Autor Subiect: Rulmenti fata la Jimny  (Citit de 10580 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Edy_M

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 23
  • Gen: Bărbat
Rulmenti fata la Jimny
« : 29.Sep.2009, 10:18:16 p.m. »
La cati kilometrii se inlocuiesc in mod normal rulmentii fata la un Jimny benzina de 1.3? Al meu are 110000 (cumparat de curand) Si mi se pare ca ar cam fi dusi rulmentii fata. Sau o fi altceva?!
Tel. Mob. 0740090677

Offline >pexic<

Re: Rulmenti fata la Jimny
« Răspuns #1 : 29.Sep.2009, 10:56:32 p.m. »
Salut

imi cer scuze ca sunt cam sceptic dar sansele ca jimny al tau din 2003 sa aiba doar 11oooKm sunt aproape nule.
Al meu ( din 2002 - 82oooKm) are inca rulmentii de pe fata ok. deci daca ai probleme cu ei ori ai peste 100000km ori masina a suferit o lovitura la una din rotile din fata , ceva s-a strambat si nu a fost reparata la timp.
dupa ce rezolvi problema cu rulmetii dute si fa geometria si neaparat verifica tot pe la puntea fata, cauta eventualele cauze care au dus la uzura excesiva a rulmentilor.

sa ne tii la curent, bafta!
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline unde

« Răspuns #2 : 30.Sep.2009, 10:14:35 a.m. »
 Cred ca mai bine ne-ai spune de ce ti se pare ca sint rulmentii dusi. Testul se face cam asa:
 - se suspenda roata respectiva (o ridici pe cric ca si cum ai vrea sa schimbi roata)
 - pui miinile la ora 6 si la ora 12 pe roata si vezi daca are joc
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline Edy_M

• Newbie
  • *
« Răspuns #3 : 30.Sep.2009, 10:44:45 p.m. »
Cred ca mai bine ne-ai spune de ce ti se pare ca sint rulmentii dusi. Testul se face cam asa:
 - se suspenda roata respectiva (o ridici pe cric ca si cum ai vrea sa schimbi roata)
Kilometrii nu ii pot verifica sincer sa fiu. Si este foarte posibil sa aiba mult mai mult decat 110 mii. Am mers pe buna credinta cand am cumparat masinutza. Oricum, asta este masina la mana a doua, aproape o loterie. Am fost astazi la Suzuki (reprezentanta Sibiu) Sunt rulmentii, pivotii (inferiori+superiori), semeringurile de la planetare (din cate am inteles astea au dus la uzura rulmentilor). suport motor spate rupt (din cauza aceasta se auzea zgomotul si la plecarea de pe loc)...si cam atat :D Toata distractia este undeva la 2000 lei (RON). Asta este, eu am de gand sa ma bucur de masinuta aceasta.

Post Merge: 30.Sep.2009, 10:48:12 p.m.
Kilometrii nu ii pot verifica sincer sa fiu. Si este foarte posibil sa aiba mult mai mult decat 110 mii. Am mers pe buna credinta cand am cumparat masinuta. Oricum, asta este masina la mana a doua, aproape o loterie. Am fost astazi la Suzuki (reprezentanta Sibiu) Sunt rulmentii, pivotii (inferiori+superiori), semeringurile de la planetare (din cate am inteles astea au dus la uzura rulmentilor). suport motor spate rupt (din cauza aceasta se auzea zgomotul si la plecarea de pe loc)...si cam atat :D Toata distractia este undeva la 2000 lei (RON). Asta este, eu am de gand sa ma bucur de masinuta aceasta.
Imi cer scuze pentru "masinutza" ! Stiu ca nu este permis un astfel de limbaj. Din inertie, obisnuinta de pe messenger.
« Ultima Modificare: 30.Sep.2009, 10:48:12 p.m. de Edy_M »
Tel. Mob. 0740090677

Offline >pexic<

« Răspuns #4 : 01.Oct.2009, 11:52:05 a.m. »
aaa, pai zi asa , ca scrisesei 11mii nu 110 mii :)
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline Edy_M

• Newbie
  • *
« Răspuns #5 : 01.Oct.2009, 07:07:26 p.m. »
Am scris 110 mii km, mai verifica odata ce am scris. Si kilometrii sunt reali, m-am mai documentat putin in legatura cu masinuta asta. Problema este ca a ignorat acea scurgere de ulei, crezand ca este normal sa curga asa. Pe considerentul ca astfel se face ungerea" bilei" (nu stiu cum se numeste aceasta piesa ce se afla in capatul puntii fata). Oricum, asta este masina la mana a doua (dupa 100-a de mii), intotdeauna trebuie sa bagi ceva bani in ea pentu a o folosi in siguranta si cu placere.

Post Merge: 01.Oct.2009, 11:10:03 p.m.
Imi cer scuze, intradevar am facut aceasta greseala (am scris 11mii km), insa la topicul despre "roata fata dreapta "plange". aici la topicul Rulmenti fata la Jimny am scris corect 110 mii.
« Ultima Modificare: 01.Oct.2009, 11:10:03 p.m. de Edy_M »
Tel. Mob. 0740090677

Offline unde

« Răspuns #6 : 02.Oct.2009, 10:24:59 a.m. »
 Rulmentii de roata nu se schimba la un numar de km, ci doar cind e necesar. Si nu se schimba nici rulmentul de pe partea celalalta. Statistic vorbind, asteapta-te ca rulmentii de pe dreapta sa dureze mai putin din cauza ca sint solicitati mai mult.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline Edy_M

• Newbie
  • *
« Răspuns #7 : 02.Oct.2009, 08:10:56 p.m. »
Rulmentii de roata nu se schimba la un numar de km, ci doar cind e necesar. Si nu se schimba nici rulmentul de pe partea celalalta. Statistic vorbind, asteapta-te ca rulmentii de pe dreapta sa dureze mai putin din cauza ca sint solicitati mai mult.
Asa este
Tel. Mob. 0740090677

Offline Laurentiu

« Răspuns #8 : 02.Oct.2009, 08:22:21 p.m. »
...asteapta-te ca rulmentii de pe dreapta sa dureze mai putin din cauza ca sint solicitati mai mult.
 :-O Oare asa sa fie ? Care e logica ? Solicitati mai mult doar in cazul in care ataci bordurile.
« Ultima Modificare: 02.Oct.2009, 08:24:03 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Edy_M

• Newbie
  • *
« Răspuns #9 : 02.Oct.2009, 09:03:55 p.m. »
...asteapta-te ca rulmentii de pe dreapta sa dureze mai putin din cauza ca sint solicitati mai mult.
 :-O Oare asa sa fie ? Care e logica ? Solicitati mai mult doar in cazul in care ataci bordurile.
Probabil din motive de confort. Soferul este tentat sa fereasca groapa din stanga (partea lui), si sa o ia pe cea din dreapta =))
Tel. Mob. 0740090677