Autor Subiect: DEALERI & SERVICE SUZUKI  (Citit de 107467 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: DEALERI & SERVICE SUZUKI
« Răspuns #100 : 15.Sep.2017, 03:31:10 p.m. »
Ce inseamna client serios? Inseamna clientul care intra cu banii in sacosa in showroom si pleaca cu masina?

Asta am fost eu: masina era acolo, si eu am venit, am vazut-o, am virat banii si a doua zi am luat-o.

Un alt exemplu de-al meu: in 1987 am fost la magazinul Bucur-Obor si m-am inscris pe lista pentru televizoare color. Pana in 1989 nu mi-a venit randul. Cererea era mai mare ca oferta.  Si pilele erau multe.

Poate ar fi cazul sa ne spui si care reprezentante ti-au neglijat solicitarea. Pe-aici se face si publicitate negativa, nu numai pozitiva.

Referinte bune in comunicarea cu clientii au Rubin Bistrita, Irmex Braila, Marshal Valcea,  Hinode Targu Mures.

Curaj si nu renunta! Swift  merita asteptarea... :good: 

P.S. Fa-l majuscula pe r de la roman. Acum e putin inselator  :-?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline nastasaflorin

« Răspuns #101 : 15.Sep.2017, 05:52:43 p.m. »
As fi vrut sa evit publicitatea negativa sau pozitiva.
Doar de principiu, am contactat reprezentantele cele mai apropiate de locatia mea, Iasi si Bacau.
Abia acum a ajuns un raspuns de la reprezentanta din Bacau - un pret de 13.151 comparativ cu pretul recomandat pe suzuki.ro de 12.850.
Aveam impresia ca se discuta in jos de la preturile recomandate dar....
De la Iasi nici un raspuns; de la Bucuresti (cel care are ceva oferte pentru forumisti) astept un raspuns.

Acuma, eu sunt destul de debusolat, pentru ca desi imi place maxim Swift-ul , discutiile cu dealerii(ma rog, o parte din ei) sunt cu damburi si gropi si denivelari.

Ca si exemplu - la Opel am facut cererea de oferta, m-au contactat imediat, mi-au facut rapid o oferta buna(11.500) pentru corsa 1.4t 150cp si foarte posibil sa scada si sub valoarea asta. Livrare in 3 luni, deci si aici e de asteptat.

Exemplu tau referitor la TV-urile color (sau Dacii, su Frigidere sau....) era valabil candva(timpuri pe care si eu le-am prins) - insa acum exista alternative. Eu inca incerc sa decid daca chiar merita (asteptarea+tratamentul) sau sa merg pe alternative.
Oricum nu ma grabesc neaparat - de obicei intorc lucrurile pe toate fetele, compar, adun..etc inainte de orice achizitie serioasa, nu prea ma las prada tentatiilor de moment.

PS. Intre timp a mai sosit un mail, tot de la Bacau. E interesant cum iti ignora cererile. Le-am cerut oferta pentru 1.0 boosterjet fara hibrid(care ingreuneaza aiurea masina, si nici un hibrid real nu e) si ei imi fac oferta pentru un hibrid din stoc. Cum arata oferta? Un link pe autovit . Asta puteam sa gasesc cu google.
  • SX4 1,6 4x4

The following users thanked this post: kellogs

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #102 : 15.Sep.2017, 06:12:47 p.m. »
Draga Florin

Lasa-i pe dealerii moldoveni sa facă afaceri cu cine vor ei și indreapta-ti atentia spre alți vanzatori. Am uitat sa menționez și dealerul Royal Motors din Pitești.

Știu ca e greu sa te deplasezi la locația lor,  dar sunt atâția colegi care n-au fost satisfăcuți de dealerul local și au apelat la cei din alte regiuni.

