Autor Subiect: Recomandare Vitara sau Grand Vitara  (Citit de 7659 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline LycoSs

Recomandare Vitara sau Grand Vitara
« : 12.Aug.2021, 04:14:56 p.m. »
Salutari persoanelor pasionate de tot ce inseamna 4x4 Suzuki, sunt novice, am si eu cateva intrebari pentru cunoscatori. Here it goes:

As vrea poate sa achizitionez un Vitara sau un Grand Vitara si ma intereseaza opinia cunoscatorilor despre cum e mai bine. Initial m-am gandit la un Jimny dar cum voi face destul de des ruta Constanta-Valcea dar si off road destul de des prin Valcea am inteles ca ar fi o idee buna sa aleg un Grand Vitara, Vitara pentru ca ar fi confortul mai bun on road dar ar fi capabila si de off road, inteleg bine? Sau sa raman la Jimny? Daca inteleg mai bine Grand Vitara e generatie mai noua decat Vitara. Ma intereseaza deci si sa aibe reductor, are si Vitara si Grand Vitara reductor sau doar unele? Cum e mai bine, sa fie pe benzina sau diesel si de ce? Sunt ambele modele cu distributie lant? Ce aspecte conteaza cel mai mult la achizitionarea unui Vitara sau Grand Vitara? Cum e mai bine sa aleg in functie de an si de ce, sunt mai bune din 2004, 2005, 2006 sau mai noi gen 2007, 2009, 2010+ ?
Ca si buget de maxim 5500EUR voi la care masina v-ati orienta si de ce? Sau sa mai strang bani pana la un maxim 7500EUR? Mai am inca o groaza de intrebari. :)

Multumesc, apreciez rabdarea de a raspunde unui incepator!
  • Suzuki Jimny

Offline enicky

Re: Recomandare Vitara sau Grand Vitara
« Răspuns #1 : 12.Aug.2021, 04:30:56 p.m. »
   As vrea poate sa achizitionez un Vitara sau un Grand Vitara si ma intereseaza opinia cunoscatorilor despre cum e mai bine.
Multumesc, apreciez rabdarea de a raspunde unui incepator!
     Un raspuns la cerinta ta inseamna  pagini intregi de scris !
Eu iti propun intai sa studiezi putin marca aici : https://en.wikipedia.org/wiki/Suzuki_Vitara
   Apoi sa te decizi la care din ele te opresti, model, motorizare, an, etc., apoi sa ceri relatii punctual, pe unu-doua modele si ai mai multe sanse sa primesti un raspuns satisfacator.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: LycoSs

Offline LycoSs

« Răspuns #2 : 12.Aug.2021, 04:52:11 p.m. »
Am citit destul de multe pe pagina de Wikipedia, cateva ore, dar nu ma pricep Deloc la masini pentru ca nu am mai avut masina cu toate ca am aproape 40 de ani, nu am avut o reala nevoie in sensul asta pana acum. Daca deduc bine informatiile generatia a treia de Grand Vitara are multe imbunatatiri si arata si mai bine, dar ma interesa si opinia celoc care au experienta in off road cu Vitara sau Grand Vitara care ar fi mai buna. Ca daca ar fi dupa parerea mea, de altfel superficiala in lipsa experientei, tind sa merg pe o Grand Vitara a treia generatie, deci post 2005, dar poate ratez anumite avantaje majore ale celor fabricate inainte de 2005 fie ca-s ele Vitara sau Grand Vitara, daca ar fi cu mult superioare decat a treia generatie de Grand Vitara in anumite privinte. De altfel inteleg ca Vitara sau Grand Vitara e un termen de marketing depinzand de unde a fost vanduta.
« Ultima Modificare: 12.Aug.2021, 05:06:38 p.m. de LycoSs »
  • Suzuki Jimny

