Autor Subiect: Recomandare Vitara sau Grand Vitara  (Citit de 7688 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Recomandare Vitara sau Grand Vitara
« Răspuns #20 : 25.Ian.2022, 12:27:10 a.m. »
In ce sens avem libera trecere, nu stiu cum se procedeaza sa iau o masina din Germania de exemplu.
  Scrie asa pe google "cum cumpar o masina din germania" si-ti da o gramda de solutii, decat sa dai 3-4000 in plus unui bisnitar.
Eu am cumparat din Belgia in 2000 si habar-n-aveam, am luat-o de la firma auto/dealer, ei au facut actele si eu am platit-o si am venit cu ea in tara, pe roti.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: LycoSs

Offline LycoSs

« Răspuns #21 : 25.Ian.2022, 01:02:35 a.m. »
  Scrie asa pe google "cum cumpar o masina din germania" si-ti da o gramda de solutii, decat sa dai 3-4000 in plus unui bisnitar.
Eu am cumparat din Belgia in 2000 si habar-n-aveam, am luat-o de la firma auto/dealer, ei au facut actele si eu am platit-o si am venit cu ea in tara, pe roti.

Inteleg, doar ca am luat permisul recent si nu am experienta inca pe distante asa lungi.
Doar sa gasesc o metoda sa imi fie adusa. Ideea e ca inca incerc sa inteleg care model de GV e mai bun. prin GV 2.0 voi va referiti la motor de 1.995 cc sau 1.999 cc pe benzina si modelul din a treia generatie?
Ca altfel pe benzina vad multe cu motor de 1.6
  • Suzuki Jimny

Offline Leutz

« Răspuns #22 : 25.Ian.2022, 02:39:13 a.m. »
Din memorie:

*** GV 1, ~1999 pana ~2005
Caroserie cu sasiu separat, tractiune spate, + 4x4, + reductor. Cuplare cu manete.
Masina clasica cu totul mecanic, foarte robusta, inca actuala moral chiar si in zilele noastre. Competenta offroad. Adecvata pe sosea.
Motoare pe benzina: 2.0 (4 cilindri) si 2.5/2.7 (V6)

*** GV 2, ~2005 pana prin 2014 (in Europa)
Caroserie portanta/monococa, 4x4 permanent (tractiune fata cu AWD permanent), + reductor. Cuplare electronica din buton.
Masina moderna cu totul electronic, actuala moral. Adecvata offroad. Compenetnta pe sosea.
Motoare benzina:
- modelul 4 usi: 2.0 (4 cilindri) si 2.7 (V6) pana prin 2009 si 2.4 (4 cilindri) si 3.2 (V6) dupa 2009.
- modelul 2 usi: a avut motorul de consacrat de 1.6, care a fost in diverse variante si pe alte modele precum SX4, Swift sport, S-Cross, etc.

Motoarele diesel au fost de la diversi colaboratori si nu au fost convingatoare. Nu are rost sa te uiti dupa ele. Modelele fiabile si cautate sunt cele pe benzina in 4 cilindri, care au motoare Suzuki consacrate.

Daca te uiti la motor de maxim 2.0, atunci nu ai access decat la GV1 sau GV2 mai vechi daca vrei 4 usi. Daca esti ok cu 2 usi, atunci poti gasi GV2 mai noi cu motor 1.6

Evident, mai ai si optiunea Jimny, care e mai capabil offrod decat ambele generatii GV, dar e foarte mic. Acolo ai motor pe benzina de 1.3, fiabil, consacrat, produs de Suzuki. Exista si cu motor de 1.5 diesel de la colaboratori, dar nu au fost convingatoare. N-are rost sa te gandesti la ele.

