Autor Subiect: Nemulțumit de masina nou achiziționata  (Citit de 1063 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline AlexSx42020

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
  • Gen: Bărbat
    • Constanta
Nemulțumit de masina nou achiziționata
« : 08.Sep.2021, 08:17:45 a.m. »
Salut
Am achiziționat in Octombrie 2020 un Suzuki SX4 S-Cross mild hybrid, cutie manuala, din reprezentanta Expocar și nu prea sunt mulțumit de ea.
Vreau sa va intreb dacă exista vreo posibilitate ca masina sa fie înlocuită cu o alta masina(alt brand) având in vedere ca expocar au si Mazda, Opel, SangYong…
Va multumesc
  • Suzuki Sx4 S-Cross 2020

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Re: Nemulțumit de masina nou achiziționata
« Răspuns #1 : 08.Sep.2021, 08:53:58 a.m. »
Singurul lucru care te ajuta este contractul prin care ai obținut mașina. Daca este leasing, poți sa o dai înapoi mai înainte cu plata unor taxe destul de mari. Daca ai cumpărat-o, cu siguranță orice perioada de retur a fost depășită demult. Singurul lucru care poate funcționa este sa te duci la ei si sa le propui sa cumperi alta mașină cu aceasta ca avans. Daca sunt vânzători, te înțelegi. Doar ca tu plătești, TVA-ul îl ia statul si nu ți-l da nimeni înapoi (adică pierzi cel puțin TVA-ul la mașina  deja luata)...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline andreicukapp

« Răspuns #2 : 08.Sep.2021, 09:17:23 a.m. »
Cred ca rezultate mai bune ai s-o vinzi tu personal, apoi sa cumperi alta masina. Reprezentanta sigur iti va face o oferta care nu-ti va placea.

Sigur, n-ai nimic de pierdut daca incerci.
  • Vitara 1.4 Hybrid 2WD - Passion

Online ntire2000

« Răspuns #3 : 08.Sep.2021, 09:33:23 a.m. »
Poate ca daca ai spune si care sunt nemultumirile tale ai fi de ajutor si altora care se gândesc sa cumpere.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim

Offline AlexSx42020

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
    • Constanta
« Răspuns #4 : 08.Sep.2021, 03:35:12 p.m. »
Va multumesc pentru răspunsuri
Nemulțumiri:
1. Ușile scârțâie
2. Foarte prost antifonata
3. Plasticele de afara( bandouri de la geamuri) au început sa se desprindă
4. Când cuplează compresorul de la A/C scârțâie
5. Schimbătorul de viteze cam agata
6. Frâna regenerativă intra prea agresiv
ETC…

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Suzuki Sx4 S-Cross 2020

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #5 : 08.Sep.2021, 03:57:26 p.m. »
Asta pare o listă de remedieri pe garanție din ce vad eu. Ca o vinzi sau nu, ar trebui sa te duci la reprezentata sau firma de unde ai cumpărat si ai garanția sa rezolve problema cu zgomotele si scârțâiturile caci acolo este problema de ungere si s-ar putea sa fie defect de fabricație la subansamblu. Pana si bandourile ce se dezlipesc e treaba de garanție, e clar ca asamblarea are probleme (totul e programat si o eroare poate duce la o modificare de cantitate, poate duce la prea puțin adeziv pe bandouri)!
Antifonarea este minima cam la toate, nici Vitara nu sta mai bine.
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Online ntire2000

« Răspuns #6 : 08.Sep.2021, 10:46:02 p.m. »
Da, la un moment dat începe sa bata si sa troncane (la cap).  :D

Ca tot veni vorba de minusuri, la Vitara mea eu n-am gasit deranjante decât calitatea tablei (conservele de peste fabricate prin tarile baltice par facute dintr-o tabla mai groasa decât cea a masinii) si plasticaraia care mai ales la portbagaj e jenanta.
Ca acolo bagi tot felul de chestii mai hard - se zgârie si deformeaza extrem de usor.
Cutia de viteze a agatat la început în treapta I si II, dar acuma dupa 2 ani se pare ca s-a mai lasat - sau m-am priceput eu sa o gâdil mai usor.  :-?

PS: la câti bani am dat pe ea nici n-am pretentii prea mari, am un coleg care cu 13000 de euro si-a luat Q5 SH si un sfert din posesia masinii si-a petrecut-o deja prin service. Eu am dat 14k si ceva iar în afara de revizii (una cu emotii) n-am avut absolut nici o problema...

PS2: ca plusuri, eu as sublinia faptul ca investind un 2-3000 de euro fata de dotarile de baza poti face o masina super din orice model Suzuki.
O insonorizare (pentru pretentiosi), niste jante cu ET mai mic (sau distantiere) + gume mai late care sa mareasca stabilitatea, niste arcuri MAD care sa o înalte câtiva cm, un scut metalic, alte accesorii de tuning pot face din Suzuki o masina ideala.
La un pret mai mult decât decent fata de alte modele care se vând acuma pe piata.
« Ultima Modificare: 08.Sep.2021, 10:58:29 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: sfichiu, balanel, Myhay, gabi males

Offline enicky

« Răspuns #7 : 10.Sep.2021, 12:35:29 a.m. »
    Sarind peste PS2-ul foarte elocvent al colegului @ntire2000 , avand in vedere "problemele" enumerate(toate usor si gratuit de rezolvat), frana regenerativa fiind chiar un mare plus si ETC-ul din final, eu cred ca masina n-a fost niciodata pe placul posesorului, dar pretul a fost decisiv.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: balanel