Offline enicky

« Răspuns #3 : 12.Aug.2021, 09:14:43 p.m. »
.... Ca daca ar fi dupa parerea mea, de altfel superficiala in lipsa experientei, tind sa merg pe o Grand Vitara a treia generatie, deci post 2005, dar poate ratez anumite avantaje majore ale celor fabricate inainte de 2005 fie ca-s ele Vitara sau Grand Vitara, daca ar fi cu mult superioare decat a treia generatie de Grand Vitara in anumite privinte. De altfel inteleg ca Vitara sau Grand Vitara e un termen de marketing depinzand de unde a fost vanduta.
     In opinia mea un motor pe benzina(chiar daca consuma mai mult si are cuplu mai mic), este mai fiabil decat cel pe motorina.
Pe de alta parte, trebuie sa mai iei in calcul si faptul ca la bugetul alocat cumperi o masina veche de 15-17 ani, care, chiar daca arata bine la exterior, fiabilitatea ei este relativa, in sensul ca oricand se poate defecta ceva, adica e o loterie care poate fi castigatoare sau nu.
   Avand in vedere ca vrei sa faci si "tara" cu ea, dar si off road, adica un fel de 2 in1, un GV 4x4, bezina 2.0 dupa 2006, cu km pana in 200000km(care ar trebui sa fie reali!!) ar putea fi o varianta. Cel putin asa vad eu lucrurile...
In rest, p-aci pe forum sunt putini posesori de GV, iar cei care apar, intra sa intrebe cum poate rezolva un defect al masinii.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline LycoSs

« Răspuns #4 : 13.Aug.2021, 09:44:50 a.m. »
Multumesc mult enicky!
Sa inteleg ca nu toate GV sunt 4x4? Au toate modelele de GV reductor?
  • Suzuki Jimny

Offline Vecchio

« Răspuns #5 : 13.Aug.2021, 02:20:05 p.m. »
Reductorul e doar pe modelele cu tracțiune 4x4!
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!

Offline LycoSs

« Răspuns #6 : 13.Aug.2021, 02:45:01 p.m. »
Thanks Vecchio!
Inteleg asta, dar care sunt modelele cu 4x4? Daca inteleg bine 2.0 din 2001 e 4WD si 1.6 e 4WD. Care alte modele mai sunt 4WD cu reductor?
  • Suzuki Jimny

Offline Vecchio

« Răspuns #7 : 13.Aug.2021, 03:00:44 p.m. »
Din câte știu toate modele FT/GT sunt cu tracțiune integrală selectabilă!
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!

Offline enicky

« Răspuns #8 : 13.Aug.2021, 04:35:57 p.m. »
Uite aici explicatii:

Si mai sunt pe youtube, daca mai cauti.(are si subtitrare in dreapta jos)
https://www.drive.com.au/reviews/2008-suzuki-grand-vitara-first-steer/

« Ultima Modificare: 13.Aug.2021, 04:59:15 p.m. de enicky »

Offline LycoSs

« Răspuns #9 : 06.Nov.2021, 01:17:09 p.m. »
   Avand in vedere ca vrei sa faci si "tara" cu ea, dar si off road, adica un fel de 2 in1, un GV 4x4, bezina 2.0 dupa 2006, cu km pana in 200000km(care ar trebui sa fie reali!!) ar putea fi o varianta. Cel putin asa vad eu lucrurile...
In rest, p-aci pe forum sunt putini posesori de GV, iar cei care apar, intra sa intrebe cum poate rezolva un defect al masinii.

Multumesc pentru sugestie enicky! GV face parte din Third generation (JT)?

E vreun avantaj la modelele cu 3 usi fata de cele cu 5 usi?

Observ anuntul asta, ce prima impresie iti face? : https://www.olx.ro/d/oferta/suzuki-grand-vitara-2-0-benzina-2008-IDfrSPz.html
« Ultima Modificare: 06.Nov.2021, 01:31:57 p.m. de LycoSs »
  • Suzuki Jimny