Sper ca cele de mai sus iti sunt de ajutor.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

The following users thanked this post: toma, LycoSs

Offline LycoSs

« Răspuns #23 : 25.Ian.2022, 10:02:37 a.m. »
Din memorie:

*** GV 1, ~1999 pana ~2005
Caroserie cu sasiu separat, tractiune spate, + 4x4, + reductor. Cuplare cu manete.
Masina clasica cu totul mecanic, foarte robusta, inca actuala moral chiar si in zilele noastre. Competenta offroad. Adecvata pe sosea.
Motoare pe benzina: 2.0 (4 cilindri) si 2.5/2.7 (V6)

*** GV 2, ~2005 pana prin 2014 (in Europa)
Caroserie portanta/monococa, 4x4 permanent (tractiune fata cu AWD permanent), + reductor. Cuplare electronica din buton.
Masina moderna cu totul electronic, actuala moral. Adecvata offroad. Compenetnta pe sosea.
Motoare benzina:
- modelul 4 usi: 2.0 (4 cilindri) si 2.7 (V6) pana prin 2009 si 2.4 (4 cilindri) si 3.2 (V6) dupa 2009.
- modelul 2 usi: a avut motorul de consacrat de 1.6, care a fost in diverse variante si pe alte modele precum SX4, Swift sport, S-Cross, etc.

Motoarele diesel au fost de la diversi colaboratori si nu au fost convingatoare. Nu are rost sa te uiti dupa ele. Modelele fiabile si cautate sunt cele pe benzina in 4 cilindri, care au motoare Suzuki consacrate.

Daca te uiti la motor de maxim 2.0, atunci nu ai access decat la GV1 sau GV2 mai vechi daca vrei 4 usi. Daca esti ok cu 2 usi, atunci poti gasi GV2 mai noi cu motor 1.6

Evident, mai ai si optiunea Jimny, care e mai capabil offrod decat ambele generatii GV, dar e foarte mic. Acolo ai motor pe benzina de 1.3, fiabil, consacrat, produs de Suzuki. Exista si cu motor de 1.5 diesel de la colaboratori, dar nu au fost convingatoare. N-are rost sa te gandesti la ele.

Sper ca cele de mai sus iti sunt de ajutor.

Multumesc mult pentru raspuns Leutz!
Cam asa ceva ma atrage, un maxim 2.0 cu 4 usi. Prin GV1 sau GV2 te referi la prima generatie si respectiv a doua generatie?
  • Suzuki Jimny

Offline LycoSs

« Răspuns #24 : 25.Ian.2022, 10:33:15 a.m. »
Daca iau o GV 1.9 diesel care ar fi dezavantajele fata de una pe benzina? E mai slaba off road? E mai costisitoare mentenanta? Se defecteaza mai des piesele?

Ma gandeam la asta: https://www.olx.ro/d/oferta/suzuki-grand-vitara-4x4-la-buton-cu-reductor-2012-150000km-impecabila-IDfISMg.html

Va rog mult dati-va cu parerea! @ enicky, Hoinar, Leutz si altii..
  • Suzuki Jimny

Offline LycoSs

« Răspuns #25 : 28.Ian.2022, 07:41:01 p.m. »
Am cumparat un Suzuki Jimny din 2013 pana la urma!  >:D<
  • Suzuki Jimny

Offline enicky

« Răspuns #26 : 28.Ian.2022, 08:27:31 p.m. »
  Ei, bravo, felicitari!
Sa-l stapanesti sanatos !
  Niste foto, detalii, daca esti amabil?
Multumim!
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline LycoSs

« Răspuns #27 : 28.Ian.2022, 08:32:47 p.m. »
  Ei, bravo, felicitari!
Sa-l stapanesti sanatos !
  Niste foto, detalii, daca esti amabil?
Multumim!

Multumesc!

• Suzuki Jimny

The following users thanked this post: enicky

Offline enicky

« Răspuns #28 : 29.Ian.2022, 01:34:15 a.m. »
Multumesc!
  Pai cred c-ai facut alegerea cea mai buna ! :good:
Are si amortizoare schimbate, piele, iar la modelul asta gasesti o gramada piese de tuning.

Offline Hoinar

« Răspuns #29 : 29.Ian.2022, 06:08:07 a.m. »
Sa o folosesti sanatos!
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!