Autor Subiect: Pe o singura roata  (Citit de 590 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ariciul

Pe o singura roata
« : 01.Oct.2021, 09:00:12 p.m. »
Probabil ca ati vazut pana acum fie live in trafic sau doar pe internet EUC-uri (Electric Unicycle) sau pe romaneste Monociclu Electric (sau scuter electric cu o singura roata). Exista de ceva timp si au inceput sa fie doritori si la noi. Ma numar si eu printre ei astfel ca undeva prin iulie am devenit posesorul unui InMotion V8F. A fost destul de greu la inceput pentru ca a trebuit sa invat singur sa merg, bazandu-ma doar pe sfaturile de pe internet si a grupului de EUC-isti din Bucuresti. Exista o perioada mai lunga sau mai scurta in care trebuie sa te acomodezi cu roata si sa inveti incetul cu incetul miscarile si sa-ti antrenezi muschii. Am luat-o pentru fun dar se poate folosi si pentru mersul la servici de exemplu. Eu chiar am inceput sa fac asta dar bineinteles sunt conditionat de faptul ca trebuie ca sotia sa lucreze de acasa in acea zi si in plus sa nu ploua.
Evident iarna nu vor fi deplasari sau daca vor exista va fi mult mai rar fata de anotimpul cald. In medie fac 17 km pe zi (dus-intors) deci un drum e cam 8.5 km pe care il fac cam in 50 min asta si pentru ca merg doar pe trotuar cu o viteza max de 20km/h (dar asta numai pe anumite portiuni). La noi toate trotuarele sunt pavate si din pacate au multe defecte si denivelari. Pe strada nu indraznesc sa merg nici cu bicicleta asa ca trotuarul sau pistele de biciclete (ca si inexistente sau cam inpracticabile) vor fi calea mea de rulare.
Mergand prin oras cu un vehicul electric imi devine tot mai clar ca asta ar trebui sa fie viitorul. Daca s-ar crea infrastructura corespunzatoare, multe vehicule electrice ar prolifera (biciclete, trotinete, euc-uri sau chiar scutere mici). Asa in lipsa unor cai de rulare decente ne chinuim in masini.
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline ...

Re: Pe o singura roata
« Răspuns #1 : 01.Oct.2021, 10:10:47 p.m. »
Chiar azi a trecut un tip pe monociclu pe trotuar pe lângă mine cu viteză măricică, mi s-a părut periculos din cauza stării asfaltului, dar se ținea bine în picioare individul. Cred că se pretează la deplasare la serviciu, e mai portabil ca bicicleta și mai rapid ca piciorul. Dacă ar avea autonomie de 25 km sau măcar 20 pentru persoane corpolente, ar fi o alternativă de luat în calcul.

Offline ariciul

Re: Pe o singura roata
« Răspuns #2 : 01.Oct.2021, 11:27:55 p.m. »
Sunt si asa ceva dar trebuie sa iei in calcul ca si acele roti care au autonomie mai mare au si o greutate mai mare. De exemplu a mea are 14.5Kg si o autonomie de aproximativ 50-55 km. Dar autonomia asta e calculata la o viteza de 15-20 km/h la o greutate de 70 kg si o temperatura de 25 grade. Evident ca o persoana de 100Kg o sa aiba o autonomie mai mica. Sunt roti mult mai puternice decat a mea dar trebuie sa te descurci cu o greutate dubla adica 28-30 kg. Nu mai spun ca noua generatie de roti care tocmai a fost anuntata e de la 35+ Kg.
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

The following users thanked this post: ...