saluti la toti, e primul meu post aici, urmaresc cu mai mult interes aria de Jimny fiindca ma intereseaza modelul.
Despre Kizashi, pot doar sa va recomand sa nu va aruncati sa-l cumparati din prima.
La firma la care lucrez eu, producem Airbag Control Unit-ul ptr multe dintre modelele Suzuki, printre care si ptr acest Kizashi. Pot doar sa va spun ca din cauza unei greseli de proiectare a tunelului (tabla dintre scaune pe care se monteaza frana de mana si ACU (Airbag Control Unit-ul) acesta din urma se rupe in urma efectuarii asa numitului "Cyclic Hand Brake Test" (un dispozitiv automatizat trage si apoi elibereaza de 50000 ori frana de mana in scopul de a verifica rezistenta la oboseala a subansamblelor franei de mana).
In urma cu 5 saptamani acest test a cazut (test efectuat de catre Suzuki), unul dintre picioarele de fixare ale ACU-lui s-a rupt, datorita faptului ca a fost montat mult prea aproape de frana de mana. Drept ptr care Suzuki a insistat sa modificam noi design-ul, dat fiindca este mult prea tarziu ptr ei sa schimbe structura masinii (tunelul). In momentul de fata Suzuki a modificat putin tunelul in zona franei de mana (a randorsat prinderea acesteia), iar noi am modificat design-ul ACU-ului, solutia fiind de compromis deoarece nu mai este timp ptr schimbari radicale pana la intrarea in productie, imbunatatiri mai drastice asupra design-ului vor fi facute ulterior.
Daca nu va ard banii in buzunar, si nu tineti mortis sa va luati Kizashi printre primii, va recomand sa mai asteptati macar un facelift sau o serie urmatoare de masini. Masina va intra in productie la Suzuki in martie2010 (a3a saptamana), probabil design-ul tunelului va fi schimbat in urmatoarele 6 luni.
Nu ma intelegeti gresit, masina e super OK, doar ca va suferi de niste boli "ale copilariei".