Autor Subiect: Probleme ambreiaj  (Citit de 2662 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline puiut

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 47
  • Gen: Bărbat
    • bucuresti
Re: Probleme ambreiaj
« Răspuns #10 : 12.Aug.2021, 05:40:42 p.m. »
Daca am sti toti pe ce mana lasam masinile nu ar mai exista mecanici sa spunem doar nepregatiti.
Am mers la acel atelier in urma recomandari unui var care are legatura cu atelierele auto, iar persoana la care am fost trimis este inginer auto.
Sunt foarte putine atelierele care iti permit sa stai langa masina atunci cand se lucreaza. Lucru impus de cei de la protectia munci.
Este a doua masina care probabil a fost facuta praf de meseriasi. Prima la Motru pentru schimb de capete planetara am platit in final in jur de 4000 lei. Cu a doua, nota e inca deschisa doar ca au deschis nota cei din Craiova.
Momentan masina este undeva langa Bucuresti, comanda de kit ambreiaj Valeo , avenit initial pentru alt tip de masina, la urmatoarea comanda kit valeo rulment de presiune Luk a venit cutie de valeo si in cutie ambreiaj si disc Aisin. Acum astept urmatorul kit, trebuia sa vina ieri.
Problema este cu rulmentul din cap vilbroken pe care nu il gasesc si care oricum avea joc in vilbroken.  A cazut singur la demontarea cutiei. Am gasit ceva dar care joaca si in axul cutiei de viteza.
  • gv 2006 1.9 ddis

Offline Laurentiu

« Răspuns #11 : 12.Aug.2021, 05:58:57 p.m. »
Problema este cu rulmentul din cap vilbroken pe care nu il gasesc si care oricum avea joc in vilbroken.
Dupa cod, e imposibil sa nu gasesti un rulment compatibil. Problema este sa nu fie uzat axul pe care se introduce.
Despre asta e vorba https://www.autohut.ro/kit-ambreiaj-suzuki-grand-vitara-i-ft-ht-2-0-td-4x4-sq-420d-diesel-86-cai/30638/lista-100051/ ?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline puiut

• Newbie
  • *
    • bucuresti
« Răspuns #12 : 12.Aug.2021, 06:16:05 p.m. »
  • gv 2006 1.9 ddis

Offline puiut

• Newbie
  • *
    • bucuresti
« Răspuns #13 : 12.Aug.2021, 06:21:43 p.m. »
Am gasit "compatibil" dar are joc si in vilbroken si in ax.
Rulmentul original nu stiu sigur daca avea joc si pe ax. Cand vine kitul merge fata (eu sunt plecat din bucuresti stau la peste 300km) si cu rulmentul vechi sa vada daca are joc si in ax.
Cineva recomanda pentru joc Loctite 641.
Eu sunt reticent totusi.
  • gv 2006 1.9 ddis

Offline Laurentiu

« Răspuns #14 : 12.Aug.2021, 06:30:05 p.m. »
Cineva recomanda pentru joc Loctite 641.

Cotele de rulment sint destul de precise si nu au nevoie de ''lipiciuri''.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline puiut

• Newbie
  • *
    • bucuresti
« Răspuns #15 : 12.Aug.2021, 06:50:01 p.m. »
Daca nu au uzura. Se pare ca rulmentul s-a blocat.
  • gv 2006 1.9 ddis

Offline Calin sb

« Răspuns #16 : 12.Aug.2021, 07:20:51 p.m. »
In funcție de materiale, condiții de lucru dar mai ales de “joc” se poate folosi  unul din “lipiciurile” din gama Henkel/Loctite retainer special pentru îmbinări cilindrice din care enumăr câteva 601,603,620,630,638,640,641,648,660.
641 este folosit cu predilecție pentru ca permite demontarea ulterioară mai ușoară dar daca ai un joc de 0.25 mm pe diametru 638 e cel mai bun.

• Superb iV PHEV Style

“ Be first, be smarter, or cheat. Well, I don't cheat “ John Tuld ,Margin call

Offline puiut

• Newbie
  • *
    • bucuresti
« Răspuns #17 : 12.Aug.2021, 08:57:34 p.m. »
Nici pe mine nu ma incanta 641 cu 0,1.
Eventual ma gandeam la ceva cu un timp mai mare de fixare. Sa aiba timp sa monteze ambreiaj si sa fixeze cutia de viteze, sperand ca se centreaza cat mai bine.
  • gv 2006 1.9 ddis

Offline puiut

• Newbie
  • *
    • bucuresti
« Răspuns #18 : 17.Aug.2021, 08:03:45 a.m. »
Lipit rulmentul si pe ax si pe vilbrochen, acum alta problema. In carcasa cutiei este o piesa in care se imbima furtunul de la pompa de ambreiaj, iar la imbinare are o siguranta rupta. Au reusit sa puna o sarma sa faca probe la masina, se pare ca merge, schimba bine, nu se aud si nu se simt batai dar dupa 25 km cand sa lase mecanicul acasa a cedat sarma. Acum astept sa aduca comanda externa acel adaptor. Am 2 acum am comandat eu 1 si fata altul. Sa vedem care vine primul. Toti spun 5-12 zile. Acum astept sa merg si eu la Bucuresti sa vad cum merge si sper macar acum sa am noroc, mecanicul sa fi avut o zi perfecta si sa fi centrat rulmentul bine.
Adaptorul este 110 iar furtunul 500. In figura sunt nr. 9 si 6. Siguranta rupta este de la bratul din mijloc.
  • gv 2006 1.9 ddis

Offline buta_beniamin

« Răspuns #19 : 19.Feb.2023, 09:19:51 p.m. »
Pana la urma cum ai rezolvat toată situația. Am cam aceleași simptome, după ce se încălzește, nu mai pot sa bag în viteze, totuși, dacă fac vreo 10 pedale intra. Asta nu face click in mintea mea, pt ca dacă ar fi vb de placa de presiune încălzită, de Alita sau rulment uzat, nu ar merge la cald și punct. Dar totuși după ce fac pedale reușesc sa bag în viteza.
  • Gv2. 2.0