Mai rămâne sa te decizi dacă vrei Opel sau Suzuki. Paradoxal,  Opel Agila=Suzuki Wagon.
  • SX4 by Giugiaro

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #103 : 15.Sep.2017, 07:08:41 p.m. »
Si eu am luat de la royal Pitesti, are adaos mai mic si implicit face oferte ok.
Eu am contactat toti dealerii din Bucuresti, dar discountul cel mai mare l-am primit la ... Pitesti 😂
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline enicky

« Răspuns #104 : 16.Sep.2017, 12:53:29 a.m. »
  Salut Florine ! Inteleg ca lucrezi in vanzari, dar nu inteleg de ce nu cunosti vanzatorii si psihologia lor? Vanzatorii nostrii sunt ca(sa dau un exemplu mai plastic),  jucatorii de la nationala de fotbal : daca au marcat doua goluri se retrag in aparare.
     Daca ai avea si tu liste completate+avansuri achitate pentru n tractoare, cu livrare in urmatoarele trei luni, (poate) n-ai mai asalta clientii cu telefoane. Asa suntem noi romanii in general, nu cei de la Suzuki in mod special. :)
      De altfel daca citeai in topicurile despre dealeri si service-uri nici n-ai mai fi deschis un topic nou.
     Apropos, nu le iau apararea, dar tot de la acesti "neseriosi" ne-am luat si noi masini. Asa ca incearca sa treci si de partea cealalta a tejghelei si schimba tactica. Incearca o abordare directa. O strangere de mana face cat o suta de telefoane.
   Succes !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

« Răspuns #105 : 16.Sep.2017, 08:10:39 a.m. »
Are dreptate @enicky, au clienti destui.
De la primul suzuki cumparat in 2007 am observat fenomenul ( B&s, radacini, royal)
Practic par usor dezinteresati, cred ca au un plan de vanzari redus iar masinile se vand practic singure. Vezi vitara, e plin Bucurestiul.
Comparativ, dupa ce am facut un drive test cu dusterul, m-a bombardat cu telefoane si mailuri.

Offline nastasaflorin

« Răspuns #106 : 16.Sep.2017, 12:11:32 p.m. »
Nu ma asteptam la atatea raspunsuri!
E bine ca e o comunitate inchegata.

Ca sa le raspund, sper, tuturor :
- Nu lucrez in vanzari - ci la suport tehnic, comparatia era facuta cu colegii mei, care desi au clienti care comanda 10-15 unitati deodata (si aici preturile pleaca de la 35.000 in sus/buc); si oricat ar fi de ocupati, nu ignora niciodata cererea unui client, chiar daca e facuta pentru o "jucarie de gradina" de 12.000. Si asta in conditiile in care fac 5-600 km/zi, de la un client la altul - nu stand la un birou cu AC, program fix....
- O sa incerc si la alti dealeri (multumesc pentru recomandari si informatii) si o sa castige cel care face oferta cea mai buna. M-am hotarat sa nu ma mai agit si sa fiu pragmatic 100%.

Si in spiritul pragmatismului - tocmai ce-am descoperit ca suzuki are pe site stoc online. Daca e real si actualizat, atunci poate fi o varianta buna de orientare catre exact masina care ma intereseaza, direct la dealerul care o are in stoc. Interesant.
« Ultima Modificare: 16.Sep.2017, 12:47:59 p.m. de nastasaflorin »
  • SX4 1,6 4x4

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #107 : 16.Sep.2017, 02:53:13 p.m. »
Stock-ul online se refera si la masinile comandate de clienti. E deci " tricky"!

Trimis folosind Tapatalk

• SX4 by Giugiaro

« Răspuns #108 : 16.Sep.2017, 04:41:47 p.m. »
Nu numai, eu am luat masina de pe stoc, era facuta precomanda de dealer.
 Dealerii comanda cateva in orb ca sa aiba pentru clienti. De obicei cam ce vad ca se vinde bine. Exista si pericolul sa ramana cu masinile, de exemplu royal avea un baleno pe care nu-l vroia nimeni.
Eu vroiam o anumita motorizare si echipare si nu ma interesa culoarea, asa ca am ridicat masina in 8 zile
In 2007 swiftul si in 2010 primul sx4, au fost luate de pe stoc, nu am rabdare sa astept 4 luni dupa o conserva.

Offline ManuP

« Răspuns #109 : 17.Sep.2017, 12:32:14 a.m. »
Nu stiu cat de actualizat este stocul de pe site. Eu cand mi-am comandat masina nu era, adica prin Iunie.
Cat despre agentii de vanzari de la dealeri, no comment.
Dar asa ca idee, eu sunt din Bucuresti iar masina am luat-o de la Braila... QED.

• SX4 S-Cross Passion 1.0 5MT AllGrip