s-a putut mentine un sistem unitar al preturilor in intreaga Romanie.

Intr-adevar, la noi in tara sunt multe lucruri anapoda. Dar cu timpul acestea se vor regla. Altfel, ne "sinucidem" dpdv economic.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline enicky

« Răspuns #155 : 20.Dec.2017, 10:04:15 a.m. »
   Din pacate constat ca inca nu prea s-a inteles ce sistem economic avem(dupa 27 de ani de la schimbare) si ne dorim uniformitate in preturi, costuri, etc.
   Nu mai avem centralizare, mercuriale, s.a., fiecare isi pune pretul lui, daca vrem cumparam, daca nu, nu. Nu-l condamn pe cel de la Pitesti ca are pret mai mare ca-n Bucuresti ! Asta e concurenta si piata !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline f.cristi

« Răspuns #156 : 20.Dec.2017, 10:15:38 a.m. »
Noi vorbeam de mentalitati si, cum bine zicea @NicNic, de gradul de cultura comerciala.
Evident ca nu pot sa-l condamn pe cel din Valcea ca nu are preturi bune ca in Pitesti sau Bucuresti. Il injur in gand si plec la Bucuresti dupa o masina.
Dar dupa o paine nu ma pot duce in fiecare zi la Pitesti sau Bucuresti. Si poate la unii conteza acest lucru la buzunar. Un pensionar din Bucuresti poate isi permite sa-si cumpere cate o paine in fiecare zi; unul din Valcea poate nu (la aceeasi pensie).
Si se practica la greu intelegerile de tip cartel, chiar si intre piețărese, nu mai vorbesc de firmele mari. Asta nu mai e concurență si economie de piață.
Iar peștișorul mic din Vâlcea ar vrea si el sa aiba același profit ca pestele mare din București. Asta nu se poate decât dacă jupoi pielea de pe clienți și găsești mulți fraieri neinformati.

Offline maxwell

« Răspuns #157 : 20.Dec.2017, 10:32:29 a.m. »
Imposibil. Trebuie sa scrie in certif. de garantie (dar nu am chef sa caut acum).
La Captur am schimbat pe garantie calculatorul multimedia in primul an pt. ca mi se bloca/dezactiva navigatia (R-Link).

http://www.suzuki.ro/autoturisme/suzuki/garantie/termeni-si-conditii/#componente

CB intră în garanție, împreună cu afișajul, sistemul de navigație e la excepții specifice.
  • Zusammen mit dem Zusuki New Ignis GL+ 2WD

Offline f.cristi

« Răspuns #158 : 20.Dec.2017, 10:39:31 a.m. »
Trebuie văzut ce acoperă garanția de baza. Garantie extinsă se considera de la 3 la 5 ani, de la 5 la 7 sau toată perioada 3-7 ?

Offline shpeedy

« Răspuns #159 : 20.Dec.2017, 10:41:28 a.m. »
Ce bine stam la teorie... :-?
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X