Autor Subiect: Probleme macara geamuri  (Citit de 2575 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline adrian_balan

Probleme macara geamuri
« : 12.Oct.2021, 06:35:19 p.m. »
Salut!
As vrea sa stiu daca voi ati intampinat probleme cu macaralele de la geamuri. In Iulie am fost sa imi schimbe macaraua dreapta fata, iar acum ma pregatesc sa merg si cu celelalte din spate; aparent sunt defecte. De precizat e ca nu au fost abuzate in niciun fel si nici copii nu s-au lasat pe geam, ba din contra cred ca au fost folosite de 10 ori in 2.5 ani.
  • Suzuki Vitara Passion 1.4 boosterjet MT

Offline enicky

Re: Probleme macara geamuri
« Răspuns #1 : 14.Oct.2021, 03:47:09 p.m. »
   La mine a inceput sa faca figuri cea de la sofer. Am crezut ca paravantul este cauza, dar mecanicul a opinat ca macaraua schimba usor traiectoria geamului, dar, un jet de lichid de curatat-gresat pe cheder rezolva.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Ruhestand

« Răspuns #2 : 24.Nov.2021, 06:32:50 p.m. »
am avut si eu probleme cu geamul de la sofer. s-a rezolvat, la fel ca la @enicky, cu o curatare cu ceva lighid.
fiind in garantie au facut comanda si de culisanta noua (plasticul ala pe care merge geamul, daca am inteles bine) ...desi n-am mai avut probleme, dupa cateva saptamani m-au chemat s-o schimbe si m-am dus ca doar era ceva nou pe masina  :P
  • Suzuki Vitara S

Offline cristidav

« Răspuns #3 : 24.Nov.2021, 07:31:05 p.m. »
Am avut aceeasi problema la old SX4 la modul ca in sezonul rece daca coboram geamul nu il mai urca decat 3 sferturi si acolo ramanea, ma temeam ca mi-l sparge sau imi strica motorasul.

WD40 Silicon din belsug pe si in chedere. Ulterior a mers ca uns.  :good:
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline ntire2000

« Răspuns #4 : 24.Nov.2021, 07:35:45 p.m. »
   La mine a inceput sa faca figuri cea de la sofer. Am crezut ca paravantul este cauza, dar mecanicul a opinat ca macaraua schimba usor traiectoria geamului, dar, un jet de lichid de curatat-gresat pe cheder rezolva.

La mine face figuri cea de pe dreapta, geamul urca într-o parte, adica partea din spate se ridica mai repede si daca nu-l închid complet ramâne un spatiu de vreo 2 cm între rama portierei si sticla (ca în poza).
Nu mi-am batut capul, dar la urmatoarea revizie o sa le spun de problema.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline cristidav

« Răspuns #5 : 24.Nov.2021, 07:44:58 p.m. »
Exact asa facea si la mine. Daca esti in garantie, sa o rezolve ei cu silicon, daca nu, o poti rezolva usor si tu.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline ntire2000

« Răspuns #6 : 24.Nov.2021, 08:00:51 p.m. »
Ceva logica ar avea cu gresarea.....fiind geamul de pe dreapta, asta e partea cea mai expusa la "curatenia" de pe "drumurile noastre toate", vorba melodiei...
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #7 : 24.Nov.2021, 11:24:45 p.m. »
Ceva logica ar avea cu gresarea.....
  Chiar are multa(logica) :) : Silicone Oil(Parkside) de la Lidl, are pe tub foto cu o ferestra auto : "...protectie, lubrifiere, separare si intretinere ptr. materiale plastice, cauciuc si metale. Mentine cauciucul flexibil, este hidrofug, inodor si incolor, rezistenta ridicata la temperatura".
  Si nici n-am dat peste tot, doar in zona oglinzii.
P.S. In foto e chiar masina ta?!
« Ultima Modificare: 24.Nov.2021, 11:47:17 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Acidutzu2000

« Răspuns #8 : 25.Nov.2021, 08:07:32 a.m. »
Sunt putin OFF Topic, dar "Atata stiu, atata fac !"

Cu Silicon Oil Spray am dat eu chederele de la portiere, (preventiv) deoarece in iernile trecute am patit (la o alta marca de masina) sa patrunda apa intre chederul de pe portiera si tabla de pe caroserie, apoi noaptea sa inghete si "ma trezeam" dimineata tragand de portiere precum Citu de postul de prim ministru. Daca as fi tras ca vitelul de portiera, riscam sa imi rup unul din manerele exterioare de la portiere, asa ca dupa ce deschideam o portiera ma bagam in masina si le deschideam pe celelalte impingand din interior.
 Dupa ce am aplicat silicon pe chedere nu a mai fost nici o poblema. Recomand ! 
  • Suzuki Vitara Passion 2WD - Albastru Turquoise

Offline enicky

« Răspuns #9 : 25.Nov.2021, 08:52:54 a.m. »
Cu Silicon Oil Spray am dat eu chederele .... Recomand !
  ....Si cand ingheata eu nu mai trag, lovesc usor(adica imping) cu podul palmei marginea usii.