Autor Subiect: Recomandare Vitara sau Grand Vitara  (Citit de 7660 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline LycoSs

Re: Recomandare Vitara sau Grand Vitara
« Răspuns #10 : 22.Ian.2022, 10:48:50 a.m. »

Daca iau o Grand Vitara de 1.9, benzina, 2012 cu 5 usi credeti ca se descurca sa urce off road? Sau e cu mult mai slaba decat una cu 3 usi? Are cineva idee?
Totodata, e mai confortabila decat cea cu 3 usi?

Multumesc pentru raspuns!
  • Suzuki Jimny

Offline Hoinar

« Răspuns #11 : 22.Ian.2022, 01:19:54 p.m. »
In primul rand trebuie sa sti ce vrei sa faci cu masina si cat vrei sa investesti in ea. Indodeauna o masina mai scurta se va descurca mai bine!
ok, am inteles ca vrei off road si ca abia ai strans 7500 eu.
Cum am mai spus, motoarele de 19 diesel sunt cam nefiabile, cele de 1.6 sub cam submotorizate, asa ca varianta este de 2L cu reductor.
Dar ... tine cont ca ai de investit in revizii cum ai luat-o, ulei motor, cutie si diferential, apoi ai de cumparat kit-ul pentru suspensii ( inaltare ) apoi cumperi anvelopele si poate si jante + distantiere.
Sunt grupuri de off road care descriu modificarie foarte bine, pune mana cauta informatii si citeste. Apoi vorbesti la o firma specializata si faci modificarile.
NU vreau sa iti spulber visul, dar off-road-ul este o pasiune scumpa. Cu cat modifici masina mai mult spre off-road, cu atat vor scadea capacitatile si sigurnta on-road! tine minte acest aspect daca este singura ta masina!

Mai bine incepi cu ceva usor, gen overlanding si vezi cum merge, cum iti place si ce bani ai de investit in timp.

Masina capabila si de on road si off road nu exista! Daca discutam de anvelope in primul rand, ce are aderenta pe sosea, nu are aderenta prea mare in off road. Daca vrei si sustinere laterala, atunci anvelopele de sosea sunt praf la capitolul asta. Daca cumperi anvelope de offroad atunci pierzi la aderenta pe sosea, in special pe ud si la confort. Vor hurui in cap de te fac cu nervii si se vor toci foarte repede pe asfalt, pentru ca ele sunt facute pentru off road.
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

The following users thanked this post: gabineg, gabi males, LycoSs

Offline enicky

« Răspuns #12 : 22.Ian.2022, 03:16:52 p.m. »
   Colegul nostru inteleg ca n-a mai avut masina pana acum, asa ca, chiar daca isi cumpara o Vitara potenta, cel putin un an dupa achizitie, eu nu cred ca poate face off road, pentru ca trebuie sa se experimenteze on road, adica in traficul urban normal, si abia apoi sa faca off road. Bine, acum depinde si ce fel de off road va face.
   Deci pentru inceput nu cred ca se pune problema de investitii in kit-uri s.a.
   Dar revizii si schimburi de ulei se fac la orice masina.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: LycoSs

Offline LycoSs

« Răspuns #13 : 22.Ian.2022, 04:05:36 p.m. »
Multumesc pentru raspunsuri! As avea 8000eur dar nu prea vad sa fie prea multe GV pana in 1999cc pe benzina dintr-un an bun. Nu vreau sa fac off road extrem, adica nu as baga-o iprin padure, ci doar sa fie capabila sa urce pe drumuri destul de accidentate si abrupte in zonele de munte.
  • Suzuki Jimny

Offline enicky

« Răspuns #14 : 22.Ian.2022, 04:14:03 p.m. »
Citat
ci doar sa fie capabila sa urce pe drumuri destul de accidentate si abrupte in zonele de munte.
:-))
Pai tocmai aici este mai periculos, pentru asta trebuie sa fii un sofer bun, pentru ca aici te poti usor rasturna, de ex.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline LycoSs

« Răspuns #15 : 22.Ian.2022, 04:38:15 p.m. »
Nu ma refer la drumuri extrem de abrupte, ci moderat de, dar accidentate, cu pietre, gropi, pamant moale, vreau doar sa ajunga in locuri mai greu accesibile, banuiesc ca imi trebuie o masina cu garda mai inalta, gen SUV, dar si sa aibe un sistem 4x4 gen 4WD.
  • Suzuki Jimny

Offline LycoSs

« Răspuns #16 : 22.Ian.2022, 04:46:01 p.m. »
In primul rand trebuie sa sti ce vrei sa faci cu masina si cat vrei sa investesti in ea. Indodeauna o masina mai scurta se va descurca mai bine!
ok, am inteles ca vrei off road si ca abia ai strans 7500 eu.
Cum am mai spus, motoarele de 19 diesel sunt cam nefiabile, cele de 1.6 sub cam submotorizate, asa ca varianta este de 2L cu reductor.

Dar oare gasesc in Romania 2000cc cu reductor, pe benzina?
  • Suzuki Jimny

Offline enicky

« Răspuns #17 : 22.Ian.2022, 05:27:37 p.m. »
  Pai cauti ! Pe site-urile de vanzari de la noi sau din alte state, ca acum avem libera trecere.
Ma gandesc ca poate ai nevoie sa faci ceva similar ca in clip-ul de mai jos, pentru care iti trebuie ceva experienta :

Offline Hoinar

« Răspuns #18 : 22.Ian.2022, 06:53:00 p.m. »
Nu vreau sa fac off road extrem, adica nu as baga-o iprin padure, ci doar sa fie capabila sa urce pe drumuri destul de accidentate si abrupte in zonele de munte.
Tocmai asta incercam sa iti explicam, pentru asa ceva trebuie multa experienta. Ceea ce vezi pe youtube si pare usor ca este o plimbare vazuta pe un monitor este cu totul altceva in realitate. Este nevoie sa poti negocia trasele pe care merge fiecare roata, sa iti dai seama de sol, de aderenta, obstacole in fata, in lateral si totul in fractiuni de secunda. Si dupa ce ai totul in cap se intampla neprevazul, sa fuga masina ... si cum nu ai experienta, accidentul este gata.
Nu iti zice nimei sa nu faci, dar incepe pe ceva mic, usor, pe asfalt si apoi treci treptat si in afara soselei, nu te aventura direct, nu se va termina bine nici pe tine nici pentru masina ta.

Cam orice masina urca ... diferenta o face soferul!
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

The following users thanked this post: NicNic, Costique, gabi males, LycoSs

Offline LycoSs

« Răspuns #19 : 25.Ian.2022, 12:10:38 a.m. »
  Pai cauti ! Pe site-urile de vanzari de la noi sau din alte state, ca acum avem libera trecere.

In ce sens avem libera trecere, nu stiu cum se procedeaza sa iau o masina din Germania de exemplu.

Tocmai asta incercam sa iti explicam, pentru asa ceva trebuie multa experienta. Ceea ce vezi pe youtube si pare usor ca este o plimbare vazuta pe un monitor este cu totul altceva in realitate. Este nevoie sa poti negocia trasele pe care merge fiecare roata, sa iti dai seama de sol, de aderenta, obstacole in fata, in lateral si totul in fractiuni de secunda. Si dupa ce ai totul in cap se intampla neprevazul, sa fuga masina ... si cum nu ai experienta, accidentul este gata.

Inteleg, as incepe mai usor, de asta si ma gandesc la o Vitara, ca probabil nu e la fel de capabila ca si Jimny daca e stock.
  • Suzuki Jimny