Autor Subiect: Concept Kizashi  (Citit de 31462 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline hugbear

Re: Concept Kizashi
« Răspuns #50 : 27.Feb.2010, 11:29:59 p.m. »
Multumim de "heads up!".

Sa inteleg ca in urma tesului a rezultat distrugerea ACU-ului (care, din ce inteleg eu, e modulul electronic ce controleaza functionarea airbag-urilor)? Daca da, acest defect e semnalizat utilizatorului sau e "silent"? Ai cunostinta daca se pregateste vre-o solutie pentru remedierea in garantie (sau prin rechemare in service) a masinilor care vor iesi in aceasta varianta?
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline l_stoian79

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 18
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #51 : 28.Feb.2010, 09:59:36 a.m. »
nu a rezultat distrugerea (adica unitatea e functionala) ci doar ruperea unui picior de fixare. Unitatea functioneaza si fara acel picior, dar nu mai este la fel de bine fixata, ceea ce inseamna ca senzorul de acceleratie din interior va sesiza mai multe vibratii (si miscarea ACU-ului fata de tunel) si in cazuri extreme poate comanda detonarea airbag-ului desi nu este cazul. Dupa cum am spus momentan s-a modificat design-ul carcasei (practic s-a ingrosat acel picior de fixare ptr a rezista mai mult timp) si s-a adaugat o intaritura in tunel in zona de fixare a franei de mana (o tabla sudata suplimentar). In functionarea normala a masinii nu este influentata deloc functionarea/integritatea ACU-ului, dupa cum am spus anterior, piciorul de fixare s-a rupt in urma unui test repetitiv, testul se considera trecut daca unitatea trecea de 50000 de cicluri de ridicare/lasare a franei de mana, din pacate in jurul valorii de 38600 de cicluri, unitatea a cedat.
dupa finalizarea modificarilor din tunel si carcasa testul se va repeta, iar daca va fi cazul probabil se va face un recall. Oricum in prima faza masinile sunt sunt livrate in Japonia, nu cred ca vor ajunge primele loturi prin Europa.
Ca o masura de siguranta daca va luati dintre primele masini, nu folositi atat de des frana de mana si pe cat posibil nu trageti in disperare de levierul ei, asta ptr a solicita cat mai putin structura metalica din jurul franei de mana. In momentul de fata nu pot (nu am voie) sa pun poze cu ce s-a intamplat, dupa data lansarii cred ca nu vor fi probleme sa postez niste poze cu defectul.

Offline hugbear

« Răspuns #52 : 28.Feb.2010, 08:18:53 p.m. »
Presupunand ca frana de mana ar fi actionata de 4 ori pe zi, 38600 actionari ar fi echivalentul a 26,5 ani de tras frana de mana

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Ultima Modificare: 28.Feb.2010, 08:24:19 p.m. de hugbear »

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #53 : 01.Mar.2010, 08:54:16 a.m. »
saluti la toti, e primul meu post aici,

Bine ai venit. Completeaza te rog datele tale in profil, cel putin localitatea.  :)

Offline l_stoian79

• Newbie
  • *
« Răspuns #54 : 01.Mar.2010, 09:07:11 p.m. »
@rexkroki: s-a facut
@hugbear: eu spun ce test aveau definit Suzuki, nu contest ceea ce ai spus, doar ca, Suzuki avea definit un test pe care unitatea nu l-a trecut, dar va intra in productie in urmatoarele saptamani. punct.
« Ultima Modificare: 01.Mar.2010, 09:22:38 p.m. de l_stoian79 »

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
« Răspuns #55 : 01.Mar.2010, 09:09:40 p.m. »
ce teste au si astia de la suzuki .. m-am bagat si eu ca musca in lapte dar e interesant ce zici tu pe aici :)

la ce masini suzuki ai mai lucrat ? :D

Offline l_stoian79

• Newbie
  • *
« Răspuns #56 : 01.Mar.2010, 09:16:03 p.m. »
SX4
si inca 2 modele vandute in China si India (Suzuki Maruti)

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
« Răspuns #57 : 01.Mar.2010, 09:17:09 p.m. »
suntem un pic offtopic dar poate deschizi tu un topic cu sx4 si ne zici si noua (cel putin pe mine ma intereseaza) ce teste a facut sau ma rog detalii din culise :angel:

Offline hugbear

« Răspuns #58 : 06.Mai.2010, 10:02:12 p.m. »
Kizashi Turbo. Din moment ce e unicat, se poate incadra la "concepte", nu?

Offline csdmx

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
« Răspuns #59 : 31.Ian.2012, 11:14:00 a.m. »